Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Najboljši primorski športniki 2017 so Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, Aleksej Nikolić in ND Gorica

Na letošnjem skupnem nagrajevanju najboljših primorskih športnikov sta v ženski konkurenci slavili kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, pri moških je naslov pripadel košarkarju Alekseju Nikoliću. Za najboljšo primorsko ekipo je bil izbran nogometni klub ND Gorica.

Na letošnjem skupnem nagrajevanju najboljših primorskih športnikov sta v ženski konkurenci slavili kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, pri moških je naslov pripadel košarkarju Alekseju Nikoliću. Za najboljšo primorsko ekipo je bil izbran nogometni klub ND Gorica.

Radio Koper, TV Koper, Primorske novice, Deželni sedež RAI za Furlanijo-Julijsko krajino - slovenski sporedi, Primorski dnevnik, Zveza slovenskih športnih društev v Italiji in spletni portal slosport.org so v sodelovanju z občino Hrpelje-Kozina že 34. leto zapored pripravili izbor najboljših primorskih športnikov. Tradicionalno prireditev Naš športnik je letos gostil Kulturni dom v Hrpeljah. Najboljše so izbrali športni novinarji medijskih hiš, prireditev je povezal Iztok Novak Easy (Radio Koper), za glasbo je poskrbel Lean Kozlar Luigi. Nagrajencem so priznanja podeljevali Jani Likavec, Vojko Lazar, Peter Ljubič in Nenad Krstić. Televizija Koper bo reportažo s prireditve predvajala v sredo, 10. januarja 2018, ob 18. uri.

V ženski konkurenci sta slavili kajakašici na mirnih vodah Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman. Pod vodstvom Stjepana Janića sta osvojili medalje tako na evropskem kot tudi na svetovnem prvenstvu, ob tem je Špela tudi zmagovalka skupnega seštevka svetovnega pokala. Kajakašici na mirnih vodah sta v dvojcu osvojili srebro na evropskem in bron na svetovnem prvenstvu, Špela pa je v posamičnih preizkušnjah na 200-metrski razdalji osvojila dva brona. Druga med dekleti je bila jadralska dvojica razreda 470 v sestavi Tina Mrak-Veronika Macarol, ki se ponaša z bronom na svetovnem prvenstvu. Na najnižjo stopničko zmagovalnega odra se je uvrstila teniška igralka Andreja Klepač, ki je s partnerko Mario Jose Martinez Sanchez v konkurenci dvojic igrala na mastersu v Singapurju.

Najboljši primorski športnik je postal evropski košarkarski prvak Aleksej Nikolić. Primorsko košarko so pri zmagoslavju Slovenije zastopali trije fantje - Matic Rebec, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić, ki je imel med tremi Primorci v ekipi evropskih košarkarskih prvakov najvidnejšo vlogo, še posebej v odločilnih minutah velikega finala s Srbijo. Drugo mesto je osvojil rokometaš Borut Mačkovšek, ki je s Slovenijo prišel do brona na svetovnem prvenstvu. Tretjo stopničko na izboru si je prislužil naš najboljši namiznoteniški igralec Bojan Tokić, ki je blestel pri tretjem mestu Slovenije na evropskem prvenstvu.

Ekipno lovoriko si je prislužil nogometni klub ND Gorica, ki je sezono končal na drugem mestu državnega prvenstva, v Evropi je preskočil armenski Širak, v tej sezoni pa je v igri za pokalno lovoriko. Za Novogoričani so se uvrstili rokometaši RD Koper 2013, ki so prišli v osmino finala pokala EHF, zadnje prvenstvo so končali na četrtem mestu. Tretjo stopničko so si razdelili namiznoteniške igralke izolskega Arrigonija in odbojkarji Sloge Tabor Televite iz Repna. Izolanke so slavile v državnem prvenstvu, zamejski odbojkarji pa se dobro držijo med italijanskimi tretjeligaši.

Na prireditvi je bila podeljena tudi nagrada za fair-play. Urša Trobec in Stojan Rodica sta si jo prislužila za pomoč mlajšemu tekaču na teku na Kokoš. Nagrado je izročil olimpionik Miroslav Cerar.

Najboljši primorski športniki v letu 2017:

Športnice1. mesto: Špela Ponomarenko Janić - Anja Osterman2. mesto: Tina Mrak - Veronika Macarol3. mesto: Andreja Klepač4. mesto: Ana Bucik5. mesto: Eva Mori6. mesto: Mara Lavrencic

Športniki1. mesto: Aleksej Nikolić2. mesto: Borut Mačkovšek3. mesto: Bojan Tokić4. mesto: Loris Manià5. mesto: Jan Tratnik6. mesto: Anže Petrič

Ekipe1. mesto: ND Gorica2. mesto: RD Koper 20133. mesto: OK Sloga Tabor Televita3. mesto: NTK Arrigoni5. mesto: OK Gen - I Volley6. mesto: ŽRK Mlinotest

Služba za odnose z javnostjo

Foto: RTV SLO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!