Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V času epidemije civilna zaščita zelo odzivna

Civilna zaščita Mestne občine Velenje je v letu 2020 razdelila zaščitno opremo v ocenjeni vrednosti 150.000 evrov. Med upravičence so razdelili skoraj 105.000 zaščitnih mask, več kot 1.000 lateks in nitrilnih rokavic, 351 razkužil, 43 očal in 238 kosov zaščitnih oblek Tyvek. Zaščitno opremo so kupili s sredstvi Mestne občine Velenje v vrednosti 74.167 evrov oz. s sredstvi, ki so jih prejeli s strani države ali s pomočjo različnih donatorjev.

V času epidemije civilna zaščita zelo odzivna

Velenje, 6. januar 2021 –Civilna zaščita Mestne občine Velenje je v letu 2020 razdelila zaščitno opremo v ocenjeni vrednosti 150.000 evrov. Med upravičence so razdelili skoraj 105.000 zaščitnih mask, več kot 1.000 lateks in nitrilnih rokavic, 351 razkužil, 43 očal in 238 kosov zaščitnih oblek Tyvek. Zaščitno opremo so kupili s sredstvi Mestne občine Velenje v vrednosti 74.167 evrov oz. s sredstvi, ki so jih prejeli s strani državeali s pomočjorazličnih donatorjev.

V času drugega vala epidemije smo v sodelovanju s Civilno zaščito Mestne občine Velenjeza občanke in občane Mestne občine Velenjeuredilidostavo brezplačnega toplega obroka na dom, in sicer za starostnike, gibalno ovirane, osebe v karanteni, ki nimajo možnosti, da bi jim svojci pomagali, in tiste, ki si v tem zahtevnem obdobju zaradi socialne stiske ne morejo skuhati ali privoščiti toplega obroka.Za pripravo toplih obrokov skrbijo v kuhinji Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda, za razvoz pa prostovoljci skupine Udarnik Mladinskega centra Velenje. Na različne lokacije v Velenju tedensko dostavimo skoraj 160 brezplačnih toplih obrokov v ocenjeni vrednosti 18.000 evrov.

V prvem valu epidemije, ko ni bilo mogoče tako hitro dobaviti zaščitne opreme, so nam na pomoč pristopili številni donatorji, ki se jim še enkrat zahvaljujemo. Trenutno v mestni občini Velenje lahko zadostimo potrebam po zaščitni opremi.

Sistem zaščite in reševanja je na podlagi Zakona o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami organiziran invključen v sistem nacionalne varnosti. Organiziran je kot enoten in celovit sistem, v katerem se povezujejo vse reševalne službe in druge namensko organizirane enote za zaščito in reševanje.

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!