Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Filmski konec leta: kinotečni program od 27. do 31. decembra

v sredo, 27. decembra, ob 19. uri bosta, v okviru že dlje trajajočega praznovanja 20. obletnice Festivala slovenskega filma, na ogled kratki film Ljubezen na strehi sveta (Jan Cvitkovič, 2015) in zmagovalni film 18. edicije festivala, Idila (Tomaž Gorkič, 2015). Ob 21. uri se zResnično zgodbo (David Lynch, 1999) še zadnjič letos poklanjamo nedavno preminulemu igralcu Harryju Deanu Stantonu.

Spoštovani,

vsredo, 27. decembra, ob 19. uribosta, v okviru že dlje trajajočega praznovanja 20. obletnice Festivala slovenskega filma, na ogled kratki filmLjubezen na strehi sveta(Jan Cvitkovič, 2015) in zmagovalni film 18. edicije festivala,Idila(Tomaž Gorkič, 2015). Ob21. urise zResnično zgodbo(David Lynch, 1999) še zadnjič letos poklanjamo nedavno preminulemu igralcu Harryju Deanu Stantonu.

Trilogija Roya Anderssona

Ob koncu leta kinotečno filmsko platno prepuščamo švedskemu mojstru tragikomedije, nadrealizma in vsega absurdnega. Trilogija filmovPesmi iz drugega nadstropja(2000),Ti, ki živiš(2007) inGolob je sedel na veji in razmišljal o življenju(2014) bo na sporedu28., 29. in 30. decembra."Življenje je čudno, ljudje so smešni in svet je krut: kaj nitočudovito?"je o(b) filmuGolob je sedel na veji in razmišljal o življenjuzapisala filmska kritičarka Jessica Kiang – in v enem stavku povzela Anderssonov čudovito bizarni filmski univerzum.

Kinotečna novoletna poslanica: Lutke

Za kinotečno novoletno poslanico bov nedeljo, 31. decembra, ob 19. uriposkrbel japonski mojster Takeshi Kitano. FilmLutke(2002) se naslanja na tradicijo Chikamatsuja, avtorja tragičnih ljubezenskih zgodb, in bunraku, sodobnega japonskega lutkovnega gledališča. Kot pravi režiser sam, "gre za tri sodobne zgodbe, ki so jih navdihnila večna čustva dragocenih lutk gledališča bunraku. Tri zgodbe, ki jih povezuje lepota žalosti. Tri zgodbe o nesmrtni ljubezni."

Novoletna akcija: Podarite filmsko leto

Svoje najbližje še vedno lahko razveselite z izbranimi filmskimi darili! V Kinoteki smo za vas pripravili posebno ponudbo artiklov: paket Podarite filmsko leto, darilne bone Slovenske kinoteke, knjige in publikacije ter različne filmske plakate. Ponudbo si lahko ogledate nanaši spletni strani.

Kinotečnik: januar/februar

Izšel je novKinotečnik, v katerem vas čaka program za prva dva meseca novega leta. V januarju posebej opozarjamo na retrospektivoFilmi po izboru Siegfrieda Kracauerja/Ob izidu Filmske čitanke, februarja pa bosta v fokusu hladna vojna in francoskiauteurJean-Pierre Melville.

Srečno v letu 2018 in obilo novih filmskih odkritij vam želi Slovenska kinoteka.

Slovenska kinoteka++38614342520press@kinoteka.siwww.kinoteka.si

Foto: Slovenska kinoteka

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!