Sporočila za javnost

Nazaj na sporočila za javnost

Nepozabna spomladanska nedelja v Lipici in zmaga za simpatično Lano Tanko

Pravljična predstava Zgodba o Lipici, privlačno tekmovanje v preskakovanju ovir in nastopi več kot 250 konj so poskrbeli za pomladna družinska doživetja in nepozaben konec tedna v Lipici

Stik z belimi lipicanci, pomladna družinska doživetja, pravljična predstavaZgodba o Lipiciin privlačno tekmovanje v preskakovanju ovir z več kot 250 konji so pretekli konec tedna zaznamovali celo vrsto nepozabnih doživetij v Lipici.

Na zeleno posestvo kobilarne se je s tekmovanjem za Pokal Slovenije po petih letih vrnil živahen utrip atraktivnih tekmovanj v preskakovanju ovir. Velika zmagovalka turnirja je včeraj postala Lana Tanko s konjemQuantums Boy. Simpatična mlada jahačica, ki letos prvič nastopa v članski kategoriji, je edina zaključila nastop na 145 centimetrov visokih ovirah v dovoljenem času, brez podrte ovire in se veselila zmage.

"Kaj je najlepšega v tem športu? Ne toliko sami rezultati, kot osebnostna rast into, da konja spoznaš, da veš, kaj mu je všeč, ta odnos med konjem in jahačem. Rezultati potem pridejo sami od sebe," je Lana Tanko povedala po svečani razglasitvi rezultatov, na kateri so najboljšim slovenskim jahačem čestitali predsednica sodniškega zbora Nataša Gorišek, predsednik Konjeniške zveze Slovenije Jožef Klavdij Novak in direktorica Kobilarne Lipica Lorela Dobrinja.

"Občutek nastopati v Lipici je zelo dober, ker je bilo tu vedno zelo dobro," je Lana Tanko pohvalila vzdušje, ki je v treh tekmovalnih dneh pritegnilo več kot 180 tekmovalcev iz Slovenije, Italije, Hrvaške, Makedonije, Belgije in ZDA z več kot 250 konji.

Tekmovanje v preskakovanju ovir za Pokal Slovenije je tako začelo letošnji niz konjeniških prireditev v Kobilarni Lipica, ki bo obsegal kar devet privlačnih, zanimivih doživetij. Med njimi sta mednarodni tekmovanji v dresurnem jahanju in vožnji vpreg, obenem pa bodo v Lipici letos prvič državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: dresurnem jahanju, vožnji vpreg, endurancu in preskakovanju ovir. Tako bo živahno konjeniško dogajanje na prenovljenem hipodromu v Kobilarni Lipica prisotno vse do konca avgusta.

Že prihodnji konec tedna pa bo Lipica znova čudovitatočka za sproščeno pomladansko druženje. V sončnem vremenu bo vabila nasrečanje z najmlajšimi lipiškimi žrebički, pravljično predstavoZgodba o Lipici, spomladanskimi ogledi kobilarne, vožnjami s kočijo in jahanjem ponijev za otroke.

Startne liste, rezultati in več informacij o dogodku:http://www.lipica.org/si/dogodki/arhiv-dogodkov/2018/03/289-Tekmovanje-v-preskakovanju-ovir-CSN

Foto: Sibil Slejko in Kobilarna Lipica / Mediaspeed

Nazaj

Komentarji (0)

Za komentiranje morate biti prijavljeni!