Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Ta četrtek na nočni smuki odpiramo Čopovo progo

Po obilnejšem sneženju na Pohorju delujejo skoraj vse žičniške naprave, predvidene za obratovanje v tej zimi, ob tem pa odpiramo še dodatne proge. Tako bo v četrtek, 8. februarja, v času nočne smuke na Mariborskem Pohorju prvič letos odprta tudi Čopova proga do doline. Ob tej priložnosti pripravljamo še zabavo na ploščadi pred spodnjo postajo gondole.

Ta četrtek na nočni smuki odpiramo Čopovo progo

Maribor, 7. 2. 2018 – Po obilnejšem sneženju na Pohorju delujejo skoraj vse žičniške naprave, predvidene za obratovanje v tej zimi, ob tem pa odpiramo še dodatne proge. Tako bo v četrtek, 8. februarja, v času nočne smuke na Mariborskem Pohorju prvič letos odprta tudi Čopova proga do doline. Ob tej priložnosti pripravljamo še zabavo na ploščadi pred spodnjo postajo gondole.

V času nočne smuke bo ta četrtek na ploščadi Visit Pohorje Party Plato od 18. ure dalje potekalo veselo druženje z didžejem, obiskovalcem pa bo na voljo tudi 200 litrov brezplačne tople pijače. Za Mariborčane za nočno smuko tudi letos velja ugodnejša enotna cena vozovnic 10 evrov.

V letošnji zimski sezoni je bilo na Pohorju doslej 59 smučarskih dni; aktualna sezona se je začela 2. decembra lani, neprekinjeno pa poteka od uradne otvoritve 16. decembra. V drugi polovici decembra smo na Mariborskem Pohorju uredili proge do Trikotne jase, na Arehu pa do spodnje postaje Piskra. Od 18. januarja je možna smuka vse do doline po Snežnem stadionu, od pretekle sobote je znova odprta tudi smučarska povezava med Bellevuejem in Arehom, od 8. februarja pa bo na razpolago še Čopova proga.

Trenutno je na Mariborskem Pohorju in Arehu odprtih skupno 18 prog, na katerih je do 90 centimetrov naravnega in kompaktnega snega. Dnevno osveženi podatki o delovanju žičniških naprav in odprtju smučarskih prog so dostopni na spletni strani www.visitpohorje.si, kjer so na razpolago še vse ostale aktualne informacije, med drugim tudi o dogodkih na ploščadi pred spodnjo postajo gondole.

Tam se bo ta petek odvijal koncert rock skupine Dixons, v soboto zvečer pa bo na odru pod Pohorjem nastopil duo Akustični orgazem. Poleg tega v soboto pod Pohorjem pripravljamo še animacije za otroke, ki vključujejo ustvarjalne delavnice in predstavo Gledališča Smejček Pust gre na dopust.

Miha Rubin

Sodelavec v službi za stike z javnostmi

__________________________________________________

Javno podjetje Marprom d.o.o.

Mlinska ulica 1, 2000 Maribor

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!