Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

SES spremenil nosilne rakete in zagonske reže za izstrelitev satelitov SES-12 in SES-14

SES-12 bo izstreljen z raketo Falcon 9 in SES-14 z raketo Ariane 5

SES spremenil nosilne rakete in zagonske reže za izstrelitev satelitov SES-12 in SES-14

SES-12 bo izstreljen z raketo Falcon 9 in SES-14 z raketo Ariane 5

Ljubljana, 5. september 2017 - SES je naznanil spremembo nosilnih raket in zagonskih rež za satelita SES-12 in SES-14. SES-12 bo v skladu z novim sporazumom izstreljen v prvem kvartalu 2018 z raketo Falcon 9 iz SpaceX in SES-14 v začetku prvega kvartala 2018 z raketo Ariane 5. Sprememba izstrelitev bo omogočila družbi SES izboljšanje kakovosti storitev za svoje stranke. SES-12 in SES-14 uporabljata električni pogon za orbitalizacijo ter bosta začela delovati od štiri do šest mesecev po izstrelitvi.

Satelit SES-14, narejen s strani družb Airbus Defense in Space, bo lociran na 47,5 stopinj zahodne orbitalne dolžine. C-band satelita SES-14 bo nadomestil NSS-806 in podpiral kabelski del družbe SES v Latinski Ameriki. Dodatni Ku-band s širokimi in točkovnimi žarki povečuje kapaciteto KU-banda na NSS-806, ki pokriva Ameriko in severnoatlantsko regijo. Ku-band točkovni žarki bodo družbi SES omogočili zadovoljevanje vse večjega povpraševanja po letalskih in pomorskih aplikacijah za mobilnost, mobilnih omrežjih, širokopasovnih storitvah in storitvah VSAT za podjetja ter vladne organizacije. Ku-band široki žarki so namenjeni zagotavljanju video in podatkovnih storitev v Latinski Ameriki, na Karibih in po severnem Atlantiku. SES-14 opravlja tudi del misije Global-Scale Observations of the Limb and Disk (GOLD), ki ga izvaja družba NASA.

Satelit SES-12, narejen s strani družb Airbus Defense in Space, bo lociran 95 stopinj vzhodno. Satelit bo razširil zmogljivosti družbe SES za zagotavljanje storitev neposrednega prenosa (DTH), VSAT storitev, mobilnih storitev in HTS podatkovnih povezljivosti na Bližnjem vzhodu in v azijsko-pacifiški regiji. Satelit bo nadomestil NSS-6 in bo povezan s SES-8. SES-12 je kot največji satelit družbe SES sposoben podpirati storitve v več vertikalah, od Cipra na zahodu do Japonske na vzhodu in od Rusije na severu do Avstralije na jugu.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

Iris Horvat

Grayling d.o.o.

+ 386 1 434 26 65

iris.horvat@grayling.com

Sledite nam:

Družbena omrežja

Blog

Galerija

White Papers

O družbi SES

SES je vodilni satelitski operater na svetu, ki operira s floto več kot 50 geostacionarnih satelitov. Podjetje nudi satelitske komunikacijske storitve televizijskim postajam, ponudnikom vsebinskih in spletnih storitev, ponudnikom mobilnih in fiksnih telefonskih omrežij ter podjetjem in vladnim ustanovam po vsem svetu. SES se zavzema za dolgoročna poslovna partnerstva, vrhunske storitve in odličnost v sektorju oddajanja satelitskega signala. Kulturno raznolike regionalne ekipe podjetja SES so locirane po celem svetu in v tesnem sodelovanju s strankami stremijo k zadovoljevanju njihovih specifičnih zahtev po satelitskih povezavah in storitvah. Družba SES je udeležena v razvoju O3B, nove generacije satelitskega omrežja, ki doseg satelita kombinira s hitrostjo vlaken.

Več informacij je na voljo na spletni strani: www.ses.com.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!