Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Začetek nočne smuke in delovanja sedežnic Poštela ter Pisker

V smučarskem centru Mariborsko Pohorje v petek, 22. decembra, začenjamo tudi z nočno smuko, ki bo Mariborčanom na razpolago po ugodnejših cenah. Tik pred prazniki pa v soboto, 23. decembra, na Pohorju odpiramo še dodatna smučišča in s tem povečujemo obseg urejenih prog za več kilometrov. Ob tem pripravljamo še pester program po smučanju (Apres ski).

Začetek nočne smuke in delovanja sedežnic Poštela ter Pisker

Maribor, 21. 12. 2017 – V smučarskem centru Mariborsko Pohorje v petek, 22. decembra, začenjamo tudi z nočno smuko, ki bo Mariborčanom na razpolago po ugodnejših cenah. Tik pred prazniki pa v soboto, 23. decembra, na Pohorju odpiramo še dodatna smučišča in s tem povečujemo obseg urejenih prog za več kilometrov. Ob tem pripravljamo še pester program po smučanju (Apres ski).

Zaradi praznikov in počitnic bo nočna smuka na Mariborskem Pohorju od 22. decembra potekala vse dni do vključno 1. januarja 2018. V času nočne smuke med 18. in 21. uro bo v petek obratovala sedežnica Sleme, prav tako bosta delovala trakova Bejbika 1 in 2. V soboto bo nato na Mariborskem Pohorju začela obratovati še štirisedežnica Poštela.

Za občanke in občane Maribora bo v letošnji zimski sezoni za nočno smuko znova veljala enotna cena vozovnic 10 evrov. Do te cene so upravičeni vsi, ki z osebnim dokumentom izkažejo stalno prebivališče v Mariboru in ob nakupu vozovnice za nočno smuko predložijo bonitetno kartico. Enkratni strošek izdelave bonitetne kartice je 10 evrov, vsem, ki jih že imajo iz predhodnih sezon, pa te veljajo tudi letos.

Poleg omenjenih žičnic na Mariborskem Pohorju v času dnevne smuke trenutno obratujeta še sedežnica Stolp in vlečnica Videc. Na Arehu sedaj delujejo vlečnice Ruška, Cojzerica, Žigart, Areh in Vali, v soboto pa bo začela obratovati še šestsedežnica Pisker. Trenutno na progi Pisker še poteka zasneževanje, tako da se bo lahko v soboto pridružila ostalim urejenim in odprtim progam na Arehu.

Po smučanju na Pohorju za goste in obiskovalce pripravljamo še koncerte in druge dogodke na prenovljeni ploščadi pred spodnjo postajo gondole. Tam bo danes za dobro razpoloženje poskrbel DJ Feelgood, v petek bo potekal koncert skupine Yesterday banda, v soboto pa še zasedbe Yoe & the Rhythm Boys. Prav tako v soboto skupaj z Zvezo prijateljev mladine Maribor pripravljamo še dejavnosti za otroke.

Dogajanje na ploščadi bo v zimski sezoni potekalo ob četrtkih, petkih in sobotah; točne informacije o programu oziroma posameznih dogodkih bomo sproti objavljali na spletni strani www.visitpohorje.si.

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

T.: +386 (0)5 918 04 81

M.: + 386 (0)41 775 866

W: www.marprom.si

W: www.visitpohorje.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!