Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

ZA EMMYJA IN ZLATI GLOBUS NOMINIRANI IGRALEC ANTONIO BANDERAS IGRA PABLA PICASSA V DRUGI SEZONI GENIJA, SERIJE NATIONAL GEOGRAPHICA, FOX 21 TELEVISION STUDIOS IN IMAGINE TELEVISION

Tudi druga sezona desetdelne antologijske serije prihaja izpod rok izvršnih producentov Kena Billerja, Briana Grazerja, Rona Howarda, Kena Billerja, Francie Calfo in Gigi Pritzker.

ZA EMMYJA IN ZLATI GLOBUS NOMINIRANI IGRALEC ANTONIO BANDERAS IGRA PABLA PICASSA V DRUGI SEZONI GENIJA, SERIJENATIONAL GEOGRAPHICA, FOX 21 TELEVISION STUDIOSIN IMAGINE TELEVISION

Tudi druga sezona desetdelne antologijske serije prihaja izpod rok izvršnih producentov Kena Billerja, Briana Grazerja, Rona Howarda,Kena Billerja, Francie Calfo in Gigi Pritzker.

National Geographic se na letošnjo podelitev nagrad Emmy odpravlja z desetimi nominacijami za prvo sezono GENIJA, za vlogo Pabla Picassa v drugi sezoni serije pa so izbrali za emmyja in zlati globus nominiranega igralca Antonia Banderasa (“Evita”, “Zorro”, “El Mariachi”). Spoznali bomo življenje in delo španskega slikarja, enega najvplivnejših in cenjenih umetnikov dvajsetega stoletja. Premiera nove sezone, znova v produkciji Fox 21 Television Studios Briana Grazerja, Imagine Entertainment Rona Howarda, OddLot Entertainment Madison Wells Medie in EUE/Sokolow, bo leta 2018.

“Že davno me je očarala življenjska zgodba Pabla Picassa. Tega moškega, ki prihaja iz mojega rojstnega kraja, Malage, izjemno spoštujem,” je rekel Banderas. “Navdušen sem, da sodelujem z National Geographicom, Brianom, Ronom, Kenom in drugimi iz ekipe Genija, saj bomo povedali avtentično zgodbo o enem najbolj inovativnih slikarjev na svetu.”

“Antonio je bil naravna izbira. Prav tako kot Picasso brez zadržkov življenje zajema z veliko žlico, kar pripomore k verodostojnosti, ki si jo želimo doseči,” je rekel Ron Howard. “Kot igralec premore izjemno širino, zato vem, da bo znal oživiti genialnega in nekonvencionalnega umetnika.”

“Od Pancha Ville do Ernesta "Che" Guevare, Antonio je uspešno, z izjemno iskrenostjo in globino, upodobil legendarne osebnosti iz resničnega življenja. Veselim se, kako bo pri Picassu interpretiral moškega za umetniškim mojstrom,” je dodal Grazer.

“Ne le da sta oba iz Malage v Španiji, podobno kot Picasso tudi Antonio izžareva karizmo, strast in je premikal meje v okviru svoje umetniške ustvarjalnosti,” je rekla Carolyn Bernstein, izvršna podpredsednica, vodja globalnih igranih serij pri National Geographicu. “Ustreza vsemu, kar smo si želeli, in izjemno smo zadovoljni, da igra glavno vlogo v seriji.

” Antonia Banderasa predstavlja Paradigm Talent Agency.

Serija GENIJ je produkcija Fox 21 Television Studios, Imagine Television, Oddlot Entertainment Madison Wells Medie in EUE/Sokolowa.

