Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na koncerte: Duo Caelen - Leka, Pitros Duo, jazz oder Nadežda Tokareva in Evgeny Sinayskiy

Koncertni teden od 17. 7. do 21. 7. 2017

Festival Imago Sloveniae Koncertni teden od 17. 7. do 21. 7. 2017

VABILO

Spoštovani,

v tem tednu vas vljudno vabimo na naslednje koncerte ...

Vstop prost.

Ponedeljek, 17. 7. 2017, ob 20.30Mestni muzej, Ljubljana

DUO CAELEN - LEKA(Nizozemska, Belgija)

Peter Caelen, klavirOlsi Leka, violončelo

Akademsko izobražen pianist Peter Caelen je svoje vrhunsko in vsestransko glasbeno znanje pridobil na elitnih konservatorijih na Nizozemskem, kasneje se je izpolnjeval pri Petru Feuchtwangerju v Londonu in Thomasu Duisu v Saarbrücknu. Je dobitnik prve nagrade nizozemskega tekmovanja Princess Christina in Den Bosch, finalist avstrijskega mednarodnega tekmovanja Johannes Brahms v Pörtschachu, leta 2006 pa je prejel priznanje na tekmovanju Ibla Grand Prize v Italiji. Nastopal je na številnih evropskih odrih in poučeval na mojstrskih tečajih v Veliki Britaniji in na FinskemJe aktualni umetniški vodja nizozemske glasbene ustanove Muziek Klassiek Gulpen.

Drugi član dueta je še en vrhunski glasbenikOlsi Leka, ki ježe tekom študija prejemal odličja, v zreli dobi pa med drugimi še častno nagradoVan de Kerchove Kraljevega konservatorija v Bruslju ter prvo nagradoConcours d’Interprétation Musicale. Od leta 2004 je prvi čelist Narodnega orkestra iz Belgije in profesor na Kraljevem konservatoriju v Antwerpnu, od leta 2014 pa je profesor na Kraljevem konservatoriju v Bruslju. Je priljubljen solist in festivalski komorni glasbenik ter zaželen profesor mojstrskih tečajev.

Več>>

Sreda, 19. 7. 2017, ob 20.30Mestni muzej, Ljubljana

PITROS DUO(Italija)

Luigi Santo, trobentaDaniela Gentile, klavir

Luigi Santo je po diplomi na konservatoriju v Cosenzi izobraževanje nadaljeval v Parizu, sledila pa je specializacija iz romantičnega repertoarja z ruskim maestrom Timofeijem Dokshitserjem.Kot komorni glasbenik veliko sodeluje z violončelistom Davidom Shortom, nastopal pa je tudi z drugimisvetovno znanimi glasbeniki, kot so Fred Mills, Scott Hartman, Mark McConnell in Mike Moore.Leta 2006 je kot prvi v Italiji izvedel delo Dmitrija Šostakoviča – Koncert za klavir, trobento in godalni orkester v znani priredbi velikega ruskega trobentača in bivšega mentorja Timofeia Dokshitserja.

Pianistka Daniela Gentile je z odliko diplomirala pri slavnem profesorju Letheu Cifarelliju na konservatoriju A. Casella v L’Aquili, kasneje pa se je izobraževala tudi na sloviti šoli Julliard v New Yorku. Kot solistka in komorna glasbenica je nastopala na turnejah po vsem svetu ter snemala koncerte za največjo italijansko medijsko hišo RAI. Njen širok repertoar zajema tako klasično kot tudi sodobno glasbo.

Več>>

Petek, 21. 7. 2017, ob 20:30Stari trg, Ljubljana

Jazz oder

NADEŽDA TOKAREVA in EVGENY SINAYSKIY(Rusija)

Nadežda Tokareva, violinaEvgeny Sinayskiy, klavir

Vstop prost.

Ruska violinistkaNadežda Tokarevaže vrsto let živi in deluje v Sloveniji, zaradi svojih umetniških dosežkov pa je v kratkem času pridobila slovensko državljanstvo. Virtuozna violinistka se ponaša s posebno nagrado XII. Mednarodnega tekmovanja P.I. Čajkovskega v Moskvi, posebne nagrade Mednarodnega tekmovanja Marguerite Long–Jacques Thibaud v Parizu ter 2. nagrade na I. Moskovskem tekmovanju violinistov Nicola Paganinija. Po uspešni karierni poti v Rusiji je v sezoni 2011/12 zasedla mesto koncertne mojstrice Simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Svoj sloves pri nas je dodatno potrdila z briljantno izvedbo Koncerta za violino in orkester P.I. Čajkovskega na jubilejnem koncertu Antona Nanuta.

Pianist Evgeny Sinayskiy velja za enega najbolj priznanih in spoštovanih komornih glasbenikov in pedagogov v Evropi. Njegovo uspešno glasbeno kariero plemenitijo številne nagrade in priznanja različnih mednarodnih tekmovanj, denimo ARD v Münchnu in Tekmovanje Shostakovich v Hannovru. Redno koncertira na najprestižnejših koncertnih odrih kot sta dunajska Musikverein in Konzerthaus, Concertgebouw v Amsterdamu, Tonhalle v Dusseldorfu, Laeiszhalle v Hamburgu, Herkulessaal v Münchnu, Palais de Beaux-Arts v Bruslju, Moskovska dvorana Tchaikovsky in Teater Mariinsky v St. Peterburgu.Kot solist se je predstavil z Moskovskih filharmoničnim orkestrom, Latvijskim državnim komornim orkestrom in orkestrom teatra Bolšoj v Minsku. Koncerti so poželi bučne aplavze in naklonjenost kritiških peres.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!