Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

HBO GO PRIPOROČILA ZA FEBRUAR

Preko internetne storitve videa na zahtevo HBO GO lahko uživate v več kot 4000 vsebinah. V nadaljevanju vam prinašamo poudarjene vsebine, ki prihajajo na HBO GO v naslednjem mesecu.

SPOROČILO ZA MEDIJE

HBO GO PRIPOROČILA ZA FEBRUAR

Preko internetne storitve videa na zahtevo HBO GO lahko uživate v več kot 4000 vsebinah. V nadaljevanju vam prinašamo poudarjene vsebine, ki prihajajo na HBO GO v naslednjem mesecu.

PREMIERE SERIJ IN NOVIH SEZON SERIJ

TU, ZDAJ (Here and Now)

Premiera 12. februarja

Vsak ponedeljek v ponudbi novi del

Igrajo: Tim Robbins, Holly Hunter, Sosie Bacon, Jerrika Hinton, Raymond Lee

Ustvarjalec priljubljenih televizijskih serij "Pod rušo" in "Prava kri" Alan Ball prinaša portret sodobne rasno mešane družine: profesor filozofije (Tim Robbins), njegova žena pravnica (Holly Hunter), trije posvojenci iz Somalije, Vietnama in Kolumbije ter njun edini biološki otrok. Vendar se v navidez idealni in napredni družini skrivajo nekatere globoke čustvene razpoke. Za nameček začne eden izmed otrok videti stvari, ki jih drugi ne morejo. Gre za duševno bolezen ali kaj drugega? Tragikomično meditativna serija predstavlja zapletene sile družinskih odnosov, ki vplivajo na življenje ljudi dandanes.

PREJŠNJI TEDEN: NOCOJ Z JOHNOM OLIVERJEM V (Last Week Tonight With John Oliver V)

Premiera 20. februarja

Vsak torek v ponudbi novi del

Igrajo: John Oliver

John Oliver je ena najduhovitejših televizijskih osebnosti zadnjega časa; leta 2013 je požel pohvale kritikov in navdušenje občinstva kot gost oddaje The Daily Show voditelja Jona Stewarta. Na program HBO prihaja z novo polurno pogovorno oddajo, v kateri že v tretji sezoni z značilno pronicljivostjo razgrinja številne sodobne družbene, politične in življenjske teme, ki so aktualne v ZDA in drugod po svetu.

ASH PROTI ZLOBNIM MRTVECEM III (Ash vs. Evil Dead III)

Premiera 26. februarja

Vsak ponedeljek v ponudbi novi del

Igrajo: Bruce Campbell, Ray Santiago, Dana DeLorenzo

Priljubljeni Bruce Campbell se vrača v osrednji vlogi trgovskega uslužbenca Asha, ostarelega zapeljivca ter z motorno žago na roki opremljenega lovca na pošasti, ki se je zadnjih 30 let izogibal odgovornosti, zrelosti in grozi zlobnih mrtvecev. Ko mrtvaška kuga zagrozi človeštvu, se je prisiljen soočiti s svojimi demoni – tistimi osebnimi in dobesednimi. Vse kaže, da usoda nima nobenega namena, da bi iz zlobnih krempljev izpustila svojega nenavadnega junaka. Bruceu Campbellu v vlogi Asha se pridruži še Lucy Lawless kot skrivnostna Ruby, ki je prepričana, da je prav Ash razlog za vnovični izbruh zla. Ray Santiago je Pablo Simon Bolivar, idealistični priseljenec, ki postane Ashev zvesti pomočnik. Dana DeLorenzo pa upodobi divjo Kelly Maxwell, čemerno mladenko, ki se trudi ubežati lastni preteklosti.

