Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

OB SVETOVNEM DNEVU LEDVIC DAN ODPRTIH VRAT V UKC MARIBOR

V četrtek, 8. marca 2018, obeležujemo svetovni dan ledvic, ki je posvečen ozaveščanju o kronični ledvični bolezni. Letošnji slogan ˝Vključi se, ceni se, informiraj se˝ še posebej opozarja na ledvične bolezni pri ženskah.

OB SVETOVNEM DNEVU LEDVIC

DAN ODPRTIH VRAT V UKC MARIBOR

LEDVICE IN ZDRAVJE ŽENSK: VKLJUČI SE, CENI SE, INFORMIRAJ SE

Maribor, 7. marec 2018 – V četrtek, 8. marca 2018, obeležujemo svetovni dan ledvic, ki je posvečen ozaveščanju o kronični ledvični bolezni. Letošnji slogan ˝Vključi se, ceni se, informiraj se˝ še posebej opozarja na ledvične bolezni pri ženskah.

Svetovnemu dnevu ledvic se tudi letos pridružujejo medicinske sestre Klinike za interno medicino (iz Oddelka za nefrologijo in Oddelka za dializo). Med 8. in 14. uro bodo pripravile stojnice v avli Klinike za interno medicino (stavba 2 na zemljevidu: https://www.ukc-mb.si/fileadmin/bolnisnica/zemljevid/zem2016.JPG) in avli Klinike za kirurgijo (stavba 1, vhod 1C). Na Kliniki za pediatrijo (stavba 4) bodo zdravniki in medicinske sestre prav tako svetovale otrokom in staršem.

Medicinske sestre bodo obiskovalcem stojnic izmerile krvni tlak, krvni sladkor, jih seznanile s tveganji za kronično ledvično bolezen in jim ponudile različna zdravstveno vzgojna gradiva. Prav tako bo vsak obiskovalec stojnice lahko oddal urin za laboratorijski pregled na prisotnost beljakovin v urinu (potrebno bo zapisati ime in priimek, leto rojstva in polni naslov, da lahko zdravnik potem v primeru patološkega izvida posameznika tudi obvesti).

Več o svetovnem dnevu ledvic: https://www.svetovnidanledvic.org/

MEDIJSKE IZJAVE:

Za medijske izjave bo v četrtek, 8. 3. 2018, ob 10. uri v avli Klinike za interno medicino na voljo:

· izr. prof. dr. Sebastjan Bevc, dr. med. – predstojnik Oddelka za nefrologijo UKC Maribor.

Vljudno vabljeni!

Kontaktni podatki:

Center za odnose z javnostmi in marketing

Telefon: 02 321 28 13

Elektronska pošta: javnosti@ukc-mb.si

www.ukc-mb.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!