Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Fortenova grupa nadaljuje postopek prodaje poslovnega področja zmrznjene hrane prek ekskluzivnih pogajanj z družbo Nomad Foods

Zagreb, 11. januar 2021 – Po zaključenem skrbnem pregledu, v postopku prodaje družbe Ledo plus, Ledo Čitluk in Frkikom, ki skupaj z nekaj manjšimi povezanimi družbami sestavljajo poslovno področje zmrznjene hrane, Fortenova grupa se je odločila nadaljevati prodajni postopek prek ekskluzivnih pogajanj z družbo Nomad Foods (www.nomadfoods.com).

„Nomad Foods je družba z izjemnimi naložbenimi in operativnimi dosežki in jasno osredotočena na segment zmrznjene hrane v Evropi. Seveda nas čaka še veliko dela in veliko pogojev, ki morajo biti izpolnjeni pred sklenitvijo dokončnega dogovora, vendar smo prepričani da bomo v tem uspešni“– je optimističen James Pearson, izvršni finančni direktor v Fortenova grupi.

„Postopek skrbnega pregleda za Poslovno područje zmrznjene hrane, katerega se je udeležilo več strank, je bil uspešno dokončan z našim sprejetjem sklepa o nadaljevanja ekskluzivnih pogovorov z družbo Normad Foods, ki se je do sedaj izkazala kot izjemno močen potencialni partner za našo dejavnost zmrznjene hrane. Končni cilj Fortenova grupe, poleg maksimiziranja vrednosti, še naprej ostaja sklenitev transkacije s strateškim partnerjem, ki bo maksimalno prispeval k nadaljenjemu razvoju Poslovnega področja zmrznjene hrane in bo prepoznal polno vrednost in potencial te dejavnosti in zaposlenih v njej“, je dejal Fabris Peruško, glavni izvršni direktor in član Upravnega odbora Fortenova grupe.

„Ta transakcija je za nas del procesa optimizacije kapitalne strukture, ki bo omogočil nadaljnji razvoj Fortenova grupe.. Pričakujem, da bo naslednja faza prodaje dejavnosti Zmrznjene hrane dokončana ob zaključku prvega četrtletja 2021, s podpisom kupoprodajne pogodbe V tem primeru bi transakcija lahko bila zaključena takoj po pridobitvi regulatornih soglasij, poleti 2021. Naše zaposlene in trg bomo tudi v prihodnje redno in pravočasno obveščali o poteku postopka“ je sklenil Peruško.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!