Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na predstavitev knjig Pavel Kunaver - sivi volk in Rdeči baron

pri Mladinski knjigi je v zbirki Spomini in izpovedi izšla knjiga pričevanj o Pavlu Kunaverju, priznanem slovenskem pedagogu, geografu, alpinistu, skavtu-taborniku …

Spoštovani,

pri Mladinski knjigi je v zbirki Spomini in izpovedi izšla knjiga pričevanj o Pavlu Kunaverju, priznanem slovenskem pedagogu, geografu, alpinistu, skavtu-taborniku … pisatelju in na sploh vsestranski osebnosti, ki je svoje življenje poklonil naravi. Knjigo z naslovomPavel Kunaver – sivi volkje napisal njegov sinJurij Kunaver, kateremu je bil očevelik vzornik.V obdobju prve svetovne vojne od leta 1917 do 1918 je Pavel Kunaver deloval v neposrednem zaledju soške fronte kot član vojaške skupine za raziskovanje jam.

Dogajanje v času prve svetovne vojne opisuje tudi knjiga legendarnega ameriškega vojnega dopisnikaFloyda GibbonsaRdeči baronv prevoduJaneza Žerovca, ki je izšla pri Cankarjevi založbi. Knjiga prinaša zgodbo o baronu von Richthofnu, nemškem vojaškem pilotu, ki se je vpisal med legende prve svetovne vojne. Letalski as, ki so ga odlikovali patriotizem, ponos, disciplina in pravi lovski nagon, je v neposrednih zračnih dvobojih sestrelil kar 80 zavezniških letal.

Vljudno vas vabimo na predstavitev knjig in pogovor z avtorjem dr. Jurijem Kunaverjem ter prevajalcem Janezom Žerovcem, ki bov četrtek,15. marca 2018, ob 11. uriknjigarni Konzorcij, Slovenska 29 v Ljubljani.

Veselimo se vašega obiska.

Tine Logar,

urednik

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Za informacije:Služba za odnose z javnostmi, Laura Štraus, 01/241 3004, 041 764 565

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!