Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

MEDIJSKO SPOROČILO - 10. mednarodno glasbeno tekmovanje in festival Svirél

V ponedeljek, 12. marca 2018, se prične že deseto mednarodno glasbeno tekmovanje in festival Svirél. Gre za največje mednarodno glasbeno tekmovanje v Sloveniji, ki se s 740 prijavljenimi in skupno skoraj 1000 sodelujočimi glasbeniki uvršča v središče največjih srednjeevropskih mednarodnih glasbenih tekmovanj.

Vponedeljek, 12. marca 2018, se prične žedeseto mednarodno glasbeno tekmovanje in festival Svirél. Gre zanajvečje mednarodno glasbeno tekmovanje v Sloveniji,ki se s740 prijavljenimiin skupno skoraj1000 sodelujočimi glasbenikiuvršča v središče največjih srednjeevropskih mednarodnih glasbenih tekmovanj.

V prvem delu se bodo do nedelje, 18. marca,na gradu Dobrovo zvrstili solisti na pihalih in višje kategorije komornih skupin s pihali, trobili in tolkali, sočasno pa v Vili Vipolže solisti na trobilih in tolkalih ter mlajše kategorije komornih skupin s pihali, trobili in tolkali. Prvi del tekmovanja se bo zaključil s koncertom izbranih desetih najboljših 18. marca ob 16.00 v Vili Vipolže.

V drugem tednu tekmovanja, od ponedeljka, 19. marca do nedelje, 25. marca, bomo na gradu Dobrovo prisluhnili godalom solo, sočasno pa bodo v Vili Vipolže zvenela brenkala in nazadnje še komorne skupine s strunskimi inštrumenti. Tudi izmed teh se bo deset najbolj nadarjenih še enkrat predstavilo na finalnem koncertu 25. marca 16.00 v Vili Vipolže.

Tekmovanje bodo od torka, 3. aprila, do sobote, 7. aprila,v novogoriški konkatedralisklenili harmonikaši, orglavci, čempalisti in, letos prvič, pianisti v solo in komorni disciplini inštrumentov s tipkami. Tekmovalni del letošnje Sviréli se bo zaključil s še tretjim koncertom Ten of the Best 7. aprila ob 16.00.

Tekmovanje bo kot vedno spremljal pester festivalni program.Na glasbeno-kulinaričnih koncertih MENUet Music bodo izvrstno hrano in vrhunska vina s prefinjenimi melodijami dopolnjevali člani strokovne žirije brenkal in glasbeni gostje iz Avstrije, dva koncerta pa bosta "študentska" - posvečena mladim glasbenikom od blizu in daleč, ki se bodo briški publiki predstavili v komornih zasedbah.

Letošnjo Svirél bomo zaključili 8. aprila ob 17.00 v dvorani Grand Hotela Union v Ljubljani, kjer bomo z mladimi glasbeniki, podporniki in prijatelji Sviréli praznovali jubilejno 10. obletnico tega mednarodnega glasbenega tekmovanja in festivala. V čast nam je, da bomo ob tej priložnosti gostili simfonični orkester Filharmonijo Zugló iz Budimpešte.

Vstop na koncert je prost ob predhodni rezervaciji vstopnice nawww.svirel.si.

Več podrobnosti o tekmovanju in festivalu si lahko preberete v prilogi ter na našispletni strani.

Prisrčno vabljeni, da se dogodkov udeležite in iz njih tudi poročate.

Z lepimi pozdravi,

ekipa Svirél

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!