Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

VABILO / razstava ART ILICH v Galeriji Media Nox

14. 2. 2018 ob 18. uri Otvoritev razstave ART ILICH IN THE LAND OF NIGHTMARES AND LULLABIES V deželi nočnih mor in uspavank

14. 2. 2018 ob 18. uri

Otvoritev razstave ART ILICH

IN THE LAND OF NIGHTMARES AND LULLABIES

V deželi nočnih mor in uspavank

ART ILICH (Maribor, 1985)

Art Ilich je umetniško ime mlade avtorice, ki je leta 2013 diplomirala na oddelku likovne umetnosti na Pedagoški fakulteti v Mariboru pod mentorstvom akad. slik. in prof. Ludvika Pandurja. Je dobitnica Grand Prix nagrade mednarodnega ex tempora mestne občine Ptuj in listine Primavera. Kot največje influencerje svoje slikarko-risarske platforme Art Ilich navaja umetnike kot so Jean Michel Basquiat, Egon Schiele, Mark Rothko in Henri Matisse. Sodoben vir inspiracije, zaradi svojih politično, socialno in družbeno ozaveščenih del, a med drugim tudi zaradi svoje uspešno ohranjene anonimnosti, pa je predvsem Banksy. Živi in deluje v Mariboru. http://artilich.wixsite.com/website

O RAZSTAVI ... Intimne emocije, sledi tanatosa, udarne barve in izpovedna neposrednost –toso ilustracije mlade umetnice Art Ilich. Zahvaljujoč moči njenega osebnega likovnega jezika, so dela z vsakim novim ciklom, ki se ga loti, še bolj prepoznavna.

Nočne more in uspavanke dialoško konfrontirajo po principu erosa in tanatosa, s katerima človek ustvarja napetost ter med katerima išče tudi potrebno ravnovesje. "Naslov razstave se nanaša na dejstvo, da je večina del nastala v nočnih urah in imajo podzavestno" pripovedno noto. Vsebina upodobljenega je pogosto črpana iz lastnih življenjskih izkušenj … Serija se tako spopada z intimnimi temami."

Mlada umetnica ni obremenjena s cenzuro, še več, nanjo opozarja kot na nesmiselni konsenz, ki človekove notranje demone le še dodatno intrigira. Ilustracije relevantno izpostavljajo tiste konflikte in silnice v človeku, ki jih tako ali drugačeutišamo, pustimo, da odplujejo v nezavedno, ali si zatovsaj prizadevamo. Opozarjajo nas, da je sublimacija mogočele, če premoremo dovolj poguma za soočenje z lastno temó.

VABLJENI!

Foto: MKC

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!