Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

V pričakovanju prihodnosti, projekcija (8. sept), Delavnica umetniškega videa (rok za prijavo 2. okt), ArtsLink 2018

VABILO SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana

VABILO

SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana

Videospotting

V pričakovanju prihodnosti

Projekcija novega kuriranega video programa ob 24. obletnici AKC Metelkove mesta

Petek, 8. september 2017, ob 20.30 uri

Atelje Andreja Pezlja (vhod pri Galeriji Alkatraz), AKC Metelkova mesto

Vabimo vas, da proslavite 24. obletnico AKC Metelkove mesta tudi v družbi gibljivih slik. Iz video arhiva Postaja DIVA je naša sodelavka Anita Budimir izbrala sedem video del umetnikov in umetnic: Zemira Alajbegović / DJ Plasma, Vortex;

Maja Smrekar, Repeating Coincidence; Nataša Prosenc Stearns, Čas?; Zoran Srdić Janežič, Trash Robots; Mirko Simić, Out of memory in Positive Connection II; Jasna Hribernik, Lok telesa. Video dela z abstraktnimi podobami iz preteklosti nakazujejo prihodnost.

Projekcija V pričakovanju prihodnosti s kratkim komentarjem kuratorke bo v petek, 8. septembra, ob 20.30 uri v ateljeju Andreja Pezlja (vhod pri Galeriji Alkatraz).

VEČ

Program 24. obletnice AKC Metelkove mesta

Delavnica umetniškega videa

Mentorja: Valérie Wolf Gang, Toni Poljanec

Sobota, nedelja: 7. in 8. 10. / 14. in 15. 10. / 21. in 22. 10. 2017

Torek: 24. 10. 2017

Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

Rok za prijavo: 2. oktober 2017

Delavnica je namenjena mladim od 15 do 30 let, ki jih zanima produkcija umetniškega videa in se želite z umetniškim videom pobliže spoznati, od razvoja ideje in scenarija do snemanja, montaže in post-produkcije. Na delavnico se lahko prijavi vsak, ki ga to področje zanima, predhodno znanje s področja video produkcije ni potrebno.

Delavnica bo potekala tri zaporedne vikende v mesecu oktobru (sobote in nedelje) in bo zelo praktično naravnana. Začeli bomo s kratkim uvodom v teorijo in zgodovino videa, potem pa bomo zavihali rokave – vključili kamere, pametne telefone ... – in nadaljevali z intenzivnim praktičnim delom.

Cilj delavnice je, da vsak udeleženec pod mentorskim vodstvom razvije svojo idejo in ustvari video, ki bo na koncu tudi predstavljen na javni projekciji.

MENTORJA

Valérie Wolf Gang je režiserka in vizualna umetnica, magistrica medijskih umetnosti in praks, aktivna na področju filma, umetniškega videa in sodobnih umetniških praks. Dejavno je vključena v različna področja sodobne umetnosti in produkcije, video in filmske projekte, mednarodne razstavne selekcije, umetniške rezidence ter vodi delavnice filmske vzgoje.

Toni Poljanec se od leta 2006 večinoma ukvarja z dokumentarnim filmom in videom, z izobraževalnimi projekti za mlade ter s produkcijo video vsebin za naročnike. Je član produkcijske skupine Hupa Brajdič, ki se pretežno ukvarja z dokumentarnim filmom.

PRIJAVA

Ob prijavi pošljite kratek sinopsis svoje ideje oz videa, ki ga boste na prvem srečanju tudi predstavili. Na kratko napišite, zakaj se želite delavnice udeležiti.

Sprejeli bomo največ 12 udeležencev. Prijave pošljite do 2. oktobra na naslov: info@scca-ljubljana.si.

KOTIZACIJA

Dijaki 10 EUR, študenti 15 EUR, ostali 20 EUR (cena vključuje DDV). Kotizacijo bodo udeleženci poravnali na prvem srečanju.

VEČ INFORMACIJ IN URNIK

ArtsLink 2018: razpis za rezidence in projekte v ZDA

Rezidence za področje vizualnih in medijskih umetnosti: rok 15. 10. 2017

Projekti v ZDA: rok 5. 12. 2017

Čas je, da se vizualni in medijski umetniki, kuratorji in producenti, ki vas zanima izvedba projektov v ZDA ali rezidenca, pripravite na razpis ArtsLink. Objavljen je razpis za štipendije za 5-tedensko bivanje v ZDA. Razpis za leto 2018 je namenjen umetnikom in managerjem s področja vizualnih in medijskih umetnosti. Časovni okvir izvedbe rezidenčnega bivanja: jesen 2018.

5. decembra pa je tudi rok za oddajo na razpis za projekte, ki jih umetniki ali managerji iz srednje in vzhodne Evrope, Rusije in Centralne Azije in Kavkaza realizirajo v ZDA, in sicer v sodelovanju z vnaprej izbrano neprofitno umetnostno organizacijo iz ZDA.

VEČ

Zavod SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana, http://www.scca-ljubljana.si

Tel.: (01) 431 83 85, kontaktna oseba: Dušan Dovč, 051 361 681, dusan.dovc@scca-ljubljana.si

Program Zavoda SCCA-Ljubljana podpirata MOL, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za kulturo RS.

Zavod SCCA-Ljubljana je član Asociacije, društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!