Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

IBM prinaša oblaku lastno okolje za zasebni oblak

Nova programska oprema IBM Cloud Private, ki temelj na vsebnikih, mikrostoritvah in aplikacijskih programskih vmesnikih, povezuje javni oblak s klasičnimi okolji informacijske tehnologije

ARMONK, New York, 21. december 2017: Podjetje IBM (registrirano na newyorški borzi kot IBM) je naznanilo novo platformo programske opreme IBM Cloud Private, s čimer bo podjetjem zagotovilo več milijard ameriških dolarjev za naložbe v temeljne podatke in aplikacije ter razširilo nabor orodij za uporabo v zasebnih in javnih oblakih.

Programska oprema IBM Cloud Private je zasnovana tako, da podjetjem v njihovih poslovnih prostorih pomaga ustvariti zmogljivosti oblaka, podobne tistim v javnih oblakih, in tako pospešiti razvoj aplikacij. Nova platforma je zasnovana na odprtokodni arhitekturi vsebnikov, ki temelji na sistemu Kubernetes in podpira tako vsebnike Docker kot platformo Cloud Foundry. S tem omogoča lažjo integracijo in prenosljivost delovnih obremenitev pri vstopu v katerokoli okolje v oblaku, vključno z javnim IBM Cloud.

IBM je najavil tudi nove različice osnovne programske opreme, kot so IBM WebSphere Liberty, Db2 in MQ, optimizirane za vsebnike in najpogosteje namenjene zagonu in zaščiti ključnih aplikacij ter podatkov za podjetja. Tako je lažje dosledno deliti podatke in razvijati aplikacije, ki so potrebne v zasebnem in javnem oblaku IBM Cloud ter drugih okoljih oblaka.

Letalski prevozniki lahko z IBM Cloud Private temeljne aplikacije, s katerimi spremljajo lete v sklopu programov zvestobe, prenesejo v okolje zasebnega oblaka in ga povežejo z novo mobilno aplikacijo v javnem oblaku. Ponudniki finančnih storitev lahko z njim hranijo podatke o naročnikih v samem podjetju, saj IBM Cloud Private izpolnjuje tako varnostne kot zakonske zahteve, pri čemer izkorišča prednost novih analitskih orodij in strojnega učenja v javnem oblaku, tako da lahko hitro opredeli trende glede investicij in novih možnosti.

Podjetja bodo v zasebne oblake v enem letu vložila več kot 50 milijard ameriških dolarjev

Medtem ko privzemanje javnega oblaka ves čas strmo narašča, pa organizacije, posebno tiste iz zakonsko reguliranih panog, kot so finančne storitve in zdravstvo, še naprej izkoriščajo zasebne oblake kot del njihovega prehoda na okolje javnega oblaka, s čimer želijo hitro pripraviti in nadgraditi aplikacije. Po ocenah družbe IBM naj bi podjetja na globalni ravni od leta 2017 naprej porabila več kot 50 milijonov ameriških dolarjev in zasebne oblake do leta 2020 preoblikovala s 15–20 odstotno stopnjo rasti.

"Inovacije in prilagajanje storitev javnega oblaka so zasenčili izzivi prehoda zapletenih poslovnih sistemov in aplikacij v pravo oblaku lastno okolje," pravi Arvind Krishna, višji podpredsednik pri IBM Hybrid Cloud in direktor enote IBM Research. "IBM Cloud Private omogoča hiter razvoj aplikacij in modernizacijo obstoječe infrastrukture informacijske tehnologije, ki jo umešča v poslovanje tako, da je združljiva s storitvami in izkušnjami platforme javnega oblaka.

Hertz in Ilmarinen bosta preoblikovala vsak svoje okolje informacijske tehnologije z zasebnim oblakom

Korporacija Hertz, ki je eden vodilnih globalnih ponudnikov najema vozil, se zaveda, da sta tako javni kot zasebni oblak ključnega pomena pri doseganju tehnoloških ciljev podjetja.

"Zasebni oblak je nujnega pomena za veliko podjetij, ki se trudijo zmanjšati ali izkoreniniti svojo odvisnost od internih podatkovnih centrov, in tudi mi pri tem nismo izjema," je povedal Tyler Best, direktor oddelka za informatiko pri družbi Hertz. "Strategija, ki jo tvorijo javni, zasebni in hibridni oblaki, je odločilna za velika podjetja, saj jim omogoča prehod od podedovanih sistemov k oblaku. Hertz je zelo zgodaj privzel tako javni kot zasebni oblak IBM, svojih tehnoloških ciljev pa nam ne bi nikoli uspelo uresničiti brez zasebnega oblaka kot dela našega splošnega portfelja za oblak."