NOVI DELI HIT SERIJ

ZATON VITEZOV (Knightfall)

Vsak četrtek na voljo novi del

Vse pretekle dele si oglejte na HBO GO

Igrajo: Tom Cullen, Pádraic Delaney, Simon Merrells

Vitezi templjarji so bili najmogočnejši in najbogatejši skrivni vojaški red v srednjem veku. Posvečeni pripadniki naj bi varovali najdragocenejše relikvije krščanstva, med njimi bajeslovni sveti gral, in goreče branili verske vrednote pred uničenjem. Serija bo gledalce popeljala globoko v podzemni svet bratovščine bojujočih se menihov. Od legendarnih bitk v Sveti deželi do zapletenega odnosa s francoskim kraljem ter izdaje, ki je naposled vodila k njihovemu tragičnemu koncu – zgodba o vitezih templjarjih še nikoli ni bila povedana tako celostno in natančno kot zdaj.

LOČITEV II (Divorce II)

Vsak ponedeljek na voljo novi del

I. sezona je na voljo na HBO GO

Igrajo: Sarah Jessica Parker, Thomas Haden Church, Molly Shannon, Talia Balsam, Charlie Kilgore

Komična serija avtorice Sharon Horgan (tudi ustvarjalke z emmyjem nagrajene serije "Katastrofa") spremlja Frances (Sarah Jessica Parker), ki mora po več kot desetletju zakona ter dveh otrocih nenadoma vnovič ovrednotiti svoje življenje in skrhani odnos z možem Robertom (Thomas Haden Church). Pripoved se začne na zabavi za 50. rojstni dan njune prijateljice Diane, ki jo zaznamuje huda drama, ko se slavljenka in njen soprog Nick močno spreta. Dogodek prepriča Frances, naj pove Robertu, da morata končno narazen. Vendar Frances hitro ugotovi, da sta svež začetek in novo življenje težja, kot je mislila, medtem ko se Robert, ki ga njeno razodetje preseneti, muči z ugotovitvijo, da je njun zakon razpadel. Oster in odkrit humor v napetih situacijah sega od nelagodnih javnih srečanj do grenkih zasebnih terapevtskih seans. Zgodba govori o paru med najtežjimi trenutki njunega življenja, ki drug drugemu namenjata globlja čustva od vseh, ki sta jih bila deležna v zadnjih letih. Druga sezona spremlja zdaj že nekdanja zakonca po ločitvi, ko morata na novo sestaviti vsak svoje življenje.

NA KAVČU PRI PRIJATELJIH II (Crashing II)

Vsak ponedeljek na voljo novi del

I. sezona je na voljo na HBO GO

Igrajo: Pete Holmes, Artie Lange, Lauren Lapkus, George Basil

Avtor in igralec Pete Holmes prinaša komično serijo, ki spremlja stand-up komika. Njegovo predmestno življenje se zasuka na glavo in prisiljen je na novo ovrednotiti svoja načela ter poklicne želje na burnem newyorškem komičnem prizorišču.

ONKRAJ II (Beyond II)

Vsak petek na voljo novi del

Igrajo: Jonathan Whitesell,Burkely Duffield,Michael McGrady

Holden Matthews je mladenič, ki se po 12 letih zbudi iz kome in odkrije nove astrofizikalne zmožnosti, to pa ga pahne naravnost v središče nevarne zarote. Zdaj mora Holden ugotoviti, kaj se mu je zgodilo v preteklih letih in kako naj živi v svetu, ki se je med njegovo odsotnostjo radikalno spremenil. Še večje vprašanje je, zakaj se mu to dogaja. Medtem ko se Holden privaja odraslosti, ga skrivnostna ženska po imenu Willa opozori, naj ne zaupa ljudem okrog sebe.

