Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Testiranje s hitrimi antigenskimi testi ponovno od ponedeljka dalje

Od ponedeljka, 4. januarja, dalje bo v Zdravstvenem domu Velenje ponovno na voljo presejalno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bo brezplačno in prostovoljno. Potekalo bo v času od 10. do 15. ure na lokaciji Nujne medicinske pomoči na parkirišču pred Zdravstvenim domom Velenje.

Testiranjes hitrimi antigenskimi testiponovno od ponedeljka dalje

Velenje, 31 januar 2020 –Odponedeljka, 4. januarja, dalje bo v Zdravstvenem domu Velenje ponovno na voljo presejalno testiranje na SARS-CoV-2 s hitrimi antigenskimi testi. Testiranje bo brezplačno in prostovoljno. Potekalo bo v času od 10. do 15. ure na lokaciji Nujne medicinske pomoči na parkirišču pred Zdravstvenim domom Velenje. Predhodno naročanje ni možno. Odvzem brisa bo potekal iz osebnega vozila, sistem drive-in. Zainteresirani občanke in občani naj bodo zdravi in naj imajo s seboj zdravstveno izkaznico in osebni dokument. Omenjeno testiranje ni ustrezno za osebe s simptomi na sum okužbe s SARS-CoV-2. Te osebe se morajo na testiranje naročiti preko osebnega zdravnika.

Mestna občina Velenje občankam in občanom priporoča izvedbo presejalnega testiranja s hitrimi testi, saj gre za izjemno pomemben ukrep, ki v času epidemije in visokih tveganj okužbe pomaga zaustavljati širitev virusa in hkrati omogoča omejeno opravljanje določenih dejavnosti. Celovita epidemiološka slika, ki jo bomo z množičnimi testiranji pridobili, bo podlaga za sproščanje ukrepov, česar si vsi želimo.

Verjamemo, da nam bo skupnimi prizadevanji uspelo omejiti in zaustaviti virus.

Prijazen pozdrav

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!