Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Izjemen začetek festivala Pivo in cvetje Laško

Prvi dan letošnjega festivala je zagotovo prepričal še zadnje skeptike, ki so menili, da bo z uvedbo vstopnine festival ostal brez gostov. Navdušene množice ob odru Jubilejnik, ki so ga zavzeli Modrijani in Jan Plestenjak, je bilo celo več, kot mariskatero prejšnje leto na uvodni dan festivala.

Izjemen začetek festivala Pivo in cvetje Laško

Ljubljana, Laško, 14. julij – Prvi dan letošnjega festivala je zagotovo prepričal še zadnje skeptike, ki so menili, da bo z uvedbo vstopnine festival ostal brez gostov. Navdušene množice ob odru Jubilejnik, ki so ga zavzeli Modrijani in Jan Plestenjak, je bilo celo več, kot mariskatero prejšnje leto na uvodni dan festivala. Izvrstna Big Band orkestrska glasba na odru Special in pravi rock za množico navdušencev ob odru Zlatorog. Danes nov paket zvezdnikov in prva izvedba Vodno – ognjene multimedijske predstave. Začetek nad vsemi pričakovanji!

Organizatorji na začetek festivala res lahko gledajo z optimizmom, saj se je prvi dan, ki ima zaradi delovnika vedno nekoliko skromnejši obisk, kot petek in sobota, začel z res izjemno lepim obiskom. Glasbeniki na vseh odrih so bili deležni množice navdušenih oboževalcev in vzdušje v Laškem je pravo festivalsko.

Oder Special so napolnili big band orkestri, ki so po mnenju voditelja tega odra, glasbenega urednika Tomaža Purkarta, vsi po vrsti pripravili izjemne predstave. Big Band Krško s programom priredb glasbene skupine Depeche Mode, še posebej njihove Never let me down again, je pripravil doživetje na svetovni ravni. Odlični so domači glasbeniki Big Band Laško, ki jih je tokrat spremljala izjemna glasbenica Nuška Drašček. Igrajo raznoliko glasbo in se dotaknejo ljubiteljev različnih žanrov, tudi jazza. Uspešnico Poletna noč so morali zaigrati celo dvakrat. Primorski Špicikuc pa so zagotovo še neodkrito presenečenje domače glasbene scene in njihova priredba Rosanna, skupine Toto, se lahko postavi na kateri koli oder na svetu.

Otvoritveni spektakel na odru Jubilejnik so že pred tem dodobra pripravil člani skupine Modrijani in voditeljica Betka Šuhel, oblečena v izjemno oblačilo, s katerega je podeljevala gostom na odru svoje cvetje, je vešče pripeljala župana Laškega Franca Zdolška in obe letošnji slavnostni govorki do otvoritve. Prvič do sedaj je namreč otvoritveni nagovor pripadel dvema damama, direktorici STIK Laško Janji Urankar Berčon, ki je povezovala vse niti organizacije lokalnih društev in na koncu Simoni Oset, vodji organizacijskega odbora festivala, ki je v imenu organizatorja Pivovarne Laško Union tudi formalno odprla festival. Otvoritvene slovesnosti se je udeležil tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Oder Zlatorog, pravi oltar rockerjev, ni razočaral svojih oboževalcev. Nude in Riblja Čorba so pripravili imenitno vzdušje, Dan D pa so tako ali tako vedno zagotovilo za izvrstno doživetje. Ugly Kid Joe pa so se izkazali z imenitnim koncertom in neverjetnim paketom prave rockerske energije ter dokazali, da so dejansko pravi izbor za zaključek prvega koncertnega večera največjega slovenskega festivala.

Foto utrinke včerajšnjega dogajanja lahko najdete v festivalski galeriji.

Današnji program:

Jubilejnik: Ditka & Band, Avsenikov tercet, Tony Cetinski ter Alfi in njegovi muzikantiSpecial: Cubaneros, BRO, MTF feat. Sub-Lime, RamzeilechZlatorog: Prismojeni profesorji bluesa, Bombaj Štampa, Level 42, Šank RockMalt: Spectrum, The AllergiesObrežje Savinje, ob 22h: Vodno – ognjena simfonija pri mostu čez Savinjo

Več na www.pivo-cvetje.si!

Novinarji in uredniki, vabljeni, da akreditacije uredite na povezavi.

Več informacij:

Darinka Pavlič Kamien

odnosi z javnostmi festivala Pivo in cvetje Laško

+386 41 769 360

pr@ovum.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!