POVRAČILO V (Strike Back V)

Vsako sredo na voljo novi del

Vse sezone so na voljo na HBO GO

Igrajo: Warren Brown, Daniel MacPherson, Roxanne McKee, Alin Sumarwata, Corey Johnson

Zgodba je osnovana na istoimenskem romanu avtorja Chrisa Ryana in spremlja izkušnje uslužbencev britanske protiteroristične enote Sekcija 20, ki po vsem svetu nadzirajo sumljive dejavnosti, da bi preprečili morebitne grožnje. Večkrat so prisiljeni delovati izza sovražnikove črte in na meji zakonitosti. Minili sta dve leti, odkar se je Sekcija 20 znebila svojega zadnjega globalnega nasprotnika. Na begu iz zapora je zloglasni terorist in čas je, da se vnovič aktivira najučinkovitejši tajni program vojaške obveščevalne službe na svetu. Lotiti se morajo lova na nevarnega ubežnika, ki bo razkril široko mrežo vzajemno prepletenih zločinskih dejavnosti. Medtem ko moštvo izurjenih specialcev potuje po Bližnjem vzhodu in čez Evropo, bodo naleteli tudi na smrtonosno zaroto, ki grozi, da jih bo popolnoma zasenčila in za vselej spremenila obličje sodobnega vojskovanja.

DVOJNIK (Counterpart)

Vsak ponedeljek na voljo novi del

Igrajo: J. K. Simmons, Olivia Williams, Harry Lloyd, Nazanin Boniadi, Sara Serraiocco

Vohunski triler z metafizičnim preobratom prikazuje skrivnostni svet, skrit za površjem tistega, kar se ljudem kaže kot običajna vsakdanjost. Howard Silk (J. K. Simmons) je nižji uslužbenec v birokratskem aparatu vohunske agencije Združenih narodov v nemškem Berlinu. Ko odkrije, da njegova organizacija varuje skrivnost prehajanja v vzporedno dimenzijo, se znajde v svetu spletk, nevarnosti in prevar. Edina oseba, ki ji lahko zaupa, je skoraj identična različica njega samega v tistem paralelnem svetu. Znanstveno-fantastična vohunska serija se ukvarja z vprašanji identitete, usode in izgubljene ljubezni. Pri tem zastavlja večno vprašanje: "Kaj, če bi bila naša življenja lahko tudi drugačna?"

ZAPOHANCI II (High Maintenance II)

Vsako soboto na voljo novi del

Igrajo: Ben Sinclair

Serija polurnih delov na programu HBO, ki sta jo ustvarila in napisala zakonca Ben Sinclair in Katja Blichfeld, spremlja prijaznega razpečevalca marihuane iz Brooklyna (Ben Sinclair), čigar odjemalci so s svojimi čudaštvi in nevrozami tako raznoliki kot velemesto, kjer živijo. Sinclair se v različnih preoblekah in maskah pojavlja v številnih vlogah prebivalcev New Yorka, katerih vsakodnevni pripetljaji kažejo na njihove ekscentrične navade. Vsak del serije prikazuje tri zgodbe, ki raziskujejo delovanje mesta, predstavljene iz zornega kota nevidnega opazovalca ter z nenavadnim humorjem, pomešanim z ravno pravšnjo mero sočutja. Zabavna, duhovita in sila doživeta serija se loteva najrazličnejših tematik: od razvoja odnosov med starši in otroki, začetkov in propadanja prijateljskih odnosov med odraslimi, pa do izzivov v krasnem novem svetu družbenih omrežij. S ciničnim humorjem in pikrim vpogledom v človeško naravo serija "Zapohanci" dokazuje, da je v mestu samih neznancev njihova skupna točka nenehno iskanje višjega smisla življenja.

KULTNE SERIJE - VSE SEZONE

OZ (Oz)

Vse sezone so na voljo na HBO GO

Igrajo:Ernie Hudson, J.K. Simmons, Lee Tergesen

Dobrodošli v Emerald Cityju, poskusnem oddelku najstrožje varovane državne kaznilnice Oswald, imenovane tudi "Oz". Pod vodstvom Tima McManusa ter nadzorom upravnika Lea Glynna je bil Emerald City zamišljen kot sistem rehabilitacije zapornikov z njihovim doprinosom javnosti. Bodisi da ste okoreli zločinec ali morilec, obsojen na vsega nekaj let ječe ali dosmrtno kazen, tam morate igrati svojo vlogo. Ko ste enkrat notri, morate pazljivo izbirati prijatelje. Vsaka rasna, kulturna ali verska skupina – muslimani, Latinoameričani, Italijani ali arijska bratovščina – se tesno drži skupnih zaveznikov in ustrahuje vzajemne sovražnike. Ne smehljajte se, temveč si čim prej priskrbite orožje. Ostanite na dobri strani vsakogar in vsega – če vam jo uspe najti.

