Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Na tržnici v Brežicah spodbujali k bolj smotrni porabi plastičnih vrečk

Plastične nakupovalne vrečke in predvsem druga plastika povzroča okolju nemalo škode, saj se lahko razgraja več let. Okolju najbolj neprijazna je plastika z oznako PVC, ki jo pogosto vidimo pri raznih elektronskih napravah in veliko ostalih izdelkih, ki jih vsakodnevno uporabljamo.

Na tržnici v Brežicah spodbujali k bolj smotrni porabi plastičnih vrečk

Plastične nakupovalne vrečke in predvsem druga plastika povzroča okolju nemalo škode, saj se lahko razgraja več let. Okolju najbolj neprijazna je plastika z oznako PVC, ki jo pogosto vidimo pri raznih elektronskih napravah in veliko ostalih izdelkih, ki jih vsakodnevno uporabljamo. Javno podjetje Komunala Brežice se zaveda škodljivosti plastike, ki potrebuje daljši čas za razgradnjo in bolj onesnažuje okolje, zato pogosto pripravijo dogodke, ki ljudi ozaveščajo o načinih ohranjanja čiste narave. Zagovarjajo svoj slogan: "Plastična vrečka si ne zasluži všečka!"

Minulo soboto so na tržnici v Brežicah organizirali "Dan brez uporabe plastičnih vrečk". Obiskovalci so kupljene izdelke pri ponudnikih na stojnicah lahko odnesli v biorazgradljivih vrečkah. To je za tržnico velik napredek in dolgoročna naložba. S tem želijo v Komunali Brežice preprečiti pretirano uporabo tankih plastičnih vrečk, ki so velik problem sodobnega časa. Vse plastične vrečke imajo kratek rok rabe, v okolju pa ostanejo na stotine let.

Na eni izmed stojnic je potekala tudi nagradna igra, ki je razveselila mnoge obiskovalce.

Kupovali so lokalne pridelke, izmenjali svoje poglede na uporabo različnih plastičnih vrečk in na količino odpadkov nasploh. Skupna točka mnogih je bila, da moramo bolj odgovorno pristopiti do okolja in jih veseli, da se tega zavedajo tudi na Komunali Brežice ter pripravljajo dogodke, kot je bil današnji.

"Vsi, ki so se udeležili dogodka, so lahko v biorazgradljivih vrečkah domov odnesli veliko kakovostnih izdelkov iz bogate ponudbe na tržnici, ter tako na enostaven način prispevali k zdravemu okolju. V našem podjetju se zavedamo ranljivosti okolja in minljivosti naravnih dragocenosti, zato spodbujamo zaposlene, poslovne partnerje, občane in najmlajše k smotrni porabi naravnih virov in tudi zanesljivemu ločevanju odpadkov. Prepričan sem, da bodo zmanjšali tudi uporabo plastičnih vrečk, če je v svojem gospodinjstvu že ne ukinili," je povedal Aleksander Zupančič, direktor brežiške komunale, ki velja za eno izmed najbolj inovativnih komunalnih podjetij pri nas.

Javno podjetje Komunala Brežice upravlja sedem javnih vodovodnih sistemov, tri kanalizacijske sisteme (Brežice, Obrežje in Globoko), 182 ekoloških otokov za ločeno zbiranje odpadkov, pokopališče intržnico v Brežicah, občinske in zasebne večstanovanjske objekte ter poslovne prostore. Osnovno poslanstvo podjetja je ljudem omogočiti osnovne življenjske dobrine, kot je neoporečna pitna voda, ter omogočiti kakovostno bivanje v zdravem in čistem okolju.

Več informacij:

Petra Grajžl, vodja sektorja splošnih služb Javno podjetje Komunala Brežice Telefona: 07 620 92 75, 041 365 817 E-pošta: petra.grajzl@komunala-brezice.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!