Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

UPB konferneca Sedem ur na minute; Open stage in jam session

Vabljeni na konferenco Sedem ur na minute (Premislek mladinskega dela), ki se bo zgodila v četrtek, 14. 9. 2017, med 11. in 18. uro v Kulturnem centru Pekarna (dvorana Gustaf) v Mariboru.

UPB konferenca Sedem ur na minute (Premislek mladinskega dela)

Vabljeni na konferenco Sedem ur na minute (Premislek mladinskega dela), ki se bo zgodila v četrtek, 14. 9. 2017, med 11. in 18. uro v Kulturnem centru Pekarna (dvorana Gustaf) v Mariboru.

Na sedemurni video beleženi konferenci želimo z dejavnimi in mislečimi mladinskega polja oceniti razvoj mladinskega dela in dela z mladimi v Sloveniji. Skozi dva "paketa" povabljenih gosto govoriti, skozi uprizarjano in na minute "rezano" razpravo hočemo izpovedati naša videnja stvarnosti in sooblikovati obrise smiselnega.

Postajamo uresničevalci koncepta družbe znanja. Vsebine s področja zaposlovanja mladih, podjetništva in razglašanja fleksibilnosti ter tekmovanja na trgu delovne sile, so vedno bolj prisotne v programih, ki jih izvajajo mladinski centri in mladinske organizacije. Te vsebine skozi kriterije razpisov in direktive postajajo "osmišljevalne".

Že leta nasprotujemo napadalnemu razgrajanju edinih vodil trajnostne mladinske politike. Samostojnost, kritičnost, ustvarjalnost in radodarnost so temelji sleherne prihodnosti. Tako imenovane ključne kompetence: podjetnost in inovativnost, številska predstavljivost in kompetence v naravoslovju in tehnologiji, učenje učenja, so izpeljanke iz teorije človeškega kapitala. Razbohotenost "kompetenčnostnega" delavničenja ruši skupnostno, samoniklo ter samostojno, pospešuje in normalizira pa pojave kot so prekarnost in fleksibilizacija na trgu delovne sile.

Vabimo k soustvarjalnemu sodelovanju, vodi nas Upanje brez razloga. Slive in smokve smo pretvorili v marmeladi, palačinke bomo spekli na plinu. Gledali bomo tudi film. Kot v kinu!

Vljudno vabljene_i! Povezava do prijavnice.

Kolektivna pisarna UPB

Program konference

11.00-11.15

Uvod: Predgovor režiserja Marka Breclja in ogled filma Obredna daritev

11.15-12.00

Prvi paket govork_cev:

Mojca Selak, Ustanova Pohorski bataljon – Razumevanje mladinskega dela\", predstavitev raziskave

Tina Podbevšek, Kolektiv Pizda! – Pogled mladih na mladinsko delo

Matej Cepin, Socialna akademija – O pomenu in vrednosti neformaliziranih oblik mladinskega dela

12.00-12.15

Odmor

12.15-13.30

Razprava

13.30-14.30

Odmor za kosilo

14.30-14.45

Uvod: Marko Brecelj z uprizoritveno skupino UPB: Kekec ne ve kaj bi

14.45-15.30

Drugi paket govork_cev:

Urška Breznik, Pekarna Magdalenske mreže – Radikalno mladinsko delo

Rok Primožič, Urad Republike Slovenije za mladino – O prenašanju EU direktiv na nacionalno raven in pogledu na izvajanje mladinskih programov na občinski ravni

15.30-15.45

Odmor

15.45-17.00

Razprava

17.00-17.15

Odmor

17.15-18.00

Zaključek: vse_i udeleženke_cisodelujejopri oblikovanjupovzetka

OPEN STAGE / JAM SESSION

Glasbenik_ca, pevec_ka, pevski zbor, ljubitelj_ica glasbe ali samo radovedna oseba, lepo vabljen_a na naš prvi jam session večer “Open stage”, ki bo potekal v sredo, 20. 9. 2017, ob 19.00 v dvorani Gustaf, KC Pekarna.

Koncept je preprost: pridi takšen_na kot si (a ne pozabi svojega inštrumenta), stopi na oder, pokaži svoj talent in uživaj v trenutku. Vse zvrsti glasbe so dobrodošle, saj podpiramo raznolikost! Zaigraš lahko svoj komad, cover ali kakršnokoli melodijo – pokaži nam svoje vesolje, bodi ustvarjalen_na. Obstaja le eno pravilo: vsak_a ima svojih 10 minut na odru, s tem bomo vsem omogočili svoj performans. Prav tako si pozvan_a, da se “prfočkaš” na fb dogodku (poveš kaj boš igral_a), da bomo lahko naredili seznam.

Prvi del večera bo tako posvečen naši ljubezni do ritma in zvoka, v drugem delu večera pa se bomo lotili jam sessiona. Improvizacija in skupno igranje bosta naš moto v drugem delu večera. Zahvaljajoč Čikotu, bo naš oder v dvorani Gustaf – alternativnemu prostoru, ki je že vekrat gostil podobne dogodke. Za tehnične zadeve bo poskrbeljeno, inštrumete pa le prinesi s seboj.

V kolikor imaš kakršnokoli vprašanje glede dogodka, ne oklevaj in nam piši na infopeka@infopeka.org. Pozabi na sramežljivost, izkoristi priložnost, prinesi svoj instrument in dobro voljo.

PRIDRUŽI se nam!

V sodelovanju z AGD Gustaf

***********Pekarna Magdalenske mreže MariborMladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKAYouth informative Counseling Center INFOPEKAOb železnici 8, 2000 MARIBOR - SLOVENIJAtel.: + 386 2 300 68 50gsm: + 386 41 481 246e-mail: infopeka@infopeka.orghttp://www.infopeka.org, www.pekarna.orgFB: Pekarna Magdalenske Mreže

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!