IMPERIJ PREGREHE (Boardwalk Empire)

Vse sezone so na voljo na HBO GO

Igrajo: Steve Buscemi, Kelly Macdonald, Michael Shannon

Ker Atlantic City leži ob morju, je bil pomembna točka za tihotapce alkohola, med katerimi so bili tudi Arnold Rothstein, Lucky Luciano in Al Capone – in Nucky je sklepal posle z vsemi. Na televizijske zaslone prihaja nova dramska serija Terencea Wintersa, z emmyjem nagrajenega scenarista Sopranovih, in oskarjevca, režiserja Martina Scorseseja. Ta razkošna HBO-jeva drama se dogaja v 20. letih 20. stoletja, ob začetku prohibicije, in popisuje življenje Nuckyja Thompsona, nespornega vladarja Atlantic Cityja, ki je bil v enaki meri politik in gangster. Ker Atlantic City leži ob morju, je bil pomembna točka za tihotapce alkohola, med katerimi so bili tudi Arnold Rothstein, Lucky Luciano in Al Capone – in Nucky je sklepal posle z vsemi.

BLOCKBUSTERJI IN HIT FILMI

TRANSFORMERJI: ZADNJI VITEZ (Transformers: The Last Knight)

Na voljo od 4. februarja na HBO GO

Igrajo: Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Josh Duhamel, Laura Haddock, Stanley Tucci

Bitka med kovinskimi junaki Avtoboti in Deseptikoni namreč še zdaleč ni odločena. Po tem, ko Optimus Prime ugotovi, da je njegov planet Cybertron uničen ter da je za to odgovoren prav on, skuša najti način, da bi planet znova oživil. Za to pa bo potreboval artefakt, in točno tak se nahaja na Zemlji. Dva svetova bosta trčila, le eden od njiju pa bo preživel. Filmska franšiza se v peto vrača v svoji najbolj epski obliki doslej – legendarni režiser Michael Bay, kinematografski mojster za eksplozivne spektakle, je že napovedal, da bo to zanj zadnji del, pri katerem bo vihtel režisersko taktirko, zato lahko domnevamo, da je najboljše prihranil za konec.

OBALNA STRAŽA (Baywatch)

Na voljo od 11. februarja na HBO GO

Igrajo: Dwayne Johnson, Zac Efron, Priyanka Chopra, Alexandra Daddario, Kelly Rohrbach

Dwayne "The Rock" Johnson in Zac Efron morata po sili razmer združiti moči celo onkraj poklicne dolžnosti. Ko priljubljeno kalifornijsko plažo zajame val nevarnega kriminala, legendarni reševalec iz vode poročnik Mitch Buchannon (Johnson) povede moštvo odločnih reševalcev iz vode na misijo, da bi dokazal, kako značka varuha reda sama po sebi še ne prinese varnosti in miru. Pridružila se mu bo trojica nadobudnih rekrutov, tudi nekdanji olimpijski plavalec Matt Brody (Efron); odložili bodo deske za surfanje in se lotili naloge globoko pod krinko, da bi prekrižali pot neusmiljeni poslovni ženski (Priyanka Chopra), katere zlonamerni načrti grozijo prihodnosti sončnega zaliva.

DEKLIŠKA NOČ (Rough Night)

Na voljo od 18. februarja na HBO GO

Igrajo: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Jillian Bell, Ilana Glazer, Zoë Kravitz

V "Dekliški noči", navihani in politično nekorektni komediji za odraslo občinstvo izpod prstov scenaristov serije "Broad City", se pet najboljših prijateljic s kolidža (Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Ilana Glazer, Jillian Bell in Zoe Kravitz) po desetih letih ponovno sreča na divji dekliščini konec tedna v Miamiju. Nebrzdana ženska zabava se mračno prekine, ko po nesreči ubijejo poklicnega slačifanta. Medtem ko panično tuhtajo, kako naj se izvlečejo iz godlje, njihovo noč popestrijo nepričakovani, a tudi komični zapleti, ki jih nazadnje zbližajo v najpomembnejšem trenutku.

