Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dobri rezultati slovenskega turizma in njegovi izzivi

V okviru 12. Blejskega strateškega foruma (BSF), katerega vodilna tema je bila Nova realnost, je v organizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Slovenske turistične organizacije (STO) potekal panel Sodelovalno gospodarstvo v turizmu: delitev, sodelovanje ali preprosto posel?.

V okviru 12. Blejskega strateškega foruma (BSF), katerega vodilna tema je bila Nova realnost, je v organizaciji Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) ter Slovenske turistične organizacije (STO) potekal panel Sodelovalno gospodarstvo v turizmu: delitev, sodelovanje ali preprosto posel?. V blejskem Grand Hotelu Toplice so ugledni domači in tuji gostje predstavili priložnosti in pasti sodelovalnega gospodarstva ter soočali mnenja in poglede na različne dileme. Gostje so med drugim razpravljali o tem, ali je sodelovalno gospodarstvo delitev ali zgolj posel, s katerim služijo nekatere novodobne multinacionalke, o poštenih pravilih igre za vse deležnike v obstoječem sistemu, vzpostavitvi učinkovitega sodelovanja v procesu iskanja rešitev, prilagajanju novim situacijam na državi ravni in drugih temah.Svet se hitro spreminja zaradi globalizacije, digitalizacije in domiselnih inovacij, ki vplivajo na ustaljene načine poslovanja in navade potrošnikov. Ena od dejavnosti, ki najhitreje in najbolj občuti spremembe, je turizem. Tektonske premike v njem trenutno najbolj povzroča sodelovalno gospodarstvo. Globalna ponudba in povpraševanje sta bolj kot kadar koli prej v zgodovini človeštva povezana in soodvisna, medtem ko sodobne tehnološke platforme, ki ju povezujejo, prevzemajo tradicionalne vloge različnih deležnikov v turistični ponudbi in uspešno vplivajo na navade potrošnikov. Njihove potrebe, želje in motivacije so se občutno spremenile in današnji potrošniki niso več zadovoljni s konvencionalno turistično ponudbo. V tej novi realnosti se je znašel tudi turizem.

Podrobnejše informacije, skupaj z izjavami ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo (MGRT) Zdravka Počivalška, državne sekretarke na MGRT Eve Štravs Podlogar in direktorice STO mag. Majo Pak, na voljo TUKAJ.

Lep pozdrav,

Livija Kovač Kostantinovič,

Tržno komuniciranje in odnosi z javnostmi

livija.kovac@slovenia.info

Slovenska turistična organizacija

Dimičeva 13, SI-1000 Ljubljana, Slovenija

Tel. št.: 00386 (0)1 5898 550

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!