Ključni izvršni producent in scenarist Ken Biller bo tudi v novi sezoni prevzel glavni nadzor. Prav tako bodo v drugi sezoni znova sodelovali Fox 21 Television Studios, katerih serija “Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba” je bila v ospredju vseh podelitev nagrad in seznamov kritikov; Imagine Television, kjer so producirali seriji “24” in “Imperij”, z izvršnima producentoma Brianom Grazerjem in Ronom Howardom ter izvršno producentko Francie Calfo in producentko Anno Culp; in OddLot Entertainment Madison Wells Medie, kjer so letos producirali film, nominiran za oskarja “Za vsako ceno”, z izvršnima producentkama Gigi Pritzker in Rachel Shane. Sam Sokolow in Jeff Cooney iz EUE/Sokolow sta prav tako izvršna producenta. Snemanje serije načrtujejo v drugi polovici tega leta in bo premierno predvajana leta 2018 na programih National Geographica v 171 državah in 45 jezikih.

Picassova strastna narava in neusahljiva želja po ustvarjanju sta bili neločljivo povezani z njegovim osebnim življenjem, v katerem je izkusil burne zakone, številne afere in nenehno menjavanje političnih in zasebnih zaveznikov. Večino življenja je prebil v živahnem Parizu v prvi polovici 20. stoletja, kjer je srečeval pisatelje in umetnike, med njimi Coco Chanel, Henrija Matissa, Marca Chagalla, Gertrude Stein, Georgesa Braquea, in Jeana Cocteauja. Picasso se je nenehno na novo odkrival. Vedno je stremel k temu, da bi bil inovativen in premikal meje umetniškega izražanja.

Umetniška kariera Pabla Diega Joséja Francisca de Paula Juana Nepomucena Crispína Crispiniana Maríe Remediosa de la Santísima Trinidada Ruiza Picassa je trajala več kot 80 od njegovih 91 let, večinoma v njegovem drugem domu, Franciji. Prav tako kot osrednji lik prve sezone serije GENIJ, Albert Einstein, si je tudi Picasso predstavljal svet in ga interpretiral povsem drugače in zunaj običajnih okvirov. Nenehno je odkrival nove načine našega dojemanja umetnosti in ustvarjalnosti. Plodovit umetnik je ustvaril več kot 50.000 umetniških del, med njimi najbolj izstopajo Stari kitarist iz njegovega modrega obdobja, ki je zdaj razstavljen v muzeju Art Institute of Chicago; Guernica, ki je nastala po navdihu nacističnega bombardiranja majhnega španskega kraja z enakim imenom, in je zdaj razstavljena v madridskem muzeju Museo Reina Sofia v Španiji; in delo Les Demoiselles D’Avignon, ki je zdaj razstavljeno v Muzeju moderne umetnosti v New Yorku.

Prvo sezono serije GENIJ, v kateri je Geoffrey Rush (“Kraljevi govor”, “Pirati s Karibov”) igral Einsteina, so nedavno nominirali za deset emmyjev, med drugim za najboljšo serijo, najboljšega glavnega igralca v seriji ali filmu in najboljšega režiserja serije. Postala je najboljša nova serija kanala, ki si jo je po vsem svetu ogledalo več kot 45 milijonov gledalcev.

# # #

National Geographic Partners LLC:

National Geographic Partners LLC (NGP), združenje National Geographica in podjetja 21st Century Fox, je zavezano k ustvarjanju vrhunskih znanstvenih, pustolovskih in raziskovalnih vsebin skozi brezprimeren nabor medijskih sredstev. NGP združuje globalne televizijske kanale National Geographica (National Geographic Channel, Nat Geo Wild, Nat Geo Mundo, Nat Geo People) z medijsko in potrošniško orientiranimi produkti National Geographica, med njimi revijo National Geographic, studie National Geographic, digitalne in družbene medijske platforme, knjige, zemljevide, otroške medije in dodatne dejavnosti, med katerimi so potovanja, globalne prireditve, arhivske prodaje, licenciranje in elektronsko poslovanje. Poglabljanje znanja in razumevanja sveta je ključen cilj National Geographica že 128 let in zdaj se je zavezal, da se bo še bolj poglobil, premaknil meje in šel dlje za potrošnike, saj bo vsak mesec dosegel več kot 730 milijonov ljudi po vsem svetu, v 171 državah in 45 jezikih. NGP 27 odstotkov svojega dobička nameni neprofitni organizaciji National Geographic Society za financiranje znanstvene dejavnosti, raziskovanja, varovanja okolja in izobraževanja. Za več informacij obiščite natgeotv.com ali nationalgeographic.com.