AVTOMOBILI 3 (Cars 3)

Na voljo od 25. februarja na HBO GO

Pixar v nadaljevanju priljubljene animirane franšize predstavlja novo generacijo visoko naprednih vozil, ki vsi zapovrstjo grenijo življenje Streli McQueenu. Kot bivši svetovni prvak v avtomobilskih dirkah, se Strela znajde v težavah, saj se posledice staranja že poznajo na njegovem načinu dirkanja. Za razliko od prejšnjega dela, kjer so se ukvarjali z vohunjenjem, se bodo "Avtomobili 3" še enkrat osredotočili na tekmo in v napeti zgodbi bomo videli, kako se bodo spretni, hitri, novodobni avtomobili znašli tik za petami Strele McQueena in kako se bo moral z vsemi silami potruditi, da ostane v tekmovanju. Nova generacija neverjetno hitrih dirkačev ga je namreč izrinila iz njemu tako ljubega športa. Da bi se vrnil v igro, potrebuje pomoč zagrete mlade tehničarke Cruz Ramirez z njenim izvirnim načrtom, navdih pokojnega Hudson Horneta ter nekaj nepričakovanih zapletov. Da bi dokazal, kako številka 95 še ni odnehala, bo prvak svoje srce pustil na velikem dirkališču!

LOKALNI FILMI V PONUDBI

PUNCI – ŽIVLJENJE DRUGE (CURE: ŽIVOT DRUGE)

Igrajo: Sylvie Marinković, Lucia Radulović, Marija Škaričić, Mirjana Karanović, Leon Lučev

Po obleganju Dubrovnika leta 1993 se 14-letna Linda iz Švice z očetom preseli nazaj na Hrvaško. Njena nova najboljša prijateljica Eta jo odpelje v prepovedani gozd nad mestom. Dekleti se zapleteta v obsedeno seksualno igro zamenjane identitete, ki vodi v grozljivo nesrečo. Naslednje jutro se Linda vrne sama; počasi začne prevzemati mesto Ete v njeni družini. Etin fant Ivo se podobno zaplete v njeno predstavo. V težkih časih, ki jim vladajo ženske in odzvanjajo krivice, ki so se jim zgodile med vojno, Lindi grozi, da bo izgubila tla pod nogami in ostala ujeta v svetu na meji stvarnega: v svetu, kjer se Eta vztrajno vrača, da bi se naposled soočila s prijateljico.

KOKO IN DUHOVI (KOKO I DUHOVI)

Igrajo: Antonio Parač, Kristian Bonačić, Nina Mileta, Filip Mayer, Ivan Maltaric

Mladi Koko se s starši preseli iz idiličnega podeželja v veliko mesto, kjer s pomočjo novih prijateljev in soseda preiskuje skrivnostni primer mrtvega starčka, ki je včasih živel v njegovem novem domu. Starček se očitno spet pojavlja v obliki duha, nihče pa ne ve, zakaj. Koko in duhovi je družinski film, ki temelji na priljubljeni hrvaški seriji mladinskih romanov o dvanajstletnem junaku, ki je dovolj pogumen, da potlači svoje strahove, in dovolj pameten, da reši velike uganke.

METASTAZE

Igrajo: René Bitorajac, Franjo Dijak, Robert Ugrina, Rakan Rushaidat, Ivo Gregurević

Film Metastaze predstavi življenje mlade generacije, ki je odraščala med vojno na Hrvaškem in v povojnih letih. Prikazuje njihov boj pri sprejemanju pravil neusmiljenega kapitalizma. Zgodba spremlja štiri prijatelje. Najprej spoznamo nekdanjega narkomana, ki se vrne domov po treh letih v rehabilitacijskem centru. Njegovo življenje je v razsulu. S prijatelji živi v soseski, polni zločinov, kar ga hitro popelje nazaj na stara uničujoča pota.

