Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

BORIS CAVAZZA IN BRANKO ĐURIĆ – ĐURO STA POSTALA BOTRA LIPICANSKIH ŽREBIČKOV

Ob snemanju filma Neverin, ki te dni poteka v Lipici, je igralec Boris Cavazza postal boter prvorojenega žrebička Pluta Samire XXVIII, Branko Đurić - Đuro pa boter žrebička Conversana Thoryse I

BORIS CAVAZZA IN BRANKO ĐURIĆ – ĐURO STA POSTALA BOTRA LIPICANSKIH ŽREBIČKOV

Ob snemanju filmaNeverin, ki te dni poteka v Lipici, je igralec Boris Cavazza postal boter prvorojenega žrebička Pluta Samire XXVIII, Branko Đurić - Đuro pa boter žrebička Conversana Thoryse I

Igralec Boris Cavazza je danes postal ponosni boter letošnjega prvorojenega žrebička v LipiciPluta Samire XXVIII, Branko Đurić - Đuro pa se je razveselil botrstva lipicanskega žrebičkaConversana Thoryse I.

Prevzem botrstva insrečanje z žrebičkoma sta spremljala snemanje celovečernega igranega filmaNeverin, ki te dni v italijansko-slovenski koprodukciji nastaja v Lipici in na Tržaškem Krasu.

Botra sta svoja mala žrebička prvič pobožala v zavetju mogočnih hlevov na Borjači, kjer pridejo na svet vsi lipiški žrebički. Boris Cavazza je kobiliSamiri XXVIII, materi prvorojenega žrebička, kot priboljšek ponudil korenje in jabolka, saj je mali rjavi žrebičekPlutopotreboval nekaj več časa za prvi stik s svojim botrom.

Branko Đurić – Đuro, ki je postal boter igrivega žrebičkaConversana Thoryse I, se je botrstva še posebno razveselil, saj se je njegov mali črni žrebiček rodil 27. marca, na dan, ko praznuje rojstni dan tudi njegova mlajša hči Ela Đurić Ribič. Kot boter se je prav posebno izkazal, saj je žrebička, ki je ostal brez matere, nahranil po steklenički.

Oba botra sta napovedala, da bosta svoja žrebička v Lipici še obiskala in spremljala njuno odraščanje. Njuno botrstvo bo zagotovo prijetne in sproščene narave, saj bodo za vse, kar žrebička potrebujeta za rast in dobro počutje, poskrbeli v Kobilarni Lipica, kjer nad čredo plemenitih lipicancev bdita direktorica Lorela Dobrinja ter vodja konjereje in konjeništva Klemen Turk.

Boris Cavazza in Branko Đurić – Đuro dan v Lipici že nadaljujeta na snemanju celovečernega igranega filmaNeverin, zgodbe o ljubezni, ki je postavljena pred veliko preizkušnjo. Ona je Italijanka, on je Slovenec. Živita v Trstu, kjer se kulturi prepletata, zato bosta v filmu njuni vlogi odigrala Lunetta Savino in Boris Cavazza.

Režiserka in scenaristka filma je Katja Colja, tržaška Slovenka, ki živi v Rimu, producent na slovenski strani pa Igor Pediček, ki je bil za produkcijsko sodelovanje pri filmuNikogaršnja zemljanagrajen z Oskarjem. FilmNeverinbo predvidoma spomladi 2019 predvajan v Art kino mreži, jeseni 2019 pa si ga bodo gledalci lahko ogledali tudi na programu RTV Slovenija in RAI.

Boter lanske prve žrebičke v Kobilarni Lipica,Slave, je bil ameriški igralec Bill Murray, poleg tega pa sta svoja mala žrebička lani kot botra dobila tudi radijca Jana Morelj in Miha Deželak.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!