Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na predstavitev knjige Šopek Cankarjevih pisem iz Slovenskih goric na Rožnik

ŠOPEK CANKARJEVIH PISEM IZ SLOVENSKIH GORIC NA ROŽNIK

Ob 100. obletnici smrti Ivana Cankarja

ŠOPEK CANKARJEVIH PISEM

IZ SLOVENSKIH GORIC NA ROŽNIK

Uvodna in spremna beseda ob novem natisu Mihael Glavan

Ob prvem izidu uredil in uvod napisal Tine Debeljak

torek,13.februar 2018, ob 11. uri

Mladinska knjiga je izdala prvo od treh književnih del, s katerimi se bo letos poklonila stoti obletnici smrti Ivana Cankarja.

Po več kot sedmih desetletjih je v novem natisu zaživela imenitna bibliofilska knjigaŠopek Cankarjevih pisem iz Slovenskih goric na Rožnik, kije zaradisvoje neposrednosti in literarne neobremenjenosti dragoceno pričevanje o Cankarjevi vsakdanji človeški bivanjski podobi. Jubilejno knjigo dopolnjujejo novi podatki, komentarji in slikovno gradivo, ki jih je zbral dr.Mihael Glavan.

V prvi izdaji leta 1943 je dr. Tine Debeljak zapisal, da imajo Cankarjeva pisma za Ljubljano in njen Rožnik poseben pomen: "Tako lepega slavospeva Rožniku in hvaležnosti svojim ljudem, kakor ga je Cankar zapel v teh pismih gospe Nini Bergmanovim, ni zapel niti v svojih delih."

Vljudno vas vabimo na predstavitev knjige in pogovor z dr. Mihaelom Glavanomvtorek,13. februarja 2018, ob 11. uriknjigarni Konzorcij, Slovenska 29 v Ljubljani.

Veselimo se vašega obiska.

Nela Malečkar, urednica

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za informacije: Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!