Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

KINO NOVA GORICA: Najava filmskih projekcij od 16. do 20. 3. 2018

V Kulturnem domu Nova Gorica v okviru filmskega programa v tem tednu najavljamo naslednje filme:

Spoštovani!

V Kulturnem domu Nova Gorica v okviru filmskega programa v tem tednu najavljamo naslednje filme:

Petek, 16. 3. 2018

ob 18.00: ČEBELICA MAJA: MEDENE IGRE, r. Noel Cleary, Alexs Stadermann (Nemčija, Avstrija, 2018, sinh.) 6+

Filmski vrtiljak

ob 20.15: SUBURRA, r. Stefano Sollima (Italija, Francija, 2015) Filmsko gledališče – petek

Torek, 20. 3. 2018

ob 20.15: SUBURRA, r. Stefano Sollima (Italija, Francija, 2015) Filmsko gledališče – torek

Čebelica Maja: Medene igre (Maya the Bee: The Honey Games, Nemčija, Avstrija, 2018, sinh.) 6+

Režija: Noel Cleary, Alexs Stadermann Distribucija: Blitz Film & Video Distribution

Priljubljena čebelica Maja bo pribrenčala na velika platna v poučni in zabavni zgodbi o prijateljstvu, zvestobi in pravem pogumu. Na dogodivščini na širnem travniku se ji bosta pridružila najboljši prijatelj Vili in svobodomiselni Flip.

Suburra (Suburra, Italija, Francija, 2015, barvni, 130 min.)

Režija: Stefano Sollima Scenarij: Carlo Bonini, Giancarlo de Cataldo, Stefano Rulli, Sandro Petraglia (po istoimenski literarni predlogi Carla Boninija in Giancarla de Catalda) Fotografija: Paolo Carnera Glasba: Pasquale Catalano Montaža: Patrizio Marone Igrajo: Pierfrancesco Favino (Filippo Malgradi), Greta Scarano (Viola), Jean-Hugues Anglade (kardinal Berchet), Alessandro Borghi (št. 8), Elio Germano (Sebastiano), Giulia Gorietti (Sabrina), Claudio Amendola (Samuraj), Lidia Vitale (žena Malgradija) Produkcija: Cattleya, Rai Cinema, La chauve souris Festivali, nagrade: nagrade berenice 2016: nagrada berenikini lasje za najboljšo scenografijo; nagrade italijanskega sindikata filmskih kritikov 2016: srebrni trak za najboljšo scenografijo (Paki Meduri), srebrni trak za najboljšo stransko igralko (Greta Scarano); Tokio 2016; Sydney 2016; Melbourne 2016; Perth 2016; München 2016; Nova Zelandija 2016 Povprečna ocena občinstva: 4 Povprečna ocena kritike: 4,5 Distribucija: FIVIA – Vojnik

Zgodba To je zgodba o tesnih vezeh med organiziranim kriminalom in politiko v Rimu leta 2011. Gangster, znan pod vzdevkom Samuraj, bi se rad polastil priljubljenega obmorskega predmestja Rima in ga počasi spremenil v novi Las Vegas. Poveže se s krajevnimi mafijskimi šefi, ki pozabijo na svoje stare zamere in se odločijo sodelovati pri tem ambicioznem načrtu, ki bi vsem lahko prinesel veliko koristi. Vsi se zavedajo, da bo treba pridobiti podporo mestnih politikov, a to v preteklosti še nikoli ni bil prav poseben problem, saj jih je večina pohlepnih in nemoralnih, zato jih s primerno podkupnino ni težko pridobiti na svojo stran. Toda načrt se prične nepredvidoma zapletati, in to celo s hudimi posledicami. Nastali položaj poskuša izkoristiti Manfredi, vodja skupine ciganov, ki si želi, da bi si v svetu organiziranega kriminala izboril svoj prostor in se povzpel čim više, ne glede na ceno, ki bi jo za to moral plačati.

Lep pozdrav,

Mateja Poljšak Furlan

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!