Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

FORD OSTAJA POVEZAN S PRVENSTVOM WRC, SAJ BO ODDELEK FORD PERFORMANCE PODPIRAL EKIPO M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM TUDI V LETU 2018

družba Ford Motor Company je danes objavila, da bo z novo pogodbo zagotovila izdatnejšo tehnično in finančno podporo dolgoletnemu partnerju v dirkaškem športu, ekipi M‑Sport – zmagovalcemsvetovnega prvenstva v reliju FIA World Rally Championship (WRC) leta 2017 v kategoriji voznikov in proizvajalcev, laskava naziva pa so osvojili s Ford Fiesto WRC, ki jo poganja motor EcoBoost.

Köln, 11. januar 2018– družba Ford Motor Company je danes objavila, da bo z novo pogodbo zagotovilaizdatnejšo tehnično in finančno podporodolgoletnemu partnerju v dirkaškem športu,ekipi M‑Sport–zmagovalcemsvetovnega prvenstva v relijuFIA World Rally Championship (WRC) leta 2017v kategoriji voznikov in proizvajalcev, laskava naziva pa so osvojili s Ford Fiesto WRC, ki jo poganja motor EcoBoost.

Od leta 2018 bo ekipa M-Sport Ford World Rally Team, ki jo vodiMalcolm WilsonOBE – eno najuspešnejših imen v motošportu – in ima sedež v Dovenby Hallu v Cockermouthu, VB, deležna dodatne tehnične podpore globalne organizacije Ford Performance s sedežem v Dearbornu, ZDA, vodi pa jo Mark Rushbrook, globalni direktor za področje motošporta.

Ford je po tehnični in finančni podpori v letu 2017 povečal obseg naložb, da bi tako zagotovil konkurenčnost ekipe M-Sport Ford World Rally Team v sezoni WRC 2018 in v prihodnje.

Izdatnejša Fordova podpora je ključni dejavnik, da bo v sezoni 2018 za ekipo M‑Sport še naprej dirkalSébastien Ogier, prvak med vozniki v prvenstvu 2017 FIA WRC. Ogier in obetavni talentElfyn Evansbosta vodila ekipo, njuna sovoznika v Ford Fiesti WRC pa bosta Julien Ingrassia in Daniel Barritt.

“Fordovo 20-letno sodelovanje z M-Sportomje zagotovilo neprimerljiv uspeh na vseh ravneh relija in na to smo izjemno ponosni, obenem pa je Fiesta postala standard za tekmece v reliju po vsem svetu,” je povedal Rushbrook. “Lani smo podprli M-Sport z razvojem povsemnove Fieste, ki je bila uspešna na pohodu do zmage v prvenstvu FIA. Veseli smo, da bomo lahko v letu 2018 omogočili še večjo podporo.”

Ford z M-Sportom brez prekinitve sodeluje že od leta 1997. Kot s strani Forda pooblaščeni specialist za dirke v reliju pripravlja M-Sport Fordove dirkalnike za relije v različnih razredih od FIA R2 do najzmogljivejšega WRC. Trenutno na dirkah v reliju po vsem svetutekmuje skoraj 400 Ford Fiest,ki jih je razvil M-Sport.

“V vseh teh letih smo uživali v izjemnem partnerskem odnosu s Fordom in zelo nas veseli povečanje podpore, s katero bomo branili osvojene nazive prvakov tudi v prvenstvu FIA World Rally Championship v sezoni 2018,” je povedal Malcolm Wilson OBE, glavni direktor M-Sporta.

“Sébastien in Elfyn sta odlična voznika, dodatna tehnična podpora pa nam bo omogočila hitrejši razvoj Ford Fieste WRC. Konkurenčniboj bo najhujši doslej, a prepričan sem, da nam bo s pomočjo naših partnerjev uspelo doseči enako visoko raven zmogljivosti in zanesljivosti, ki nam je prinesla toliko uspehov v letu 2017.”

Dirkalnik za reli Ford Fiesta WRC poganja Fordov 1,6-litrski bencinski motor EcoBoost, temelji pa na povsem novi Fiesti, ki je kupcem v Evropi na voljo v različnih izvedbah s prepoznavnim pečatom: kot elegantna Fiesta Titanium, športna Fiesta ST-Line s potezami dirkaškega oddelka Ford Performance in prestižna Fiesta Vignale. Povsem novaFiesta STz 1,5-litrskim motorjem EcoBoost z 200 KM in možnostjo izbire voznih načinov bo naprodaj v letu 2018.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!