Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Schubertov oktet

V ponedeljek, 15. januarja 2018 nadaljujemo s koncertno sezono Glasbenega abonmaja v sklopu katerega bo na prvem koncertu v novem letu nastopil Schubertov oktet, ki bo izvedel skladbo Jeana Francaixa Oktet za klarinet, rog, fagot in godala (À huit) in skladbo Franza Schuberta Oktet v F-duru, op. 166 (D 803) za klarinet, rog, fagot, dve violini, violo, violončelo in kontrabas. Koncert je nastal v sodelovanju s Cankarjevim domom, Narodnim domom Maribor in Zavodom Celeia Celje.

Nova Gorica, 8. 1. 2018

SPOROČILO ZA JAVNOST

XXXVII. koncertna sezona / IV. koncert

Schubertov oktet

Alexander Janiczek, violina

Tanja Sonc, violina

Ettore Causa, viola

Timo Veikko Valve, violončelo

Iztok Hrastnik, kontrabas

Maximiliano Martin, klarinet

Žarko Perišić, fagot

Boštjan Lipovšek, rog

Ponedeljek, 15. januarja 2018, ob 20.15 uri

Velika dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

V ponedeljek, 15. januarja 2018 nadaljujemo s koncertno sezono Glasbenega abonmaja v sklopu katerega bo na prvem koncertu v novem letu nastopil Schubertov oktet, ki bo izvedel skladbo Jeana Francaixa Oktet za klarinet, rog, fagot in godala (À huit) in skladbo Franza Schuberta Oktet v F-duru, op. 166 (D 803) za klarinet, rog, fagot, dve violini, violo, violončelo in kontrabas. Koncert je nastal v sodelovanju s Cankarjevim domom, Narodnim domom Maribor in Zavodom Celeia Celje. Vabljeni!

Schubertov oktet je nastal kot posledica druženja in skupnega muziciranja vrhunskih glasbenikov, ki se širom po svetu srečujejo na različnih festivalih in delijo enako predanost glasbi. Alexander Janiczek je kot koncertni mojster začel pri Camerati Salzburg, v nadaljevanju pa je vodil Scottish Chamber Orchestra, s katerim še vedno tesno sodeluje. Ob njem bo na novogoriškem odru zaigrala mlada violinistka Tanja Sonc. Violsko mesto zaseda Ettore Causa, ki prihaja iz sosednje Italije, vendar že vrsto let živi med Copenhagnom in New Yorkom, kjer predava na sloviti Yale univerzi, sodi v sam vrh solistov in želenih komornih glasbenikov njegovega inštrumenta. Finski čelist Timo Veikko Valve je solo violončelist v Australian Chamber, kontrabasist Iztok Hrastnik pa že vrsto let uspešno deluje v orkestru Dunajske filharmonije. Pihalni del tokratne zasedbe zastopata solist klarinetist škotskega komornega orkestra Maximiliano Martin in hrvaški solo fagotist Simfoničnega orkestra HRT Žarko Perišić. Nenazadnje pa je tu še hornist Boštjan Lipovšek, ki je zgodbo zasedbe pravzaprav tudi začel. Njegova velika ljubezen do glasbe in še posebno do komornega muziciranja je pripeljala do pričujočega koncertnega programa, ki ga bodo poustvarili glasbeniki, ki se sicer med seboj poznajo in sodelujejo, tokrat pa bodo prvič muzicirali skupaj.

Na razpolago za morebitne dodatne informacije in fotografije koncerta

se vam že v naprej zahvaljujemo za najavo dogodka v vašem mediju.

Vstopnina:

15 € - cena vstopnice za posamezne abonmajske koncerte,

10 € - znižana cena vstopnice za dijake, študente, brezposelne in upokojence.

PROGRAM:

Jean Francaix:

Oktet za klarinet, rog, fagot in godala (À huit)

Moderato-Allegrissimo

Scherzo

Andante-Adagio

Movement de valse

* * *

Franz Schubert:

Oktet v F-duru, op. 166 (D 803) za klarinet, rog, fagot, dve violini, violo, violončelo in kontrabas

Adagio-Allegro

Adagio

Allegro vivace-Trio

Tema (Andante)-Variacije

Menuetto (Allegretto)-Trio

Andante molto-Allegro

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T+386 5 335 40 13

M+386 41 775 089

Wwww.kulturnidom-ng.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!