Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

EMA 2021 bo!

Tradicionalni izbor bo 27. februarja 2021

EMA 2021 bo!Tradicionalni izbor bo 27. februarja 2021

V Razvedrilnem programu TV SLO bodo tudi v letu 2021 pripravili tradicionalni izbor EMA. Izbor skladbe poteka že od julija, ko je bilo objavljeno vabilo k sodelovanju na izboru skladbe za Ano Soklič za Pesem Evrovizije 2021. Prišlo je kar 191 prijav.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija31. december 2020 ob 14:00MMC RTV SLOAna Soklič. Foto: Bojan Simončič

Izbor se je trenutno zožil zgolj na tri skladbe. Razvedrilni program bo v sodelovanju z izvajalko in z mnenjem strokovne komisije v naslednjih dneh odločal o primernosti ene ali dveh skladb za Emo 2021.

Izbor EMA 2021 bo posvečen tudi 60-letnici sodelovanja Slovenije – nekoč še v okviru nekdanje skupne države – na Pesmi Evrovizije. Leta 1961 je Jugoslavija v Cannesu prvič nastopila na evrovizijskem tekmovanju s skladboNeke davne zvezdeslovenskega avtorja, velikana slovenske zabavne glasbe Jožeta Privška. Skladbo je izvedla Ljiljana Petrović. Pet let pozneje pa je na Pesmi Evrovizije prvič nastopila slovenska pevka Berta Ambrož s skladboBrez besed. Glasbo je napisal še en velikan slovenske zabavne glasbe, letos pokojni Mojmir Sepe, avtorica besedila je Elza Budau. Na Emi 2021 se bomo v šov programu sprehodili skozi uspešne nastope Slovenije in nekdanje skupne države na Pesmi Evrovizije.

Ana Soklič Foto: Adrian Pregelj

Pesem Evrovizije bo maja v nizozemskem Rotterdamu. Slovenska skladba bo najprej tekmovala v 1. predizboru 18. maja. Če se bo uvrstila v prvo deseterico, pa jo bomo slišali še v evrovizijskem finalu 22. maja 2021.

Voda - uradni video

Ana Soklič je v decembru objavila uradni, skoraj 8-minutni video z zmagovalno skladbo Eme 2020 - Voda. Posvetila ga je svoji stari mami.

Ana Soklič - Voda (Official Video)

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!