Finsko podjetje Ilmarinen, ki skrbi za pokojninske načrte približno 900,000 Fincev, je začelo s pilotnim projektom z IBM Cloud Private, katerega produktno rabo načrtujejo za leto 2018. "Pri podjetju Ilmarinen smo navdušeni nad možnostmi, ki jih ponuja IBM Cloud Private kot prilagodljiva, oblaku lastna platforma, s katero je mogoče nameščati in upravljati onkraj požarnega zidu z namenom ustvarjanja novih aplikacij in modernizacije klasičnih delovnih obremenitev," je povedal produktni direktor družbe Ilmarinen, Jani Itkonen.

IBM Cloud Private ponuja prilagodljivo platformo s podporo za poslovne razvojnike

Inovacije, uporabljene pri IBM Cloud Private, so zasnovane tako, da omogočajo enostavnejše upravljanje oblaka, hitrejši razvoj aplikacij in zagotavljanje varnosti v vseh okoljih oblaka. Ključne funkcije vključujejo naslednje:

· Avtomatizacija upravljanja oblaka – Racionalizacija upravljanja povsod v okolju oblaka za pomoč pri dajanju storitev v uporabo in njihovem upravljanju ter doslednem zagotavljanju varnostnih protokolov.

· Varnost in kodiranje podatkov – Security Vulnerability Advisor pomaga pri pregledovanju vsebnikov povsod v oblaku z namenom zajema potencialnih resnih težav in pomanjkljivosti ter ponuja možnost kodiranja vseh tekočih podatkov, uporabnikom v gruči pa tudi strog nadzor dostopa.

· Temeljna platforma oblaka – Vsebuje vsebniško napravo, delovanje s sistemom Kubernetes, platformo Cloud Foundry in osnovna orodja za upravljanje, ki se nanašajo na čas delovanja in so popolnoma združljiva ter avtomatizirana.

· Infrastruktura po izbiri – Združljivo s sistemi vodilnih proizvajalcev, kot so Cisco, Dell EMC, Intel, Lenovo in NetApp, pa tudi s sistemi IBM, vključno z IBM Power, IBMZ in IBM Hyperconverged, ki jih poganja programska oprema Nutanix.

· Podatki in analitika – Združljivo s storitvami podatkovnih baz, kot so IBM Db2, PostgreSQL in MongoDB za dobro izkoriščanje podatkov in vpogled v poslovanje.

· Podpora za aplikacije ter orodja za razvoj in operacije – Vsebniško omogočene različice programske opreme in ogrodij razvoja, vključno z IBM WebSphere Liberty, Open Liberty, MQ in Microservice Builder, kot del paketov programske opreme ter optimizirano upravljanje orodij za razvoj in operacije, vključno z APM, Netcool in UrbanCode, ki jih je mogoče kupiti ločeno.

IBM ponuja tudi storitve postavitve oblaka, upravljanja, posredovanja in shranjevanja, da lahko stranke obvladujejo več oblakov hkrati in migrirajo aplikacije na IBM Clud Private. Več o Cloud Private lahko preberete v pregledu produkta.

S produktom IBM Cloud Private je IBM dodatno podkrepil svojo zavezo zagotavljanju odprtokodnih virov

IBM Cloud Private pomeni še en pomemben korak pri podpori, ki jo IBM ponuja organizacijam pri ustvarjanju, namestitvi in upravljanju aplikacij v okolju oblaka po njihovi izbiri. IBM in Google sta pred kratkim najavila, da bosta zasnovala odprtokodni projekt Grafeas, s katerim si bodo razvojniki pomagali pri zagotavljanju varnosti vsebnikov. Prejšnji mesec je IBM poslal na trg Open Liberty, novo, lahko oprtokodno različico aplikacijskega strežnika WebSphere Liberty, s katero si bodo razvojniki pomagali pri vzpostavitvi in delovanju aplikacij v kateremkoli okolju oblaka.

IBM je tudi ustanovni član organizacije Cloud Native Computing Foundation, ki gosti Kubernetes, produkt Cloud Private pa deluje v skladu s preskusi upoštevanja zahtev medoperabilnost, ki jih je postavila prav ta organizacija. Če bi radi začeli uporabljati IBM Developer Journeys v povezavi s sistemom Kubernetes, obiščite https://developer.ibm.com/code/journey/.

Foto: IBM

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!