Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Na Ulici obrti na 50. MOS pričakujemo več kot 1500 osnovnošolcev

Tudi na letošnjem, jubilejnem MOS je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) skupaj s CPI in srednjimi poklicnimi šolami organizirala Ulico obrti, na kateri bomo vse do nedelje predstavljali obrtne poklice. Letošnja novost je vajeniška pisarna, kjer bodo obiskovalcem vsak dan nudili brezplačne informacije o vajeništvu. Pričakujemo, da bo letos Ulico obrti obiskalo več kot 1500 osnovnošolcev.

Na Ulici obrti na 50. MOS pričakujemo več kot 1500 osnovnošolcev

Celje, 13. 9. 2017 – Tudi na letošnjem, jubilejnem MOS je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije (OZS) skupaj s CPI in srednjimi poklicnimi šolami organizirala Ulico obrti, na kateri bomo vse do nedelje predstavljali obrtne poklice. Letošnja novost je vajeniška pisarna, kjer bodo obiskovalcem vsak dan nudili brezplačne informacije o vajeništvu. Pričakujemo, da bo letos Ulico obrti obiskalo več kot 1500 osnovnošolcev.

Pomen vajeništva je že na včerajšnji slavnostni otvoritvi MOS izpostavil predsednik OZS Branko Meh, ki je obenem izrazil razočaranje delodajalcev, da se je letos za vajeništvo odločilo zgolj 53 vajencev. OZS se trudi promovirati obrtne poklice, da bi obrtniki in podjetniki dobili kader, ki bi ga z veseljem tudi zaposlili. Prav zato OZS vsako leto na MOS postavi Ulico obrti s ciljem, da bi se več mladih odločilo za obrtne poklice. Ulico obrti si je včeraj v spremstvu visokih predstavnikov zbornice in podpredsednice hrvaške Vlade ogledal tudi predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar.

Ulica obrti se nahaja v dvorani L1 in je organizirana po načelu "vse na enem mestu", saj lahko obiskovalci vidijo predstavitev posameznih poklicev, vključitev dijakov v proces praktičnega usposabljanja z delom, dobijo informacije srednjih šol in spoznajo strokovno podporo obrtno-zborničnega sistema. Učenci se lahko tudi sami preizkusijo v posameznem poklicu in ugotovijo, ali bi določen poklic opravljali z veseljem. Letošnja novost na ulici obrti je vajeniška pisarna, kjer lahko zainteresirani obiskovalci prejmejo vse informacije o izvajanju vajeništva.

Na ulici obrti so predstavljeni poklici: oblikovalec kovin – orodjar, mizar, gastronom - hotelir, kamnosek, električar, pečar – polagalec keramičnih oblog, tesar, pek, slaščičar, avtoserviser in avtokaroserist.

Za učence osnovnih šol in njihove spremljevalce je OZS zagotovila brezplačne vstopnice!

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!