Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KGZS PODPIRA OSKRBO STAROSTNIKOV NA KMETIJAH

Podpisana izjava o sodelovanju med KGZS in DEOS

(Gornja Radgona, 30. avgusta 2017)Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije se zaveda, da se ob staranju populacije vse bolj kaže potreba po oskrbi starostnikov. Pri tem je oskrba le-teh na podeželju težje izvedljiva, še posebej pridetodo izraza oskrba starostnikov na kmetijah, saj so razpršene, pogosto tudi manj dostopne. Zato staKmetijsko gozdarska zbornica Slovenije in DEOS, celostna oskrba starostnikov, d. d. danes podpisala izjavo o sodelovanju pri spodbujanju izvajanja storitev za starostnike na kmetijah. Izjavo sta podpisaladr. Alenka Žnidaršič Kranjc,pooblaščenka delniške družbe DEOS inCvetko Zupančič, predsednik KGZS.

Podlaga za podpis izhaja iz dejanskih potreb, ki jih opredeljuje tudiResolucija o nacionalnem programu socialnega varstva za obdobje 2013–2020 (ReNPSV13–20).Ta predvideva modernizacijo predvsem z izvajanjem storitev v manjših enotah, po sodobnih konceptih, med katerimi so lahko tudi enote v gospodinjskih skupnostih oziroma kmetijah.

KGZS želi s tem izboljšati oskrbo starostnikov na kmetijah, pri tem vidi tudi priložnost in možnost, datodejavnost razvijajo kmetije v obliki dopolnilnih dejavnosti, kjer bo pomagala KGZS preko javne službe kmetijskega svetovanja, še zlasti preko svetovalk za razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji in kmečke družine.

Vsebina izjave v priponki

Dodatne informacije: Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije, Andreja Krt Stopar, tel.:(01) 51 36 646, 041 366650,andreja.krt@kgzs.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!