Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

HOFERjeve čokolade s certifikatom trajnostne pridelave kakava

V lastni tovarni čokolade v avstrijskem mestu Sattledt so v več kot tri desetletja dolgi tradiciji izoblikovali širok nabor navdihujočih okusov za izbrane vrste čokolad nekaterih HOFERjevih blagovnih znamk. Široka ponudba čokolad je označena z UTZ certifikatom trajnostne pridelave kakava, nekatere pa nosijo tudi simbol Fairtrade, ki dodatno zagotavlja, da so bile čokolade proizvedene po principu pravične trgovine.

HOFERjeve čokolade s certifikatom trajnostne pridelave kakava

V lastni tovarni čokolade v avstrijskem mestu Sattledt so v več kot tri desetletja dolgi tradiciji izoblikovali širok nabor navdihujočih okusov za izbrane vrste čokolad nekaterih HOFERjevih blagovnih znamk. Široka ponudba čokolad je označena z UTZ certifikatom trajnostne pridelave kakava, nekatere pa nosijo tudi simbol Fairtrade, ki dodatno zagotavlja, da so bile čokolade proizvedene po principu pravične trgovine.

Čokolade, proizvedene v lastni tovarni

Podjetje HOFER že več kot 30 let svoje čokolade proizvaja v lastni tovarni čokolade v Sattledtu. To jim omogoča popoln nadzor nad kakovostjo in oblikovanjem priljubljenih okusov, ki so v zadnjih enajstih letih prepričali tudi kupce v Sloveniji.

Pri HOFERju dodajajo: "Lastna proizvodnja in široka paleta lastnih blagovnih znamk čokolad omogočata, da se popolnoma prilagodimo različnim okusom. Ljubitelji temne čokolade lahko izbirajo med čokoladami z visokim deležem kakava iz različnih koncev sveta, okus HOFERjeve mlečne čokolade pa potrjuje tudi prvo mesto v kategoriji lastnih blagovnih znamk na senzoričnem preverjanju Gusto. Okus je rezultat številnih degustacij in kakovostnih surovin. Poleg tega se zavedamo odgovornosti do družbe in okolja ter skrbimo, da naše čokolade niso le odličnega okusa, ampak tudi proizvedene na fer način."

Trajnostna pridelava kakava od plantaž do polic

Čokolada je narejena iz plodov kakavovca – do 10 metrov visokega drevesa, ki raste v tropskem pasu do 20 stopinj južno in severno od ekvatorja. 70 odstotkov vsega kakava je pridelanega na področju zahodne Afrike, v državah, kot sta Gana in Slonokoščena obala, pridelujejo pa ga tudi v Aziji in Latinski Ameriki. Tu kakav predstavlja enega od najpomembnejših pridelkov in s tem virov za preživetje.

Ker se pri HOFERju zavedajo odgovornosti do okolja in pridelovalcev, so izbrane čokolade HOFERjevih lastnih blagovnih znamk Choceur, Moser Roth, Riquet in Bella v večini opremljene s certifikatom UTZ. Certifikat UTZ kupcem jamči, da so bili viri za izdelek skozi celotno dobavno verigo – od plantaže do polic – pridobljeni na trajnostni način. Da bi pridobili certifikat, morajo dobavitelji slediti smernicam o boljših pridelovalnih metodah, delovnih razmerah in skrbi za naravo, kar posledično vodi tudi k boljši proizvodnji, pozitivno vpliva na okolje in življenjske razmere.

Fer tudi do pridelovalcev

HOFER poseben pomen posveča tudi oblikovanju pravičnih delovnih pogojev za pridelovalke in pridelovalce. Odločno zavrača otroško delo na plantažah, zato kakav naroča le pri preverjenih dobaviteljih. Nekatere izmed izdelkov zato spremlja oznaka Fairtrade, ki jamči, da z nakupom prispevamo k poštenemu plačilu za delo pridelovalcev in drugih delavcev.

HOFER tako tudi na področju čokolad izpolnjuje odgovornost podjetja vse od začetka dobavne verige, zato pri proizvodnji sledi procesom, ki zagotavljajo nadzor nad kakovostjo končnega izdelka. Svoja prizadevanja na področju pravičnega vključevanja surovin v dobavno verigo HOFER združuje pod lastno iniciativo Danes za jutri.

Kontakt

Oddelek za odnose z javnostmi

Telefon: 01/ 83 46 829

E-mail: mediji@hofer.si

O HOFERju

Podjetje HOFER je v Sloveniji prisotno od leta 2005 in šteje že več kot 1600 zaposlenih ter 83 poslovalnic. S tem se uvršča med večja slovenska trgovska podjetja, pri katerih večino ponudbe predstavljajo živila. V rednem sortimentu kupcem ponuja že prek 3000 izdelkov. Sledi svojemu vodilu kupcem vedno ponujati "najvišjo kakovost po najnižjih cenah", kar dosega z optimizacijo in trajnostno usmerjenostjo na vseh področjih.

Kot del skupine ALDI Süd (Aldi jug) v skupini HOFER delujejo tudi HOFER Österreich (Avstrija), ALDI Suisse (Švica) in ALDI Magyarország (Madžarska).

Zgodovina skupine ALDI Süd sega v leto 1913, ko je družina Albrecht v Essnu odprla trgovino z živili. Sprva zgolj domiselna podjetniška ideja je sčasoma dozorela v uspešen diskontni koncept. Zanj je značilna jasno začrtana ponudba lastnih blagovnih znamk, brezkompromisna filozofija kakovosti ter optimizacija procesov na vseh nivojih v podjetju. V središču podjetja ostajajo ljudje: zaposleni, kupci, dobavitelji in drugi partnerji ter odgovornost do njih. S tem podjetje upravičuje svoj slogan "Več kot fer. HOFER.".

Kupci v HOFERjevih poslovalnicah v Sloveniji mesečno opravijo že skoraj 3 milijone nakupov.

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!