Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

20th Century Fox, Panasonic in Samsung sklenili partnerstvo za zagotavljanje najboljše izkušnje gledanja s tehnologijo HDR10+

Berlin, Nemčija – 30. avgust 2017 – 20th Century Fox, Panasonic Corporation in Samsung Electronics so naznanili novo partnerstvo za ustvarjanje odprte, brezplačne dinamične metapodatkovne platforme za visoko dinamični razpon (HDR) s povezanim certifikacijskim in logotipnim programom, ki se imenuje HDR10+.

Berlin, Nemčija – 30. avgust 2017 – 20th Century Fox, Panasonic Corporation in Samsung Electronics so naznanili novo partnerstvo za ustvarjanje odprte, brezplačne dinamične metapodatkovne platforme za visoko dinamični razpon (HDR) s povezanim certifikacijskim in logotipnim programom, ki se imenuje HDR10+. Omenjena podjetja bodo skupaj oblikovala licenčno entiteto, ki bo v januarju 2018 začela licencirati platformo HDR10+. Entiteta bo brezplačno, zgolj za plačilo nominalne upravne takse, licencirala metapodatke vsebinskim podjetjem, televizorjem z visoko ločljivostjo, predvajalnikom/snemalnikom Blu-ray diskov, proizvajalcem TV vmesnikov (STB) in ponudnikom SoC.

"Omenjena podjetja so, kot vodilna podjetja na področju zabavnih vsebin in strojne opreme, idealni partnerji za prenos HDR10+ v domove uporabnikov po svetu," je dejal Jongsuk Chu, višji podpredsednik za področje zaslonov v podjetju Samsung Electronics. "Zavezani smo k zagotavljanju najnovejše tehnologije za naše televizorje in prepričani smo, da bo tehnologija HDR10+ prinesla kakovostne vsebine in izboljšala doživljanje televizijskih programov ter filmov doma."

HDR10+ je najsodobnejša tehnologija, ki temelji na prednostih televizorjev HDR, kar ponuja najboljšo doživetje naslednje generacije zaslonov. HDR10+ zagotavlja brezhibno kakovost slike na vseh zaslonih s svetlostjo, barvo in kontrastom, ki se samodejno optimizirajo za vsak prizor. V prejšnjih iteracijah je statično kartiranje tonov uporabilo fiksno izboljšavo na celotnem delu vsebine. S HDR10+ dinamičnim kartiranjem tonov je vsak prizor posamično izboljšan in tako prikaže živahne prizore ter doseže izjemno kakovost slike. Nova izboljšana vizualna izkušnja bo potrošnikom omogočila ogled slik, kot so jih želeli predstaviti filmski ustvarjalci.

"HDR10+ je tehnološki napredek, ki optimizira kakovost slike za zaslone naslednje generacije," je povedal Danny Kaye, izvršni podpredsednik pri podjetju 20th Century Fox in generalni direktor pri podjetju Fox Innovation Lab. "HDR10+ zagotavlja dinamične metapodatke, ki natančno opisujejo vsak prizor, kar zagotavlja izjemno kakovost slike. V partnerstvu s podjetjema Panasonic in Samsung lahko trgu prek Fox Innovation Lab ponudimo nove platforme, kot je HDR10+, ki natančneje uresničujejo vizije filmskih ustvarjalcev."

Partnerji, ki želijo sprejeti platformo za svoje izdelke, skladne s HDR10+, pridobijo nekaj ključnih prednosti. HDR10+ nudi fleksibilnost sistema, kar omogoča različnim partnerjem, vključno z ustvarjalci in distributerji vsebin, proizvajalci televizorjev in drugih naprav, da vključijo platformo ter izboljšajo izkušnjo gledanja za svoje občinstvo. Platforma HDR10+ je zasnovana tako, da omogoča nadaljnji razvoj in inovacije za zagotavljanje zmogljivejše tehnologije v prihodnjih letih.

"Panasonic ima dolgo zgodovino sodelovanja z vodilnimi v industriji za razvoj trajnih tehničnih formatov. Z veseljem sodelujemo s podjetjema 20th Century Fox in Samsung za razvoj novega HDR formata, ki bo prinesel številne koristi uporabnikom," je povedal Yuki Kusumi, izvršni direktor podjetja Panasonic. "S ponudbo znatnih izboljšav kakovosti HDR slike v širšem krogu televizorjev in pospeševanjem količino premium HDR vsebin pričakujemo, da bo HDR10+ hitro postal standardni HDR format."

Udeležence dogodka IFA vabimo, da obiščejo razstavne prostore podjetja Samsung Electronics in Panasonic ter izvejo več o HDR+ tehnologiji.

20th Century Fox, Panasonic in Samsung bodo nadaljnje podrobnosti o licenčnem programu, skupaj s predstavitvijo tehnologije HDR10+, predstavili na dogodku CES 2018.

###

O družbi 20th Century Fox

Twentieth Century Fox Home Entertainment, LLC (TCFHE) je priznan globalni vodja in hčerinska družba od Twentieth Century Fox Film. TCFHE je svetovno podjetje za trženje, prodajo in distribucijo za vse filmske in televizijske programe Fox, pridobitve in izvirne produkcije ter vse tretje stranke za distribucijo na DVD, Blu-ray ™, 4K Ultra HD, digitalni HD in VOD (video-on-demand). TCFHE vsako leto predstavi na stotine novih in izboljšanih izdelkov, ki jih posreduje skozi maloprodajna mesta ter digitalne trgovine po vsem svetu.

O družbi Panasonic

Panasonic Corporation je svetovno vodilni proizvajalec raznovrstnih elektronskih tehnologij in rešitev za uporabnike na področju potrošniške elektronike, stanovanj, avtomobilizma in medorganizacijskega poslovanja. Družba, ki bo naslednje leto praznovala svojo 100. obletnico delovanja, je sestavljena iz 495 hčerinskih in 91 povezanih podjetij po vsem svetu, s konsolidiranimi neto prihodki iz prodaje 7.343 bilijona jenov za letu 2017. Panasonic je zavezan dodajanju vrednosti z inovacijami in izboljševanju sveta ter življenj svojih uporabnikov s tehnologijo. Za več informacij obiščite: http://www.panasonic.com/global.

O družbi Samsung Electronics Co., Ltd.

Samsung Electronics Co. navdihuje svet in oblikuje prihodnost s svojimi prodornimi zamislimi in tehnologijami. S stalnim razvojem in inovacijami spreminjamo svet televizorjev, pametnih telefonov, tabličnih računalnikov, digitalnih naprav, omrežnih sistemov, pomnilnikov, sistemov LSI in LED rešitev. Za več informacij obiščite Samsungovo medijsko središče na http://news.samsung.com.

Kontakt za medije:

Samsung Electronics Austria GmbH (SEAD Business Unit), Ljubljana Branch Office, Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Slovenija, Marketing Manager SI & Corporate Marketing, Tomaž Semič,t.semic@samsung.com

ali Barbara Žejn, Grayling d.o.o., +386 (0)40 16 88 52, barbara.zejn@grayling.com

Foto: Samsung

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!