Fox 21 Television Studios:

Fox 21 Television Studios so produkcijska enota znotraj Fox Television Group, ki ustvarja serije za vse platforme za širjenje vsebin. Iz Fox 21 Television Studios sta prišli dve seriji, nominirani za emmyja, in sicer izpod rok Ryana Murphyja “FEUD: Bette and Joan,” (19 nominacij) in “Genij” (13 nominacij) Rona Howarda, Briana Grazerja, Francie Calfo, Gigi Prtizker, Rachel Shane, Sama Sokolowa, Jeffa Cooneyja, Kena Billerja in Noaha Pinka. Studio je prav tako produciral z emmyjem in zlatim globusom nagrajeno senzacijo Ryana Murphyja, Nine Jacobson in Brada Simpsona “Ljudstvo proti O. J. Simpsonu: Ameriška zločinska zgodba” (v sodelovanju z FX Productions); z emmyjem in zlatim globusom nagrajeno “Domovino”, v kateri igrata Claire Danes in Mandy Patinkin; pri kritikih odlično ocenjeno serijo “Američani” (v sodelovanju z FX Productions), v kateri igrata Matthew Rhys in Keri Russell; “Dice”, ustvarjalcev Scota Armstronga, Seana Fursta, Bryana Fursta, Richarda Sheparda, Brucea Rubensteina in Andrewa Dicea Claya; “Kraljico juga”, izvršnih producentov Davida T. Friendlyja in Natalie Chaidez; in “Chance”, ustvarjalcev Kema Nunna, Alexandre Cunningham, Lennyja Abrahamsona, Michaela Londona in Briana Grazerja. V načrtu imajo “Seven Seconds” Veene Sud in nadaljevanji antologije “Ameriške zločinske zgodbe” z naslovoma “The Assassination of Gianni Versace” in “Katrina.”

Imagine Entertainment:

Imagine Entertainment sta leta 1986 ustanovila Ron Howard in Brian Grazer, da bi producirala neodvisne celovečerne filme, televizijski program in druge izvirne vsebine. Imagine Entertainment je prejel več kot šestdeset uglednih nagrad, med drugimi deset oskarjev in 42 emmyjev. V njihovi produkciji so dobili oskarja za najboljši film ”Čudoviti um” kot tudi grammyja za najboljši film “The Beatles: Osem dni na teden”. Med njihovimi filmi izstopajo še “Get on Up”, “Dirka življenja”, “J. Edgar”, “Frost/Nixon”, “Ameriški gangster”, “Da Vincijeva šifra”, “Apollo 13”, “8 milj”, “Ti, ti lažnivec”, “Povratni ogenj” in “Starševstvo”, če jih naštejemo le nekaj. Kmalu lahko pričakujemo “Lowriders”, “The Dark Tower” in “American Made”. Njihova trenutna televizijska produkcija zajema Foxov “Imperij”, in franšizo “24”, seriji National Geographic Channela MARS in Znanstveni dosežki, NBC-jevo serijo “Starševstvo”, NBC-jev “Friday Night Lights”, Foxovo in Netflixovo serijo “Odbita rodbina” kot tudi HBO-jevo serijo “From the Earth to the Moon”, za katero sta Ron Howard in Brian Grazer dobila emmyja za izjemno mini serijo. Za televizijo je Imagine Entertainment produciral Foxovo serijo “Streli v Karolini” in serijo National Geographica Genij. Ron Howard in Brian Grazer sta začela sodelovati leta 1985 z uspešnima komičnima serijama “Nočna izmena” in “Splash” ter še naprej kot predsednika vodita Imagine Entertainment.

