Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Pogovor s Simono Semenič_14.3.2018

POGOVORNI CIKEL

POGOVORNI CIKEL

POTOHODCI:

Pogovor s Simono Semenič,

nagrajenko Prešernovega sklada 2018

Sreda, 14. marca 2018, ob 19. uri

Mala dvorana Kulturnega doma Nova Gorica

V sredo, 14. marca 2018, ob 19. uri vabimo na prvo letošnje pogovorno srečanje znotraj cikla Potohodci. V sodelovanju z Založbo Beletrina smo k nam povabili Simono Semenič, letošnjo nagrajenko Prešernovega sklada za dramsko in celostno gledališko delo, ki spada med najbolj plodne in uspešne slovenske dramatike. Pogovor, ki ga bo vodila Vesna Humar, bo z dvema glasbenima intervencijama razgibala pesnica in kantavtorica Sabina Vostner. Vabljeni!

V sklopu marčevskih Potohodcev, seriji pogovornih srečanj, kjer pod žaromete vabimo raznovrstne zanimive osebnosti, ki ubirajo samosvoje življenjske poti ter tako opogumljajo in navdihujejo naš vsakdanjik, vabimo na pogovor s Simono Semenič, letošnjo nagrajenko Prešernovega sklada za dramsko in celostno gledališko delo, ki spada med najbolj plodne in uspešne slovenske dramatike.

V sredo, 14. marca 2018, ob 19. uri se bo v naši mali dvorani z nagrajenko pogovarjala Vesna Humar. Beseda bo tekla o njenem ustvarjanju od rosnih začetkov v domači Ajdovščini, študijskih let in prvih uprizoritev, avtoričinega družbenega angažmaja in provokativnih performansov ter njenega intimnega in eksistencialnega stališča do kulture in kulturne politike v naši državi. Pogovor bo tekel tudi o Semeničevi knjigi Tri drame, ki jo bo na večer dogodka moč kupiti na Beletrinini stojnici v avli naše hiše. Knjiga združuje tri dramska besedila: v prvem besedilu z naslovom 1981, postavljenem v manjše mesto v časovnem razponu treh desetletij, se moralna praznina današnjega potrošniškega sveta sooči z ideologizirano preteklostjo in postavlja pred nas vprašanje, ali je bila preteklost nujna in ali je prihodnost res odprta. Zgodbo gledališke igre Sedem kuharic, štirje soldati in tri sofije, za katero je Semeničeva prejela prestižno Grumovo nagrado za najboljše slovensko dramsko besedilo leta 2015, so navdihnile usode treh izjemnih žensk: Nemke Sophie Magdalene Scholl, Rusinje Sofije Lvovne Perovske in Francozinje Marie-Sophie Germain, neuklonljive aktivistke in intelektualke. Besedilo Mi, evropski mrliči pa je izrazito sodobno. Globlji prerez teksta nam izriše dva plana: intimnega, kjer se avtorica ukvarja predvsem z zelo osebno zgodbo svoje babice, in družbenega, v katerem so na mnogotere načine izpostavljeni simptomi družbene sedanjosti.

Pogovorni večer bo z dvema glasbenima intervencijama razgibala Sabina Vostner, pesnica in kantavtorica ruskih korenin, ki zadnjih nekaj let živi in ustvarja v Solkanu. Vstopnina je 3 €.

Na razpolago ostajamo za morebitne dodatne informacije, akreditacije in fotografije pogovora.

Barbara Poša Belingar

koordinator in organizator kulturnih programov

odnosi z javnostmi

Kulturni dom Nova Gorica, Bevkov trg 4, SI-5000 Nova Gorica

T+386 5 335 40 13

M+386 41 775 089

Wwww.kulturnidom-ng.si

Foto: Nada Žgank

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!