Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

DELAVNICATRANSFORMACIJA SOVRAŽNEGA GOVORA

Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno, ker ga težko definiramo, ne znamo naslavljati ter tudi težje prepoznamo.

Sovražni govor je eno najmočnejših sredstev diskriminacije, še posebno, ker ga težko definiramo, ne znamo naslavljati ter tudi težje prepoznamo.

Z namenom usposabljanja o prepoznavanju sovražnega govora in sovražnih dejanj, naslavljanju in transformaciji le tega znotraj skupin mladih, vas Društvo Parada ponosa in Mladinski kulturni center Maribor vabita na delavnicoTransformacija sovražnega govora. Delavnica bo izvedena vtorek, 24. aprila, med 10:00 – 17:00, v prostorih Mladinskega kulturnega centra Maribor (Ob železnici 16, Maribor).

Na delavnici bodo udeleženke_ci:

pridobile_i kompetence razlikovanja med stereotipi, predsodki, diskriminacijo, sovražnim govorom ter zločini iz sovraštva,pridobili kompetence prepoznavanja sovražnega govora in sovražnega obnašanja, kakor tudi naslavljanja in transformacije le tega,pridobili uvid v dinamike sovražnega govora na podlagi homofobije in transfobije,dobili konkretna orodja, ki jih bodo lahko uporabljali pri delu z mladimi.

Usposabljanje je sestavljeno iz treh delov:prepoznavanje, naslavljanja in transformacije sovražnega govora. Izvaja se na podlagi metod neformalnega izobraževanja. Udeleženkam_cem bo ponujalo v praksi preizkušena orodja za alternativno odzivanje na pojav sovražnega govora in sovražnih dejanj v procesih mladinskega dela in neformalnega izobraževanja.

Delavnica je omejena na 20 udeleženk_cev, zato je obvezna predhodna prijava na:https://goo.gl/qsNYT4. Prijave se bodo sprejemale do zapolnitve mest oz. najkasneje do petka, 20. aprila.

Material ter prigrizki ob odmorih in manjša pogostitev v času kosila bo krita s strani organizatorjev.

Ciljna skupina delavnice so mladinske_i delavke_ci, mladinke_i voditeljice_i, učitelji_ce zadnje triade osnovnih ter srednjih šol ter vse_i tiste_i, ki delajo s skupinami mladih, kjer se pojavlja sovražni govor.

Usposabljanja je del strateškega partnerstva Outside in – Transforming hate, ki se izvaja v okviru programa ERASMUS+ Mladi v akciji v petih državah (Slovenija, Irska, Finska, Portugalska in VB-Škotska).

Mladinski kulturni center Maribor Ob železnici 16 2000 Maribor, Slovenijatel.:+386 2 300 2993 mail:info@mkc.si splet:www.mkc.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!