Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

S TEKOČEGA TRAKU ZAPELJAL POLMILIJONTI AVTOMOBIL FIAT 500L

Polmilijonti avtomobil Fiat 500L je zapeljal s tekočega traku v tovarni v srbskem Kragujevcu. Jubilejni avtomobil je 500L Cross 1.6 MultiJet z 88 kW (120 KM) v oranžni barvi Sicilia s sijajno črno streho. Novi rekord potrjuje uspeh, ki ga model žanje vse od začetka prodaje leta 2012.

S TEKOČEGA TRAKU ZAPELJAL POLMILIJONTI AVTOMOBIL FIAT 500LModel je bil na trgu prvič predstavljen leta2012, leta2017 pa je dobil osveženo podobo. Že pet let zaporedoma je na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji in Španiji pa je neizpodbiten zmagovalec.Od leta2017 se je tržni delež modela Fiat500L na evropskem trgu povečal na približno 22odstotkov, v Italiji pa je presegel 52odstotkov. Prodaja na evropskem trgu se je januarja2018 v primerjavi z lanskim januarjem povečala za pet odstotkov.Fiat500L s svojim lahkotnim in spretnim videzom nagovarja sodobne družine ter kultni slog modela500 uspešno povezuje z uporabno zasnovo znamke Fiat.

Polmilijonti avtomobil Fiat500L je zapeljal s tekočega traku v tovarni v srbskem Kragujevcu. Jubilejni avtomobil je 500L Cross 1.6 MultiJet z 88kW (120KM) v oranžni barvi Sicilia s sijajno črno streho. Novi rekord potrjuje uspeh, ki ga model žanje vse od začetka prodaje leta2012. Že pet let zaporedoma je na evropskem trgu v samem vrhu v razredu, v Italiji in Španiji pa je neizpodbiten zmagovalec. V letu2017 je Fiat500L na evropskem trgu dosegel približno 22-odstoten tržni delež, v Italiji pa je ta presegel 52odstotkov. Za odlične rezultate sta poskrbeli tudi novi različici Cross in City Cross, ki sta bili predstavljeni v lanskem letu in poudarjata značaj križanca tega modela.

Tudi prodaja v prvem mesecu leta2018 napoveduje dobro leto: v Evropi se je od lanskega januarja povečala za pet odstotkov, v Italiji pa je tržni delež v razredu presegel 50odstotkov.

Da bi Fiat500L še utrdil vodilni položaj na trgu, se je leta2017 predstavil v osveženi podobi, ki ponuja še več prostora, tehnologije in značaja. S svojim lahkotnim in spretnim videzom nagovarja sodobne družine, ki potrebujejo vsestranski avtomobil, ter uspešno povezuje kultni slog modela500 z uporabno obliko, ki so jo zasnovali pri Fiatu. 500L je trenutno na voljo v treh različicah: Cross z videzom križanca, za 25milimetrov večjo oddaljenostjo od tal in novim gumbom za izbiro načina vožnje; Urban za življenje v mestu in Wagon, ki je na voljo s sedmimi sedeži. Ponudbo zaokrožata 500L City Cross, mestni križanec za vznemirljivo mestno potepanje, in posebna serija 500L Mirror s tehnologijo UconnectTMLINK, ki zajema UconnectTMs 7-palčnim zaslonom na dotik HD LIVE ter podpira Apple CarPlay in Android AutoTM.

Ni naključje, da je bil novi rekord dosežen v Kragujevcu. Tovarna je bila namreč popolnoma prenovljena za proizvodnjo modela500L ter se je aprila2012 odprla po treh letih intenzivnega dela in milijardi evrov vložka za posodobitev infrastrukture, prenovo stavb in novih proizvodnih oddelkov ter postavitev vrhunske strojne in proizvodne opreme.Danes je kragujevška tovarna med najnaprednejšimi tovarnami FCA na svetu.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!