Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Smučarske vozovnice niso prenosljive

V letošnji zimski sezoni je na Pohorju začel delovati nov sistem za kontrolo smučarskih vozovnic tako na krožni kabinski žičnici Pohorski vzpenjači kot ostalih žičniških napravah. Sodoben sistem med drugim omogoča tudi kontrolo uporabe smučarskih vozovnic s pomočjo videonadzora, zato smučarje ponovno obveščamo, da vozovnice (razen prenosne sezonske) niso prenosljive.

Smučarske vozovnice niso prenosljive

Maribor, 9. 2. 2018 – V letošnji zimski sezoni je na Pohorju začel delovati nov sistem za kontrolo smučarskih vozovnic tako na krožni kabinski žičnici Pohorski vzpenjači kot ostalih žičniških napravah. Sodoben sistem med drugim omogoča tudi kontrolo uporabe smučarskih vozovnic s pomočjo videonadzora, zato smučarje ponovno obveščamo, da vozovnice (razen prenosne sezonske) niso prenosljive.

Na podlagi izvajanja videonadzora, na kar kupce smučarskih vozovnic opozarjamo na prodajnih mestih smučišča in na vstopnih postajah žičnic, smo doslej že večkrat ugotovili, da z isto dnevno vozovnico v teku dneva smučata dva smučarja. Izvajanje videonadzora, pri čemer upoštevamo določila Zakona o varstvu osebnih podatkov, je celo pokazalo, da na primer odrasli smučar uporablja otroško smučarsko vozovnico.

Smučarje na Mariborskem Pohorju tako znova pozivamo, naj ne kupujejo vozovnic od drugih smučarjev na parkirišču, v bližini spodnje postaje krožne kabinske žičnice ali kje drugje. Kršitve predpisov uporabe smučarskih vozovnic na Pohorju, ugotovljene na podlagi videonadzora, bomo namreč sankcionirali z odvzemom vozovnice. Zanj so v primeru zlorabe vozovnice v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja pooblaščeni vsi zaposleni Javnega podjetja Marprom d.o.o.

Podoben videonadzor že nekaj časa deluje tudi na smučiščih na Cerknem, Voglu in v Kranjski Gori. Nov sistem za evidentiranje vozovnic, nameščen na Pohorju, pa med drugim omogoča tudi uporabo vseslovenske smučarske vozovnice, ki je tako ob prihodu v naš smučarski center ni treba zamenjati za našo vozovnico.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!