OPROSTI ZA KUNG FU

Igrajo: Daria Lorenci, Filip Radoš, Vera Zima, Luka Petrušić, Vedran Mlikota

Po koncu balkanske vojne se noseča ženska vrne iz Nemčije v svojo vas na Hrvaškem. Čeprav temu nasprotuje, ji skuša družina na vsak način najti primernega moža, kar bi bilo skladno s krajevnimi običaji in pričakovanji. Nihče pa ne ve, da je oče otroka Azijec. Ob rojstvu otroka so vsi šokirani in nemirni, kar vodi do nesoglasij v tem samozadostnem delu Evrope.

DOKUMENTARCI

RADIOAKTIVNA SOSESKA (Atomic Homefront)

Na voljo od 13. februarja na HBO GO

Ameriško velemesto St. Louis ima manj znano preteklost centra za predelavo urana, namenjenega za jedrske bombe. Dokumentarec razkriva brezbrižnost zvezne vlade in korporacij, ki je pripeljala do nelegalnega odlaganja radioaktivnih odpadkov "projekta Manhattan", to pa je onesnažilo zlasti okolico severnega dela tega mesta. Film prinaša značajsko študijo ravnanja državljanov, ki se soočajo z državnimi organi in zveznimi agencijami, da bi prišli do resnice o onesnaženju, in ki se borijo le za pravico do zdravega okolja za svoje družine.

REVIJA ROLLING STONE: ZGODBE Z ROBA EP.1. in 2. (Rolling Stone Magazin: Stories from the Edge ep.1 & ep.2)

Na voljo od 15. februarja na HBO GO

Dokumentarec v dveh delih beleži zadnjih 50 let ameriške glasbe, politike in pop-kulture skozi zorni kot legendarne revije – ki razume, da je bil rokenrol več kot le glasba: bil je kulturna sila, ki je preoblikovala Ameriko in družbeno opredelila mnoge generacije. Osupljivo vizualno in glasbeno doživetje zgodovine te kultne publikacije prinaša nastope neverjetnega niza glasbenikov; med njimi so The Rolling Stones, Bruce Springsteen, Tina Turner, Janis Joplin, The Sex Pistols, The Clash ter Ice-T. Predstavlja glasbo in umetniške dosežke kulturnih ikon, kot so Bob Dylan, John Lennon, Fleetwood Mac ter Chance the Rapper in zakulisje vrhunskega dela ustvarjalcev revije Rolling Stone, ki je imela na družbo večji vpliv od vseh drugih sodobnih trendov.

VSEBINE ZA OTROKE

Nove serije v ponudbi:

MALO KRALJEVSTVO BENA IN HOLLY (Ben & Hollys Little Kingdom)

Na voljo od 9. febrruarja

Holly je mlada vilinska princesa, ki se še uči leteti, njena čarovnija pa je še nerodna in ne gre vselej po načrtih. Njen najboljši prijatelj je škrat Ben, ki nima kril in ne zna čarati, vendar teče zelo hitro in leti na hrbtu pikapolonice Gastona. Skupaj z živalmi in žuželkami živita v Malem kraljestvu, drobni deželi, kjer cvetlice in trava segajo še višje od tistih najvišjih stavb in je vsak nov dan pustolovščina. Ben in Holly se zabavata, pikapolonici Gastonu pomagata čistiti domačo votlino, odpravljata se na izlete v Veliki svet skupaj z zobno vilo Nanny Plum, načrtujeta zabavo presenečenja za kralja Thisla – in ups, upajmo, da ne bo prišlo do še ene poplave želeja. S prijateljema se bomo odpravili na vznemirljivo, očarljivo in čarobno glasbeno pustolovščino, polno igre, pesmi in smeha.