OddLot Entertainment Madison Wells Medie:

OddLot Entertainment Madison Wells Medie, ki ga je leta 2001 ustanovila producentka Gigi Pritzker, je filmsko in produkcijsko podjetje, ki razvija, producira, financira in pripravlja distribucijo za kakovostne poslovne lastnine za mednarodne in ameriške trge. OddLot sodeluje z vrhunskimi filmskimi ustvarjalci in jim zagotovi sredstva, veliko večja kot za kapitalske naložbe, da bi omogočil produkcijo vrsto izjemno kakovostnih filmov. Nedavno so pri OddLot za CBS Films producirali za oskarja nominirani film “Za vsako ceno” scenarista Taylorja Sheridana, v katerem so igrali Jeff Bridges, Chris Pine in Ben Foster. Med nedavnimi OddLotovimi izdajami so za oskarja nominirana drama iz leta 2010 “Zajčja luknja”, v kateri igra Nicole Kidman; film “The Way Way Back”, v katerem igra Steve Carell; film “Vozi!”, v katerem igra Ryan Gosling; futuristični znanstvenofantastični film “Enderjeva igra” in režiserski prvenec Jona Stewarta “Rosewater”. Generalna direktorica OddLota Gigi Pritzker je del združenja, ki je zagnalo filmski studio STX Entertainment. Ustanovitelj studia je producent Robert Simonds. OddLot ima preferencialno pogodbo s STX za koprodukcijo, financiranje in razvoj. Sedež podjetja je v Los Angelesu v Kaliforniji in je hčerinska družba Madison Wells Medie, podjetja za vrhunske raznolike vsebine.

EUE/Sokolow:

EUE/Sokolow sta leta 2010 ustanovila producent ter režiser Jeff Cooney in izkušeni televizijski producent Sam Sokolow. Neodvisni televizijski studio razvija, financira, producira in skrbi za distribucijo vrhunskih televizijskih oddaj in vsebin. V EUE/Sokolowu v svoje vrste privabljajo najboljše strokovnjake za razvoj televizijskih vsebin in vnaprej razmišljajo o poslovnem modelu za današnji svetovni televizijski trg. Nedavno so pri EUE/Sokolow neodvisno producirali pilotne oddaje/predstavitve “Co-Opa”, televizijske serije Zacharyja Levija, ki v njej tudi igra. Zanjo sta napisala scenarij in jo režirala Nancy Hower in John Lehr; komedijo “Diplomatic Immunity”, v kateri igra avstralska gledališka skupina The Peloton; “Shalom Y’all”, komedijo izvršne producentke Caryn Lucas, ki temelji na delu Julie Fowler; “Win With Les”. V njej igra Josh Lucas, ustvarjalec in scenarist je Blair Singer; in v sodelovanju z Jaleel White and Pitbull’s Honey pripravljajo digitalne serije brez naslova, I’m Home Inc. Odkar sta odprla vrata, sta, Cooney in Sokolow ustvarjala oddaje za HBO, ABC, NBC, Freeform, Nat Geo, TNT, E!, Lifetime Movie Network & OWN. EUE/Sokolow je podružnica podjetja EUE/Screen Gems, ki ima studijske komplekse v Atlanti, Wilmingtonu in Miamiju. V njih so izpeljali produkcijo za “Stranger Things” (Netflix,) “Igre lakote: Upor, 1. del” (Lionsgate), “Brezglavi jezdec” (Fox), “Iron Man 3” (Marvel Studios), “Six” (A&E/History Channel), “Priklicano zlo” (New Line Cinema), “Ujeti pod kupolo” (CBS) in “East Bound and Down” (HBO).

Odnosi z javnostmi:

KATJA MLAKAR

M:+386 41 325 440

E:katja.mlakar@avi.si

DOMEN MAVRIČ

M:+386 41 875 160

E:domen.mavric@avi.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!