Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

APLAVZ

Vljudno Vas vabimo na gostujočo predstavitev monografije

Vljudno Vas vabimo na gostujočo predstavitev monografije APLAVZ tržaškemu gledališkemu ansamblu iz let 1945–1965 avtoriceBogomile Kravos, ki bo vponedeljek, 12. marca 2018 ob 16. uri v dvorani Slovenskega gledališkega inštituta (1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

Dr. Bogomila Kravosje tokrat vzela v pretresprotagoniste tržaške gledališke scene. V zbirko portretov je uvrstila znana in iz spomina že izbrisana imena oseb, ki so dejavno soustvarjale odrski utrip v času, ko je imel ta ansambel jasno izdelane smernice. Avtorica se je zaustavila ob tistih, ki jih je osebno dobro poznala in je lahko v utrinku iz spominov poiskala primeren pristop do njihovega dela. Vsak portret je celota zase, skupaj pa nudijo širši vpogled v tržaško povojno ustvarjalnost.

Monografijo je izdalo Založništvo tržaškega tiska – Editoriale stampa triestina.

Gledališki kritikMarij Čuk, umetniški koordinator SSGIgor Pisoninavtoricabodo izpostavili vsak svoj pogled na delo in se obenem dotaknili tudi današnjega položaja tržaškega SSG. Prisrčno vabljeni!

Bogomila Kravos(Trst 1948) je slavistka, teatrologinja, doktorica znanosti s področja literarnih ved, pisateljica in samostojna raziskovalka. V sodelovanju s Slovenskim gledališkim inštitutom oziroma predhodno muzejem so izšla monografska dela posvečena tržaškemu gledališču:Slovensko gledališče v Trstu 1945-1965(2001);Slovensko stalno gledališče v Trstu - tradicija v medkulturni stvarnosti(2011);Slovenska dramatika in tržaški tekst(SGM. 2011);SAG – TRST(Slovensko amatersko gledališče od sezone 1971/72 do sezone 1976/77) (2012);Un teatro per la citta(2015).

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana,

T:(01) 241 58 00,E:slogi@slogi.si,www.slogi.si

Če naših sporočil ne želite prejemati, pošljite sporočilo z zadevo ODJAVA na:mihael.cepeljnik@slogi.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!