LEGO PRIJATELJICE (Lego Friends)

Na voljo od 9. februarja

Olivia je novinka v Heartlake Cityju, novih prijateljev pa ni vselej lahko najti. A začetek je dober, saj spozna Andreo, Emmo, Mio in Stephanie. Pet novih prijateljic je vedno pripravljenih na zabavne dogodivščine. Animiranka "Lego prijateljice" spremlja vsakodnevno življenje petih deklet, vsaka pa ima svojo osebnost, značaj in stvari, ki jo zanimajo: denimo umetniške živali, izumi in oblikovanje. Za pet prijateljic vsak dan prinese nove pustolovščine!

LEGO NINJAGO III in IV (Lego Ninjago III and IV)

Na voljo od 23. febrruarja

Mojster in učitelj Wu rekrutira štiri mladeniče, Kaia, Cola, Jaya in Zana, ter jih uri, da bodo postali nindže. Obvladati morajo moči narave in spretnosti Spinjitzuja, da bi lahko branili deželo Ninjago pred zlobnim gospodarjem Garmadonom.

KRALJEVSKA AKADEMIJA (Regal Academy)

Na voljo od 23. februarja

Rose Pepelka je običajna najstnica, enako obsedena s čevlji kot tudi s pravljicami. Ko najde ključ, ki odklene vrata v Pravljično deželo, presenečeno odkrije, da pravljice ne živijo samo v knjigah pripovedk. Ko se odpravi v nenavadno deželo, ugotovi nekaj še pomembnejšega: izhaja iz čarobne družine! Njena babica Pepelka je namreč ravnateljica prestižne šole Kraljevska akademija, kjer slavne pravljične družine učijo mlade rodove princes in princev, kako naj postanejo junaki – ob obsežni pomoči njihovih legendarnih starih staršev. Rose in njeni prijatelji – Astoria Motovilka, žabec Joy, Travis Zver in Hawk Sneguljčica ¬– se bodo naučili, kako leteti z zmaji in pretentati čarovnice, medtem ko bodo razvijali lastne čarobne moči in skušali biti v ponos svojim slavnim družinskim imenom. Dobrodošli na Kraljevski akademiji, kjer morate znati čarati, če želite izdelati razred.

HBO GO vsebuje posebno kategorijo „Disney“, ki najmlajšim ponuja neomejen dostop do izbranih Disney vsebin. Spodaj so priporočila za februar:

SVET IGRAČ (Toy Story)

Na voljo od 10. februarja na HBO GO

Kavboj Jelko, lesena lutka na vrvicah, je dolgo užival častno mesto med igračami šestletnega Andyja. Medtem ko druge igrače tolaži, češ da jih lastniki ne bodo zamenjali z novejšimi, je njegova samozavest močno načeta in njegov status najljubše igrače ogrožen, ko se med njimi pojavi Ken Kozmoblisk, najbolj frajerska in kul vesoljska akcijska figurica, kar so jih izdelali. Jelko se loti načrta, da bi se znebil tekmeca, vendar se mu nameni grdo izjalovijo in znajde se v zunanjem svetu, njegov edini tovariš pa je prav Ken Kozmoblisk. Prisiljena sta združiti moči, da bi našla pot nazaj domov, in odpravita se na pustolovščino, ki ju potisne v kremplje sadističnega sosedovega mulca. Sid je zloglasen, ker neusmiljeno razstavlja igrače in iz njih dela groteskne "mutantske" kombinacije. Jelko in Ken se med preizkušnjo zbližata in nazadnje postaneta prijatelja, ko ugotovita, da ju bo le vzajemno zaupanje in spoštovanje rešilo pred kruto usodo.

