Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

REZULTATI V LETU 2017 ČETRTO ZAPOREDNO LETO RASTI PRIHODKOV IN MARŽ

Skupina GEFCO, globalni dobavitelj storitev v industrijski dobaviteljski verigi in vodilni akter na področju avtomobilske logistike v Evropi, je danes naznanil poslovne rezultate za leto 2017, ki kažejo na še eno 12 mesečno močno in uspešno obdobje. Prihodki skupine znašajo 4,4 milijarde evrov , kar je 5,1 odstotka več kot v letu 2016, ko so znašali 4,2 milijarde evrov , s 16 % povišanjem EBITDA na 201 milijonov evrov.

REZULTATI V LETU 2017 ČETRTO ZAPOREDNO LETO RASTI PRIHODKOV IN MARŽ

Courbevoie– France, 12.april 2018- Skupina GEFCO, globalni dobavitelj storitev v industrijski dobaviteljski verigi in vodilni akter na področju avtomobilske logistike v Evropi, je danes naznanil poslovne rezultate za leto 2017, ki kažejo na še eno 12 mesečno močno in uspešno obdobje. Prihodki skupine znašajo 4,4 milijarde evrov , kar je 5,1 odstotka več kot v letu 2016, ko so znašali 4,2 milijarde evrov , s 16 % povišanjem EBITDA na 201 milijonov evrov.

Vrhunci:-Prihodek od prodaje se je povečal za 5,1 % na 4,4 milijarde evrov.-EBITDA se je povečal za 16 % na 201 milijon evrov.-Prodaja na trgu odjemalcev je ob podpori močnega razvoja globalnih in velikih naročil dosegla rast v višini 8,1 %.-Rast EBITDA je bila podkrepljena z višjim bruto dobičkom, dobrimi rezultati v vseh divizijah in z dobrim upravljanjem stroškov.-Divizija kopenskega prometa - načrt za izboljšanje prinaša dobičke z optimizacijo mreže in stroškov.-Divizija tovornega prometa - načrt za izboljšanje prinaša dobičke z močno rastjo prodaje novim kupcem in specializacijo trgovinske poti.-Bilanca Skupine je še dalje močna.

Luc Nadal, predsednik upravnega odbora GEFCO, je dejal: "2017 je bilo za GEFCO še eno močno leto, ki se kaže v rasti prihodkov in donosnosti ter je odraz naše močne ponudbe strankam in nenehne predanosti operativni odličnosti. Naša strategija še naprej zagotavljati rast, ki se iz leta v leto kaže v 8 % povečanju prihodkov na segmentu tržnih odjemalcev.

Naš program operativne odličnosti, ki smo ga začeli izvajati leta 2014, je močno napredoval pri prestrukturiranju oddelkov z zgubami in je lani dosegel mejnik, ko sta tako oddelek kopenskega kot tovornega prometa ponovno začela prinašati dobiček.Močna rast prodaje na trgu odjemalcevPrivlačna ponudba GEFCA je dosegla stabilne dobičke v vseh divizijah, pri čemer največjo rast Skupine beležijo na trgu odjemalcev (kot so naročila, ki niso del zgodovinske in stabilne skupine odjemalcev Skupine PSA in General Motors). Skupina je ta prihodek povečala za 8,1%, zahvaljujoč znatnim pogodbam na avtomobilskem trgu, in sicer z velikani kot so Jaguar-Land Rover, Volkswagen, Teslo, Audi, Volvo, Renault-Nissan ter tudi Carglass in London Electric Vehicles. Skupina je prepoznala edinstvene spretnosti in sposobnosti znotraj organizacije in nadaljevala tudi s hitro širitvijo na ne avtomobilskih trgih z novimi pogodbami na področju živil, maloprodaje in mode (Amazon, Baron de Rotschild, Kiabi, LC Waikiki in LOréal), energije (Gazprom Neft-Supply), letalstva (Safran), industrijskih proizvajalcev (Severstal), življenjske znanosti in zdravstva (Fresenius, Procter in Gamble). Ne avtomobilska prodaja danes predstavlja več kot tretjino prihodka GEFCA [brez prihodkov od PSA].Oddelčni načrti za izboljšave, ki prinašajo uspehV dolgoročni strategiji za izboljšavo poslovanja Skupine, leto 2017 predstavlja preobrat, ko sta tako oddelek kopenskega kot tovornega prometa, ponovno začela prinašati dobiček. Oba oddelka sta bila do leta 2013 in prihoda nove vodstvene ekipa, neuspešna, kasneje pa so se vsako leto povečevale marže kot posledica predanosti operativni odličnosti GEFCA.

