Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo Društva za ohranjanje dediščine z Gradeža pri Turjaku

V Društvu za ohranjanje dediščine z Gradeža pri Turjaku smo lani praznovali deset let, odkar smo prvič organizirali prireditev Praznovanje pomladi. Ker jo letos še posebej težko čakamo, vas vabimo, da se nam pridružite, da jo bomo v čim večjem številu uspešno priklicali.

V Društvu za ohranjanje dediščine z Gradeža pri Turjaku smo lani praznovali deset let, odkar smo prvič organiziraliprireditev Praznovanje pomladi. Ker jo letos še posebej težko čakamo, vas vabimo, da se nam pridružite, da jo bomo v čim večjem številu uspešno priklicali.

Zbrali se bomo v nedeljo, 22. aprila 2018, ob 14. uri, pri Sušilnici sadja na Gradežu. Sprehodili se bomo po – upamo – takrat že prebujajoči se naravi okoli vasi. Med postanki na travnikih, sadovnjakih, njivah ... bomo ob spoznavanju okolice zapeli nekaj ljudskih pesmi. Ogledali si bomo zanimivosti vasi in umetnine, ki jih bodo dopoldne na slikarski delavnici ustvarili člani Društva likovnikov Ljubljana. Ogledali si bomo nekaj nekdanjih podeželskih opravil (izdelovanje zobotrebcev, predenje na kolovrat …) in bogato zbirko starega kmečkega orodja.

Ob 15. uri bo v vaškem središču kratek kulturni program z godbeniki in plesalci. Zelenega Jurija bomo v glasni povorki spremili skozi vas in mu poklonili darove za dobro letino. Otroci se bodo popoldne lahko zabavali s pastirskimi igrami. Ne bo manjkalo okusne domačehrane in pijačein tudi na stojnicah bo veliko domačih dobrot ter ekoloških izdelkov. Proti večeru bomo lahko zaplesali in morda bo še kako presenečenje …

VESELO BO, ZATO PRISRČNO VABLJENI!

Prosimo, da o prireditvi obveščate in poročate.

Društvo za ohranjanje dediščine

Foto: Društvo za ohranjanje dediščine

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!