Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

PRVA SERIJA HBO PRODUKCIJE V NAŠI REGIJI „USPEH“ V REŽIJI Z OSKARJEM NAGRAJENEGA DANISA TANOVIĆA

S ponosom najavljamo prvo serijo originalne HBO produkcije v naši regiji, „USPEH“, v režiji Danisa Tanovića.

SPOROČILO ZA MEDIJE

PRVA SERIJA HBO PRODUKCIJE V NAŠI REGIJI

„USPEH“

V REŽIJI Z OSKARJEM NAGRAJENEGA

DANISA TANOVIĆA

Ljubljana, 12. februar 2018

S ponosom najavljamo prvo serijo originalne HBO produkcije v naši regiji, „USPEH“, v režiji Danisa Tanovića.

Scenarij serije „USPEH“ je napisal Marjan Alčevski, eden od zmagovalcev HBO Adria „First Draft“ natečaja.

„USPEH“ je večslojna drama, ki se osredotoča na močne like. Tri popolne neznance bo povezalo nesrečno zaporedje dogodkov, ko poskušajo pomagati žrtvi nasilja. Medtem, ko se posledice njihovih dejanj začnejo odražati na vseh področjih njihovih življenj, se liki različnega porekla odločijo ponovno vzpostaviti nadzor nad svojimi življenji. To je grenka oda mestu Zagreb, ki skozi zgodbe navadnih ljudi, ki jih je današnja družba potisnila preko roba, prinaša mračen vpogled v različne strukture omenjene družbe. Čeprav se na prvi pogled zdi, da je „USPEH“ zelo zagrebška serija, je v resnici univerzalna, večslojna zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin raziskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanjem življenju navadnega človeka v regiji in širše.

„USPEH“ bo režiral Danis Tanović, za katerega je to popolnoma nova izkušnja, saj še ni režiral serije.

Danis Tanović je bosansko hercegovski režiser, scenarist in producent, ki živi in dela vSarajevu. Režiral je nagrajene filme kot so „Smrt u Sarajevu“, „Epizoda v življenju zbiralca železa“, njegov debitantski film „Nikogaršnja zemlja“ (No Mans Land), za katerega je napisal scenarij in ga režiral, pa je bil nagrajen z Oskarjem in Zlatim globusom za najboljši tujejezični film leta 2001.

„Že dolgo prejemam materiale in ponudbe za snemanje serij, za katere sam menim, da so trenutno zelo zanimive in bolj inventivne kot filmi, ampak niti ena ponudba do zdaj me ni pritegnila. Scenarij Marjana Alčevskega je odlično napisan in res sem vesel, da je HBO prepoznal kvaliteto in mi ponudil sodelovanje.“- Danis Tanović, režiser.

Producenta serije sta Ana Balentović (HBO Adria) in Johnathan Young (HBO Europe), produkcija „USPEHA“ pa je zaupana produkcijski hiši Drugi Plan.

Antony Root, izvršni podpredsednik programa in produkcije, HBO Europe: "USPJEH je odlično napisana drama, ki posega pod površino sodobnega urbanega življenja in postopno odkriva zgodbo. Navdušeni smo, ker smo odkrili odličnega mladega pisca Marjana in da lahko Danisu zaželimo dobrodošlico v HBO Europe, kjer bo režiral svojo prvo serijo, ki je hkrati tudi prva originalna drama Adria regije."

„Celotna ekipa HBO Adria je izjemno ponosna, da bomo lahko našim gledalcem v Sloveniji, na Hrvaškem in ostali Adria regiji, predstavili prvo domačo HBO serijo. Še posebno smo ponosni, ker je scenarij proizvod našega našeg „First Draft“ natečaja in sodelovanja z enim od zmagovalcev, izjemnim avtorjem mlajše generacije Marjanom Alčevskim. Glede na to, da je režisersko taktirko prevzel oskarjevec Danis Tanović, smo prepričani, da se bodo z zgodbo, ki na prvi pogled deluje kot tipično zagrebška, zelo enostavno poistovetili tudi gledalci v Sloveniji, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni Gori in Makedoniji.“ – je povedal Marin Kariž, direktor HBO Adrie.

HBO Adria „First Draft“ natečaj, se je začel avgusta 2016 na sarajevskem filmskem festivalu, kot del CineLink Drama programa, z namenom, da pozove avtorje, naj prijavijo svoje izvirne scenarije, ki so umeščeni na področje Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Bosne in Hercegovine in Črne Gore. Na natečaj so avtorji prijavili 570 scenarijev.

ORGINALNA HBO EUROPE PRODUKCIJA

HBO Europe že od leta 2010 producira kvalitetne serije na Češkem, v Romuniji, na Poljskem in na Madžarskem. Nagrajena miniserija „Goreči grm“ (Burning Bush), vrhunske dramske serije kot so „Zlato življenje“ (Aranyélet), „Mamon - Pohlep“, „Dogovor“ (Pakt), „Shall We Kiss“, „Krdelo“ (Wataha) in druge, so osvojile kritike in gledalce v državah od koder prihajajo, hkrati pa so prebudile zanimanje tudi na mednarodni sceni. Vedno pogumna, na robu, edinstvena, revolucionarna in pripravljena na rušenje tabujev – produkcija s HBO podpisom je postala sinonim za kvalitetne zgodbe.

Vse serije orginalne HBO Europe produkcije so dostopne preko HBO GO video storitve na zahtevo www.hbogo.si

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini.

HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Dodatne informacije poiščite v Press Roomu, ki je namenjen ravno Vam:

http://pressroom.hbo.si

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Marina Maslać marina.maslac@hbo.eu

Andrijana Jeftović andrijana.jeftovic@hbo.eu

www.hbo.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!