Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

IBM razkril najnaprednejši strežnik v panogi, zasnovan za umetno inteligenco

Podjetje IBM (registrirano na newyorški borzi kot IBM) je danes najavilo prodajo strežnikov Power Systems naslednje generacije, v katere bodo vgrajeni novo oblikovani procesorji POWER9. Novi POWER9, zasnovani posebej za intenzivne računalniške delovne obremenitve, lahko pomagajo skoraj štirikrat skrajšati čas usposabljanja pri poglobljenem učenju, tako da lahko podjetja odslej hitreje in pravilneje oblikujejo aplikacije umetne inteligence

IBM razkril najnaprednejši strežnik v panogi, zasnovan za umetno inteligenco

· Novi strežnik Power Systems omogoča skoraj štirikrat večjo zmogljivost poglobljenega učenja kot x86

· Procesor POWER9 je zasnovan za delovne obremenitve, povezane z umetno inteligenco

· Google ter superračunalnika Summit in Sierra ameriškega ministrstva za energijo delujejo s pomočjo POWER9

ARMONK, New York, 6. december 2017: Podjetje IBM (registrirano na newyorški borzi kot IBM) je danes najavilo prodajo strežnikov Power Systems naslednje generacije, v katere bodo vgrajeni novo oblikovani procesorji POWER9. Novi POWER9, zasnovani posebej za intenzivne računalniške delovne obremenitve, lahko pomagajo skoraj štirikrat skrajšati čas usposabljanja pri poglobljenem učenju, tako da lahko podjetja odslej hitreje in pravilneje oblikujejo aplikacije umetne inteligence.

Novi AC922 Power Systems, zasnovan na tehnologiji POWER9, je prvi procesor z vgrajenimi tehnologijami PCI-Express 4.0, NVIDIA NVLink naslednje generacije in OpenCAPI, ki lahko skupaj pospešijo pretok podatkov, ki naj bi bil tako po izračunih 9,5-krat hitrejši kot pri sistemih x86, ki jih podpira tehnologija aPCI-E 3.0.

Sistem je zasnovan tako, da spodbuja in omogoča boljšo in merljivo zmogljivost na vseh priljubljenih ogrodjih umetne inteligence, kot so Chainer, TensorFlow in Caffe, pa tudi pospešeno delovanje podatkovnih zbirk, kot je danimo Kinetica.

Tako lahko sedaj strokovnjaki za podatke hitreje razvijajo aplikacije, prednosti pa segajo vse od vpogledov v poglobljeno učenje pri znanstvenih raziskavah do odkrivanja prevar in analize kreditnega tveganja v resničnem času.

V ustroju superračunalnikov, ki bodo kmalu postali najzmogljivejši in imeli največje sposobnosti obdelave podatkov, kot na primer računalnika Summit in Sierra ameriškega ministrstva za energijo, se je tehnologija POWER9 tako znašla v samem središču pozornosti. "Nad napredkom podjetja IBM na področju razvoja POWER smo navdušeni tudi pri Googlu," je povedal podpredsednik podjetja Google Platforms, Bart Sano, ki je še dodal: "Vodilo POWER9 OpenCAPI in visoka pomnilniška zmogljivost teh sistemov omogočata nadaljnji razvoj in inovacije v Googlovih podatkovnih centrih."

Bob Picciano, višji podpredsednik pri IBM Cognitive Systems, pa je ob tem izjavil: "Zasnovali smo tehnologijo prebojne zmogljivosti za umetno inteligenco in kognitivne delovne obremenitve." "Sistemi IBM POWER9 so poleg podpore najzmogljivejšim superračunalnikom zasnovani tudi tako, da podjetjem po vsem svetu omogočajo doslej neprimerljive vpoglede za pospeševanje znanstvenih odkritij, ki omogočajo preobrazbo poslovanja v vseh panogah."

Hitrejši skok v prihodnost s POWER9

Poglobljeno učenje je hitro rastoča metoda strojnega učenja, pri kateri se informacije iz več milijonov procesov in enot podatkov zbirajo z mletjem oziroma "crunchingom", z namenom odkrivanja in lestvičnega razvrščanja najpomembnejših pogledov na podatke.

Za zadovoljitev tovrstnih, vse večjih potreb v panogi, si je IBM pred štirimi leti zadal cilj, da bo zasnoval čip za POWER9, ki bo omogočal vzpostavitev nove arhitekture za upravljanje prostotočnih podatkov, pretočna tipala in algoritme za podatkovno intenzivno umetno inteligenco ter delovne obremenitve pri poglobljenem učenju na Linuxu.

IBM je edini ponudnik, ki lahko podjetjem priskrbi infrastrukturo, v kateri so združeni vrhunska strojna in programska oprema ter najnovejše odprtokodne inovacije.

S tehnologijo PowerAI je podjetje IBM pospešilo, optimiziralo in poenostavilo postavitve v okviru poglobljenega učenja in knjižnic na arhitekturi Power, kar strokovnjakom za podatke omogoča, da so pripravljeni za delo v le nekaj minutah.

Podjetje IBM Research trenutno razvija širok nabor tehnologij za arhitekturo sistemov Power. Njihovi strokovnjaki že danes dosegajo neverjetno hiter čas učenja, ki se je z orodjem PowerAI Distributed Deep Learning toolkit tako iz več dni skrajšal na vsega nekaj ur. Vzpostavitev odprtega ekosistema za spodbujanje inovacij

Doba umetne inteligence zahteva več kot zgolj ogromne zmogljivosti obdelovanja in doslej nesluteno hitrost. Zahteva namreč tudi odprt ekosistem inovativnih podjetij, ki ustvarjajo različne tehnologije in orodja. IBM je gonilna sila, ki aktivno spodbuja inovacije z odprto, hitro rastočo skupnostjo več kot 300 članov Fundacije OpenPOWER in Konzorcija OpenCAPI Consortium.

Več o tehnologijah POWER9 in AC922 lahko preberete na povezavi: http://ibm.biz/BdjCQQ Več o Bobu Piccianu, višjemu podpredsedniku pri IBM Cognitive Systems lahko preberete na povezavi: https://ibm.biz/BdjQZu

Iris Horvat Junior Consultant

Dunajska 5

1000 Ljubljana, Slovenia T +386 (0)1 434 26 65 | M +386 (0)40 16 88 51 iris.horvat@grayling.com grayling.com

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!