Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Mednarodni zborovski festival TENSO 2017: "Zbogom orožje, pozdravljena pesem"

Torek, 12. septembra 2017, ob 11. uri Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Nova Gorica, 5. september 2017

VABILO NA NOVINARSKO KONFERENCO:

Mednarodni zborovski festival TENSO 2017:

"Zbogom orožje, pozdravljena pesem"

Torek, 12. septembra 2017, ob 11. uri

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

Spoštovani,

vabimo vas na predstavitev Mednarodnega zborovskega festivala "Zbogom orožje, pozdravljena pesem", ki bo v sklopu evropskega projekta Združenja profesionalnih pevskih zborov TENSO 14-18: Poezija in glasba na Goriškem, med 21. in 24. septembrom 2017.

Že istega dne, v torek, 12. septembra, bo na Gradu Kromberk uvodni dogodek festivala "Vihar sovražen svet pretresa" in sicer odprtje razstave Narodne in univerzitetne knjižnice ob stoletnici prve svetovne vojne in pogovor v okviru muzejskih torkovih večerov Goriškega muzeja. Festival, poleg koncertov štirih profesionalnih pevskih zborov (Zbora Slovenske filharmonije, Latvijskega radijskega zbora, Zbora Hrvaške radiotelevizije in Evropskega komornega zbora Tenso) vključuje tudi zborovsko transverzalo z nastopom več kot dvajsetih amaterskih zborov z obeh strani meje, ki bodo zapeli na izbranih prizoriščih na Poti miru, mednarodni simpozij "Glasba v prvi svetovni vojni" in delavnico za mlade skladatelje.

Na konferenci bodo poleg Pavle Jarc, direktorice Kulturnega doma Nova Gorica, ki je organizator festivala na slovenskih tleh, spregovorili tudi Veronika Brvar, predsednica Glasbene matice Ljubljana in umetniška vodja festivala, dr. Alenka Bagarič, vodja glasbene zbirke NUK in avtorica razstave "Vihar sovražen svet pretresa", dr. Marko Klavora, kustos zgodovinar Goriškega muzeja in Silva Seljak, vodja območne izpostave JSKD Tolmin.

Gre za zelo kompleksno in organizacijsko zahteven projekt z vrsto prireditev, ki je financiran iz EU Programa Ustvarjalna Evropa, Ministrstva za kulturo RS ter Mestne občine Nova Gorica in pri katerem sodeluje več partnerskih organizacij. To so Slovenska filharmonija, NUK, JSKD RS, Glasbena matica Ljubljana, Goriški muzej, Kulturni center Lojze Bratuž (I) in Kulturni dom Gorica (I).

Velik projekt, ki ga ne gre zamuditi, zato vabljeni na torkovo predstavitev!

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T +386 5 335 40 13

M +386 41 775 089

W www.kulturnidom-ng.si

Foto: Kulturni dom Nova Gorica

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!