Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

USPEH - Pričelo se je snemanje in predstavljamo vam glavno igralsko zasedbo

SNEMANJE SERIJE „USPEH“ SE JE ZAČELO TO JE PRVA SERIJA HBO EUROPE PRODUKCIJE V NAŠI REGIJI

SPOROČILO ZA MEDIJE

SNEMANJE SERIJE „USPEH“ SE JE ZAČELO

TO JE PRVA SERIJA HBO EUROPE PRODUKCIJE V NAŠI REGIJI

GLAVNE VLOGE:

MARIJA ŠKARIČIĆ, ULIKS FEHMIU, IVA MIHALIĆ, TONI GOJANOVIĆ I TARA THALLER

Ljubljana, 07. marec 2018

V Zagrebu se je pričelo snemanje prve serije originalne HBO produkcije v naši regiji. Serija „USPEH“, nastaja pod režirsko taktirko oskarjevca Danisa Tanovića in po scenariju Marjana Alčevskega.

V glavnih vlogah šestdelne serije bodo nastopili Marija Škaričić, Uliks Fehmiu, Iva Mihalić, Toni Gojanović in Tara Thaller.

„USPEH“ je večslojna drama, ki se osredotoča na močne like. Tri popolne neznance (Iva Mihalić v vlogi Vinke, Uliks Fehmiu kot Haris ter Toni Gojanović kot Kiki) bo povezalo nesrečno zaporedje dogodkov, ko poskušajo pomagati žrtvi nasilja (Tara Thaller v vlogi Blanke). Medtem, ko se posledice njihovih dejanj začnejo odražati na vseh področjih njihovih življenj, se liki različnega porekla odločijo ponovno vzpostaviti nadzor nad svojimi življenji. To je grenka oda mestu Zagreb, ki skozi zgodbe navadnih ljudi, ki jih je današnja družba potisnila preko roba, prinaša mračen vpogled v različne strukture omenjene družbe. „USPEH“ je univerzalna, večslojna zgodba, v kateri skozi ljubezen, delo, družino, predanost, negotovost in zločin raziskujemo trenutno prevladujoče občutke frustracije, nemoči in pasivnosti v vsakdanjem življenju navadnega človeka v regiji in širše.

Izvršna producenta serije sta Steve Matthews in Johnathan Young (HBO Europe), producenti so Ana Balentović (HBO Adria), Nebojša Taraba in Miodrag Sila (Drugi plan), nadzornica produkcije pa je Emma Turner.

Ana Balentović, producentka HBO Adrie, je poudarila: „Zelo smo zadovoljni, ker smo uspeli zbrati tako veliko in močno igralsko zasedbo. Na projektu bodo delali igralci iz Hrvaške in ostale regije, tudi tisti z mednarodnimi izkušnjami, kar je bistveno za serijo, ki pripoveduje hrvaško zgodbo in se hkrati nanaša na široko publiko HBO Adrie in tudi publiko HBO-ja na splošno. Veseli nas, da so del te zgodbe izkušena igralska imena, ki so znana širši javnosti, da so med njimi tudi „povratniki“ ter tisti, za katere je to prvi veliki projekt.“

„To je zgodba, ki se odvija skozi karakterje glavnih protagonistov. Ena izmed največjih režiserskih kvalitet Danisa Tanovića je ravno ta, da odlično vodi igralce ter jim hkrati pusti dovolj prostora, da na likih pustijo svoj pečat. Že zdaj sem prepričan, da nam bo serija „Uspeh“ servirala veliko odličnih igralskih stvaritev.“ – je povedal Nebojša Taraba, producent Drugog Plana.

O glavni igralski zasedbi

Priznano igralko Marijo Škaričić smo že videli v glavnih vlogah, in sicer v številnih filmskih uspešnicah kot so Majka asfalta, Duhovnikovi otroci, Ta čudovita splitska noč in Shahada.

Filmskega in gledališkega igralca srpsko-albansko-hrvaškega porekla Uliksa Fehmiua smo si zapomnili po vlogah v filmih Ustanička ulica, Črni bombarder, Bulevar revolucije in Beli, beli svet.

Iva Mihalić je hrvaška televizijska, filmska in gledališka igralka, med drugim pa smo jo gledali v filmih Zbog tebe in Ćaća, za katerega je na Puljskem filmskem festivalu (2011) prejela nagrado za najboljšo stransko igralko.

Toni Gojanović je zvezda filma Karaula, ta vloga pa je prva na domačih tleh po dolgih letih življenja v Nemčiji.

Za mlado igralko Taro Thaller bo to prva velika glavna vloga, saj je do zdaj zaigrala le v filmu Ljubav ili smrt.

ORGINALNA HBO EUROPE PRODUKCIJA

HBO Europe že od leta 2010 producira kvalitetne serije na Češkem, v Romuniji, na Poljskem in na Madžarskem. Nagrajena miniserija „Goreči grm“ (Burning Bush), vrhunske dramske serije kot so „Zlato življenje“ (Aranyélet), „Mamon - Pohlep“, „Dogovor“ (Pakt), „Shall We Kiss“, „Krdelo“ (Wataha) in druge, so osvojile kritike in gledalce v državah od koder prihajajo, hkrati pa so prebudile zanimanje tudi na mednarodni sceni. Vedno pogumna, na robu, edinstvena, revolucionarna in pripravljena na rušenje tabujev – produkcija s HBO podpisom je postala sinonim za kvalitetne zgodbe.

Vse serije orginalne HBO Europe produkcije so dostopne preko HBO GO video storitve na zahtevo www.hbogo.si

O HBO-ju EUROPE

HBO Europe prinaša premium televizijske kanale HBO in Cinemax, kot tudi storitvi videa na zahtevo HBO GO in HBO On Demand, in sicer preko ponudbe partnerjev operaterjev na Poljskem, Češkem, Slovaškem, Madžarskem, v Romuniji, Bulgariji, Moldaviji, Sloveniji, na Hrvaškem, v Srbiji, na Kosovu, v Črni Gori, Makedoniji ter Bosni in Hercegovini.

HBO Nordic ponuja naročnino na premium storitev videa na zahtevo neposredno uporabnikom, ampak preko operaterjev na Švedskem, Norveškem, Finskem in Danskem.

Za dodatne informacije kontaktirajte:

HBO Adria d.o.o.

Tel. +385 1 6681591

Fax: +385 1 6681592

Klara Vragolov klara.vragolov@hbo.com

www.hbo.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!