Poudarek je bil na strogih pokazateljih uspešnosti, operativni odličnosti, globalnem spremljanju, povečanju inovativnosti in interni komunikaciji za testiranje in izmenjavo najboljših praks.

Industrijske storitve GEFCA predstavljajo vertikalno integracijoGEFCO je nadaljeval s svojo strategijo selitve v sosednje vertikale, kjer lahko ustvarja vrednost za stranke. Globoko povezovanje s strankami omogoča večji dostop do vertikalnih priložnosti, kot ga ima konkurenca. Tako je vse bolj mogočeprepoznavati učinkovitosti in ustvarjati vrednost skozi kombinacijo logističnih storitev, industrijskih dejavnosti in nadzora nad materiali.

Skladno s tem, je Skupina GEFCO v letu 2017 na razpisu pridobila dobičkonosno pogodbo za [razvoj kazalnikov – ang. dashboard preparation] in s tem naredila svoj prvi korak v visoko vrednostno modularno podsestavo.Osredotočenost na inovacijeV letošnjem letu je inovacijska strategija GEFCA doživela zagon. Stališče družbe je že dolgo, da predvidi spremembe, ne pa da se odziva na njih. V skladu s tem je Skupina GEFCO v letošnjem letu implementirala inovativne pobude skozi celotno organizacijo in ustanovila Innovation Lab posebej za iskanje, spodbujanje in raziskovanje notranjih idej.

Skupina GEFCO bo ostala osredotočena na svoj pristop "testiranja in učenja" pri preučevanju novih relevantnih tehnologij, ki vstopajo na trg, da bi določili ali lahko pomagajo njihovim strankam ali pa izboljšajo učinkovitost. Pilotne sheme številnih procesov so v teku, vključno z analizo podatkov (kot so IoT, Big Data, umetna inteligenca, Blockchain), meta platformami in robotizacijo proizvodnih sredstev. Ti piloti so dosegli očiten napredek, vključno z nizko frekvenčnimi progami in napravami za sledenje, aplikacijami umetne inteligence pri procesih optimizacije poti in tokov, projekti Blockchain za zaščito in digitalizacijo administrativnih postopkov ter roboti za ravnanje z avtomobili. Poleg tega je skupina letos formalizirala partnerstva z večimi inkubatorji in pospeševalniki, vključno z nedavno oznanjeno mrežo Techstars, da bi raziskala dolgoročne spremembe, s katerimi se sooča industrija.SKUPINA GEFCOV GEFCO-u verjamemo, da je dolgotrajno sodelovanje s partnerji ključnega pomena za skupno rast. Na podlagi 69 let strokovnega znanja in močne dediščine v avtomobilski industriji, nudimo pametne in prilagodljive rešitve za kompleksne dobaviteljske verige. Danes je Skupina GEFCO vodilno evropsko podjetje na področju avtomobilske logistike in med top 10 globalnimi partnerji v multimodalnih rešitvah dobaviteljske verige. Skupina je prisotna v 47 državah, vključuje več kot 300 destinacij v svoji mreži in zaposluje 13.000 ljudi po vsem svetu. Družba GEFCO je leta 2017 ustvarila 4,4 milijarde EUR prihodkov.V skladu s poslovno politiko podjetja, da zagotovi enake informacije na vseh trgih, vam tokrat prilagamo tudo sporočilo za javnost v angleškem jeziku.

STIKI ZA MEDIJE

Tomaž Mihelin RitlopSPEM za GEFCOT.:02 228 44 34; M.: 041 737 087;tomaz.ritlop@spem.simag. Vasja KOŠUTASales and marketing managerT.:05 66 38 781; M:051 62 14 04–vasja.kosuta@gefco.netElena SlobodianGEFCO, M&C Coordinator Central Europe - Balkans - Middle EastT.:+40 (21) 300 88 86; M.:+40 (0)745 51 90 17; E.:olena.slobodyan@gefco.net

gefco.net

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!