(Disney/Pixar)

SVET IGRAČ II (Toy Story II)

Na voljo od 10. februarja na HBO GO

Kavboj Jelko tokrat spozna, da se na prvi pogled vabljiva vloga razstavnega primerka v muzeju igrač nikakor ne more meriti s častno vlogo biti priljubljena igračka dečka Andyja. Zgodbo zaplete kdo drug kot brezdušni in pohlepni predstavnik sveta odraslih, ki ima sicer trgovino z igračami, do njih pa nima nobenega pravega odnosa. "Zastarele" igračke zbira samo zato, da bi jih prodal muzeju igrač v Tokiu in tako zaslužil velike denarce. Ko na vrtni razprodaji zagleda Jelka, kamor je ta zašel, ker je reševal prijateljčka pingvina Naduho, ga ukrade, saj je Jelko edini manjkajoči član njegove igričarske druščine. Z njim je kolekcija dopolnjena in kot taka mu bo, ko jo bo prodal muzeju, navrgla lep kup denarja. Toda Ken Kozmoblisk se prijatelju ni pripravljen tako hitro odreči. Organizira reševalno akcijo, v kateri pogumno sodelujejo Jelkove igrače gospod Krompirjevec, pes Zviti, dinozaver Reks in varčni pujsek Pujs. Ta je napeta, drzna in seveda uspešna. Še posebej zato, ker se z njo Andyjevo število priljubljenih igrač poveča še za dva člana: vročekrvno kavbojsko dekle Jessie in njegovega vdanega konjiča Bistrookega.

(Disney/Pixar)

SVET IGRAČ III (Toy Story III)

Na voljo od 10. februarja na HBO GO

Jelko, Ken Kozmoblisk in vsa druščina se vračajo na velika platna. Andy odhaja študirat, njegove zveste igračke pa se znajdejo v vrtcu. Toda neukročeni malčki z lepljivimi prsti se ne igrajo lepo, zato morajo spet združiti moči, da lahko skujejo drzen načrt za pobeg. V novi dogodivščini se jim pridruži nekaj novih obrazov, nekaj plastičnih in nekaj kosmatih, spoznamo pa tudi novega zlikovca in velikega zapeljivca v svetu igrač, Barbiejino močnejšo polovico Kena. Poleg že znane zasedbe in Kena, ki se končno pridruži Barbie, spoznamo še vrsto novih živopisnih in zanimivih likov, ki jih glavni junaki srečajo v vrtcu Sončni dol in pri prikupni, ljubeči in domišljije polni deklici Bonnie.

(Disney/Pixar)

O HBO GO storitvi:

HBO GO je spletna storitev videa na zahtevo, ki gledalcem prinaša dostop do več kot 3200 naslovov – blockbusterji, filmske uspešnice, najnovejše hit serije kot so Westworld, Mladi papež in Tabu, ki v ponudbo prihajajo istočasno kot v ZDA, HBO GO nudi ogled celotnih sezon kultnih serij kot so Igra prestolov, Sopranovi, Peščica izbranih... Vse to je zdaj dostopno kadarkoli, kjerkoli in kolikokrat si to zaželite na vašem prenosnem računalniku, Smart TV-ju, tablici in pametnem telefonu – v vrhunski kvaliteti in s slovenskimi podnapisi.

Nedavno pa je storitev HBO GO postala dostopna tudi direktno, neposredno na spletu na internetni strani www.hbogo.si, kjer jo lahko vsi novi uporabniki 1 mesec preizkušajo brezplačno, brez obveznosti. Po končanem poskusnem obdobju mesečna naročnina znaša 6.99 EUR, plačuje pa se preko bančne kartice, ki jo uporabnik navede med postopkom registracije.

Možnost direktne naročnine na HBO GO storitev je dodatek k obstoječi ponudbi HBO kanalov in storitev v Sloveniji. Storitev HBO GO ostaja še naprej dostopna tudi preko operaterjev, v TV in internetnih paketih.

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini. V Sloveniji, Srbiji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori, Bolgariji, na Madžarskem, Češkem, Slovaškem in v Romuniji je HBO GO naročnikom dostopen tudi neposredno preko spleta.

HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Marina Maslać marina.maslac@hbo.eu

Andrijana Jeftović andrijana.jeftovic@hbo.eu

www.hbo.si

Foto: HBO

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!