Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Vabilo na pogovor z Dragom Jančarjem na Noč knjige

Letošnje leto je tudi leto Draga Jančarja. Ponosni smo, da je to pomlad, ko praznuje okrogli jubilej, svojo bogato ustvarjalno pot okronal z Beletrinino izdajo doslej najobsežnejše zbirke novel in kratkih zgodb Mnoga življenja.

Spoštovani,

Letošnje leto je tudiletoDraga Jančarja. Ponosni smo, da jetopomlad, ko praznuje okrogli jubilej, svojo bogato ustvarjalno pot okronal zBeletrinino izdajodoslej najobsežnejše zbirke novel in kratkih zgodbMnoga življenja.

Zato vas s prav posebnim veseljem vabimo, da se namna Noč knjige, vponedeljek,23. aprila, ob 18. uri, pridružite v Veliki čitalnici Narodne in univerzitetne knjižnice(Turjaška 1, Ljubljana),kjer bo Drago Jančar v družbi direktorja BeletrineMitje Čandraspregovoril o knjigi, ki odstira pogled na razvoj avtorjevega izjemnega opusa.

Izbor novel in kratkih zgodbMnoga življenjapredstavlja prvi celoviti prikaz Jančarjevega kratkoproznega ustvarjanja in na enem mestu združuje pregled avtorjevega kratkoproznega ustvarjanja od zgodnjih osemdesetih let pa vse do danes. V knjigi so zbrane zgodbe iz zbirkSmrt pri Mariji Snežni,Pogled angela,Prikazen iz Rovenske,Človek, ki je pogledal v tolmun, poleg teh pa tudi avtorjev lastni izbor njegovih zgodnejših besedil iz zbirkO bledem hudodelcuinRomanje gospoda Houžvičke. KnjigaMnoga življenjaje tako antologijski izbor kratke proze enega od osrednjih in najprepoznavnejših pisateljskih glasov slovenske književnosti druge polovice 20. in začetka 21. stoletja.

Drago Jančar(1948) je pisatelj, dramatik in esejist, eden najbolj uveljavljenih in prevajanih sodobnih slovenskih avtorjev. Za svoja dela je prejel mnoge najvidnejše slovenske in mednarodne nagrade, med njimi Prešernovo nagrado, trikrat nagrado kresnik, Herderjevo nagrado za literaturo, evropsko književno nagrado, nagrado Hemingway v Italiji in nagrado za najboljšo tujo knjigo v Franciji.

Ada Cajnko

Beletrina Academic Press

Kersnikova 4, 1000 Ljubljana

Tel.: +3861/ 200 37 17

GSM:+386 41952 142

ada.cajnko@zalozba.org

www.beletrina.si

Foto:

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!