Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Dragi prijatelji dokumentarnega filma!

Zaključil se je Mednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki je med 05. - 10. septembrom v Sodni stolp v Maribor privabil mnoge ustvarjalce in ljubitelje dokumentarnega žanra. V šestih dneh smo si ogledali kar 33 dokumentarnih del novejše slovenske produkcije, 5 tujih dokumentarnih filmov in 3 dokumentarne filme po izboru vsestranskega filmskega ustvarjalca Karpa Godine, ki smo mu letos podelili plaketo DOKUMENTARNO IME 2017 in je ob tej priložnosti povedal: "V Mariboru sem odraščal, se šolal, tudi delal, zato sem vesel, da sem dobil to nagrado. Presenečen sem nad profesionalno, gostoljubno, toplo ekipo."

Dragi prijatelji dokumentarnega filma!Zaključil se jeMednarodni festival dokumentarnega filma DOKUDOC, ki je med 05. - 10. septembrom v Sodni stolp v Maribor privabil mnoge ustvarjalce in ljubitelje dokumentarnega žanra. V šestih dneh smo si ogledali kar 33 dokumentarnih del novejše slovenske produkcije, 5 tujih dokumentarnih filmov in 3 dokumentarne filme po izboru vsestranskega filmskega ustvarjalca Karpa Godine, ki smo mu letos podelili plaketo DOKUMENTARNO IME 2017in jeob tej priložnosti povedal:"V Mariboru sem odraščal, se šolal, tudi delal, zato sem vesel, da sem dobil to nagrado. Presenečen sem nad profesionalno, gostoljubno, toplo ekipo."

Tudi letos smo v času festivala podelili nazivDOKUDOC IZBRANI 2017, ki ga je izbral režiser Mako Sajkoin sicer dokumentarnemu filmuIRENA, LAHKO NOČrežiserja Mihe Možina, ki je bil premierno prikazan prav v času festivala DOKUDOC. Zgodba, ki govori o nenavadni ljubezni med Avguštinom in Ireno, ki je v devetdesetih letih, kmalu po poroki, doživela hudo prometno nesrečo iz katere se ni več prebudila. Zdravniki so jo hoteli prepustiti usodi počasne smrti, Avguštin pa jo je vzel iz bolnice in za njo skrbi že dve desetletji.

Mako Sajko, ki je bil tudi Dokumentarno ime 2013, je izbor DOKUDOC IZBRANI 2017 utemeljil: "V filmu ne najdemo besede humanizem, izžareva pa ves čas pomoč človeku in človeštvu. Opaža se, da nekateri čutijo dilemo, da bi opustili ekstremno medicino in pustili naravi, da naredi svoje, drugi pa občudujejo Avgustinovo moč, požrtvovalnost in vztrajnost. Tako humanitarnost ni samo parola, ampak jo globoko občutimo. Film vliva upanje v človeštvo."

Letošnje festivalsko vzdušje je s svojim bogatim programomin izborom dokumentarnih del ter ob vseh spremljevalnih dogodkih (DOKU pogovorih, DOKU kulinariki, DOKU zabavi, DOKU ustvarjalnici), ki so potekali ob festivalu, povezalo mesto, ustvarjalce in občinstvo in znova smo dokazali, da je DOKUDOC festival, ki predstavlja srce in prostor za poklon slovenskemu dokumentarnemu filmu.

Draga DOKUDOC družina. Hvala vam, da ste bili tudi letos skupaj z nami in da verjamete v prihodnost dokumentarnega žanra.

Vaša DOKUDOC ekipa

--

DOKUDOC, mednarodni festival dokumentarnega filma 05. - 10.09.2017 www.dokudoc.si email: dokumentarci.si@gmail.com

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!