Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Zadnje trimesečje lanskega leta števci evidentirali 22.367 kolesarjev

Mestna občina Velenje je v sklopu ureditve mestnega kolesarskega omrežja postavila tudi pet števcev kolesarjev. Trije so bili postavljeni novembra 2019: na Efenkovi pri OŠ Livada, na poti na Gorico pri avtobusni postaji in na Vodnikovi cesti pri Pumptracku, dva pa smo postavili oktobra lani, in sicer pri podjetju Gorenje in na Cesti Simona Blatnika. Pri analizi podatkov za zadnje tri mesece lanskega leta, ko je delovalo vseh pet števcev, ugotavljamo, da so števci zabeležili kar 22.367 kolesarjev.

Zadnje trimesečje lanskega leta števci evidentirali 22.367 kolesarjev

Velenje, 13. januar 2021 –Mestna občina Velenje je v sklopu ureditve mestnega kolesarskega omrežja postavila tudi pet števcev kolesarjev. Trije so bili postavljeni novembra 2019: na Efenkovi pri OŠ Livada, na poti na Gorico pri avtobusni postaji in na Vodnikovi cesti pri Pumptracku, dva pa smo postavili oktobra lani, in sicer pri podjetju Gorenje in na Cesti Simona Blatnika. Pri analizi podatkov za zadnje tri mesece lanskega leta, ko je delovalo vseh pet števcev, ugotavljamo, da so števci zabeležili kar 22.367 kolesarjev.

Največ kolesarjev se je prepeljalo po novi kolesarski povezavi mimo Gorenja (7.178), sledita Cesta Simona Blatnika (6.193) in Vodnikova cesta (5.913). Od začetka delovanja, ko so delovali le trije števci, do konca decembra 2020 pa se je največ kolesarjev (46.364) prepeljalo mimo števca na Vodnikovi cesti.

Število kolesarjev dokazuje, da se Velenjčani radi vozimo s kolesom in zato si bomo v Mestni občini Velenje tudi v prihodnje prizadevali, da bodo za kolesarjenje čim boljši in čim bolj varni pogoji.

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!