Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pogovor z akademskim slikarjem in profesorjem Ludvikom Pandurjem v galeriji Media Nox

V sredo, 7. 2. 2018, vas ob 18. uri vljudno vabimo na pogovor z akademskim slikarjem in profesorjem Ludvikom Pandurjem, čigar razstavo Figura in njena razsežnost gostimo v Galeriji Media Nox.

Pogovor z akademskim slikarjem in profesorjem Ludvikom Pandurjem v galeriji Media Nox

V sredo,7. 2. 2018,vas ob18. urivljudno vabimo na pogovor z akademskim slikarjem in profesorjemLudvikom Pandurjem,

čigar razstavoFigura in njena razsežnostgostimo v Galeriji Media Nox.

Ob skorajšnjem zaključku razstave, bobeseda z umetnikom tekla o njegovem življenju, ustvarjanju in pričujoči razstavi, zdogodkom pa bomo počastili slovenski kulturni praznik.

Ludvik Pandur je slovenski akademski slikar, ki se je rodil 12. avgusta 1947 v Slovenj Gradcu. Leta 1949 se je družina preselila v Maribor, kjer biva in ustvarja še danes. Po maturi, ki jo je opravil na Prvi gimnaziji v Mariboru, je med leti 1966 in 1970 študiral na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu in diplomiral v slikarskem razredu prof. Antuna Mezdjića. Med leti 1970 in 1972 je bil na podiplomskem študiju v Mojstrski delavnici, ki jo je vodil prof. Krsto Hegedušić. Leta 1973 se je zaposlil kot asistent na oddelku za likovno pedagogiko Pedagoške akademije v Mariboru. Leta 1998 je bil izvoljen v naziv rednega profesorja za slikarstvo in se leta 2013 upokojil. Od takrat intenzivno dela v svojem ateljeju na Maistrovi ulici v Mariboru.

Razstavo so v okviru projekta Mladi kustos ter v sklopu predmeta Praktično usposabljanje pripravili študenti 3. letnika oddelka za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Mariboru pod mentorstvom Petre Čeh in dr. Polone Vidmar.

Sonja Gregorn

Koordinatorka in organizatorka kulturnih programov

Mladinski kulturni center Maribor

Ob železnici 16

2000 Maribor

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!