Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BITI JAZ - BITI DRUGI Andrej Kurent in Jurij Zrnec

Gosta dramske igralke in pisateljice Drage Potočnjak bosta letošnja lavreata, prejemnika strokovne in stanovske nagrade ZDUS.

Slovenski gledališki inštitut (SLOGI) in Združenje dramskih umetnikov Slovenije (ZDUS)vabita na pogovorni večerBITI JAZ - BITI DRUGIAndrej Kurent in Jurij Zrnec

Gosta dramske igralke in pisateljiceDrage Potočnjakbosta letošnja lavreata, prejemnika strokovne in stanovske nagrade ZDUS.Srečanje s priznanima ustvarjalcema bov četrtek, 12. aprila 2018 ob 18. uriv dvorani Slovenskega gledališkega inštituta(1. nadstropje, Mestni trg 17, Ljubljana).

ANDREJ KURENT, prejemnik odličja "Marija Vera", igralskega priznanja za življenjsko delo

foto:Marjan Pfeifer, arhiv Drama SNG Ljubljana

"...Bil je tretji rod novo ustanovljene igralske akademije po drugi svetovni vojni in zagotovo eden izmed najpomembnejših za zagon repertoarja ljubljanske Drame....Poleg izvrstno odigranih gledaliških, filmskih in radijskih vlog je še posebej slovel kot sijajen govorec, kar je vodilo h kasnejšemu poučevanju študentov na Akademiji..."

JURIJ ZRNEC, prejemnik igralskega priznanja ZDUS za leto 2017

foto: Peter Uhan, arhiv Drama SNG Ljubljana

".... Zrnec je zrel karakterni igralec s širokim razponom raznolikih, odlično odigranih vlog in ustvarjalec najbolj zahtevnih vlog slovenske in tuje dramske literature...."

Lepo vabljeni!

Slovenski gledališki inštitut, Mestni trg 17, 1000 Ljubljana, T01 241 58 00, Eslogi@slogi.si,www.slogi.si

Foto: Marjan Pfeifer, Peter Uhan

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!