Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V novo sezono kviza Joker tudi s spletno aplikacijo

Kviz Joker se vrača na male zaslone!

V novo sezono kviza Joker tudi s spletno aplikacijoKviz Joker se vrača na male zaslone!

Prihaja nova sezona priljubljenega kviza Joker, ki bo od 23. januarja dalje vsako soboto ob 20. uri na Prvem programu Televizije Slovenija skrbel za napete, drzne in izzivov polne večere. Kviz uvaja tudi novost - spletno aplikacijo Joker doma.

Služba za komuniciranje RTV Slovenija12. januar 2021 ob 12:03RTV SLO

Prihaja nova sezona priljubljenega kviza Joker, ki bood 23. januarjadaljevsako sobotoob 20. urina Prvem programu Televizije Slovenija skrbel za napete, drzne in izzivov polne večere. V kvizu bodo odslej lahko na daljavo sodelovali tudi gledalci – predstavljamo namreč spletno aplikacijoJoker doma, kjer bodo gledalci lahko sinhrono s tekmovalci odgovarjali na vprašanja, zastavljena v kvizu.

Peta sezona kviza Joker bo od 23. januarja na sporedu vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1. Voditelj bo Mario Galunič. Foto: Adrian Pregelj

Tudi vi radi svoje znanje preizkušate v kvizih? Morda zbirate pogum za sodelovanje v kvizu Joker? Se vam zdi, da znate odgovoriti na vprašanja, zastavljena v oddaji? Zdaj se lahko v kvizu Joker preizkusite tudi vi! Od doma.

Prvič se bo v novi sezoni kot 101. tekmovalec oddaje v boj za 20 tisočakov podal David Vogrinc iz Šentjurja. Foto: Anja Kužnik

Joker domaKviz Joker predstavlja spletno aplikacijoJoker doma, kjer lahko gledalci sinhrono s tekmovalcem odgovarjajo na vprašanja, zastavljena v kvizu. Najboljših deset tekmovalcev vsake oddaje, tistih, ki bodo odgovorili na čim več vprašanj v najkrajšem možnem času, bomo tudi nagradili. Joker s to novostjo postaja prvi televizijski kviz pri nas, ki omogoča tovrstno sodelovanje.

Vsako soboto ob 20. uri na TV SLO 1Peta sezonakviza Joker bo od 23. januarja na sporeduvsako soboto ob 20. urina Prvem programu Televizije Slovenija. Prvič se bo kot 101. tekmovalec oddaje v boj za 20 tisočakov podalDavid Vogrinciz Šentjurja. David je magister biotehnologije, trenutno pa sredi doktorskega študija. V kratkem bo prvič postal očka, ko ima čas, zaigra klarinet in je član Pihalnega orkestra Šentjur. Taborniki so mu za vedno spremenili življenje, saj je tam spoznal svoje dekle. Za svojo super pomoč je izbral prijatelja iz otroštva, Blaža Tisla.

Skozi uro razburljivega in napetega kviza Joker bo tekmovalce tudi to sezono spretno krmaril priljubljenitelevizijski voditelj Mario Galunič, ki v oddajah najbolj pogreša publiko v živo. Zaradi epidemije novega koronavirusa smo iz studia odstranili tribune in, če si je oddajo lahko prej ogledalo 120 ljudi, je zdaj v studiu prisotna le ekipa. Vzdušje in energijo je tako potrebno pričarati na drugačen način, kar so lahko gledalci občutili že v minulih oddajah.

Oddaja je že v preteklih sezonah ob sobotah dosegala odlično gledanost, saj si je vsaj del oddaje lani ogledalo že preko 60 % oz. že skoraj 1.200.000 različnih gledalcev, poleg tega pa je bila v letu 2020 oddaja v svojem sobotnem terminu v povprečju tudinajbolje gledana oddaja v Sloveniji. Največ gledalcev pa je dosegla epizoda 21. marca, ko se je v kvizu Joker preizkusilaKristina Janšein jo je hkrati spremljalo skoraj 330.000 gledalcev.*

(*Vir: AGB Nielsen, panelni vzorec 450 gospodinjstev, starost nad 4 leta, gledanost z zamikom.)

Bi se tudi vi preizkusili v kvizu Joker? Vabljeni na avdicijo ali pa se preizkusite v spletni aplikaciji Joker doma. Foto: Anja Kužnik

Adrenalin, znanje in srečaJoker je televizijski kviz znanja, ki ga spremljajo pogum, strategija in sreča. V njem mora tekmovalec odgovoriti na12 vprašanj, pri vsakem ima na voljo štiri možne odgovore, a samo en odgovor je pravilen. Nujno je, da tekmovalec odgovori na vsa vprašanja in šele po zadnjem, dvanajstem vprašanju, dobi nagrado. Za pomoč ima tekmovalec na voljosedem jokerjev. Vsak joker omogoča tekmovalcu, da odstrani enega od nepravilnih odgovorov. Pri vsakem pravilnem odgovoru se tekmovalec povzpne za eno stopnjo na denarni lestvici, ki je sestavljena takole: 0 €, 200 €, 500 €, 1.000 €, 3.000 €, 7.000 € in 20.000 €. Tekmovalec ima za pomoč tudi sotekmovalca, z njim lahko dobi v dveh bonus krogih do štiri dodatne oz.bonus jokerje, možnost dodatne pomoči pa je tudisuper joker, ki omogoča, da na eno izmed vprašanj odgovori tekmovalec skupaj s sotekmovalcem.

Kje se lahko prijavim na kviz?Če želite sodelovati v televizijskem kvizu Joker, izpolnite prijavni obrazec za avdicijo: https://www.rtvslo.si/tv/razvedrilni/joker/prijava.Iščemo drzne, zanimive in najboljše tekmovalce!

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!