Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

22. akcija S kmetije za Vas

NAJBOLJ PREPRIČLJIVA KMETIJA OSTANEK – HERIC

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je v sodelovanju s spletnim portalomAgrobiznister tednikomKmečki glasdanes razglasila rezultate akcijeS kmetije za Vas, v kateri je letos sodelovalo devet kmetij. Zmagala je kmetijaOstanek – Hericiz Malih Pec pri Šentvidu pri Stični.a

(Gornja Radgona, 29. avgusta 2017)Akcija s kmetije za Vas uspešno promovira pozitivne prakse slovenskih kmetij pri prodoru na trg in njihovi prepoznavnosti. Namen akcije je izbrati kmetije, ki na izviren, dovršen in uspešen način neposredno tržijo kmetijske pridelke in izdelke ter storitve na kmetiji. V tem okviru se ocenjuje tako urejenost kmetije kot tudi raznolikost prodajnih poti in nenazadnje prepoznavnost v prostoru.

Kmetije si je ogledala in preverila njihovo ponudbo 3-članska komisija, ki so jo sestavljaleBarbara Remec, novinarka tednika Kmečki glas,Petra Šubic, urednica spletnega portala Agrobiznis inAndreja Krt Stopars Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije."Uspešnost je kriterij razvoja in uspešnost pri prodaji je pogoj, da se dejavnost razvija. Komisija je vrednotila označenost in urejenost dostopa do kmetije ter njeno celostno podobo, urejenost prodajnega in degustacijskega prostora, načine neposredne prodaje, pestrost in izvirnost ponudbe, prepoznavnost izdelkov, embalažo, komuniciranje s potrošniki in javnostjo, načine pospeševanja prodaje ter nastop ponudnika pri predstavitvi kmetije in njene ponudbe.

Naše delo je potekalo tesno povezano s kmetijsko svetovalno službo, ki je in še vedno pozna sleherno slovensko kmetijo,"je povedala Krt Stoparjeva.

Najboljšim kmetijam so priznanja podelili državna sekretarka MKGP mag.Tanja Strniša,direktor tednika Kmečki glasPeter Zadel,vodja projekta Agrobiznis priAndreja Hrovatin predsednik KGZSCvetko Zupančič.

Poleg zmagovalne kmetije je sodelovalo v izboru še osem kmetij.

Posebno priznanje za inovativnost je prejelo posestvoSončni rajiz Vodol pri Malečniku.

Srebrna priznanja so prejele kmetijeVizjakiz Zadrž pri Šmarju pri Jelšah, kmetijaŽitnikiz Starošincev pri Cirkovcah,Turistična kmetija Bregiz Brega pri Golem Brdu, Dobrovo in KmetijaKeriniz Straže pri Krškem.

Bronasta priznanja pa so si v izboru prislužile kmetijaŠkrobariz Črncev pri Apačah, turistična kmetija in vinska kletPuhaniz Bogojine ter kmetijaAžmaniz Suhe pri Predosljah.

Predstavitev kmetij je v priponki.

Dodatne informacije: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Andreja Krt Stopar, tel.:(01) 51 36 646, 041 366650,andreja.krt@kgzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!